September er festivaltid
Der er børneteaterfestivaler overalt i september, og der vises en masse god scenekunst for børn og unge og interesserede voksne. Netop nu er der en stor dukketeaterfestival i gang på Bornholm, om en halv snes dage går det løs i Horsens – og ugen efter byder Næstved så på sin lokale teaterfestival, inden Aarhus slutter af sidst i september.

Knapt er teatersæsonen for alvor ved at komme i omdrejninger, før det myldrer med festivaler med gode muligheder for at se (dansk) børneteater nærmere efter i de kunstneriske kort.

Bornholms Dukketeaterfestival er i fuld gang i disse dage og frem til 11. september med animationsteater fra Danmark og en række europæiske lande. Festivalen henvender sig i særlig grad til de bornholmske skoler og børneinstitutioner, som alle har fået tilbud om gratis forestillinger, men der er også interesserede udenøs-tilrejsende samt teaterfolk, der bl.a. har valgt festivalen som passende mødested for dukketeaterorganisationen UNIMA’s generalforsamling, ligesom der er workshops, seminarer m.v. Se forskræpsnote.

I Horsens er man i fuld gang med de sidste brikker til det store puslespil, der udgør Horsens Børneteaterfestival, som afvikles fra 16.-18. september med over 40 danske børneteatre og et par udenlandske gæstespil og traditionelt tiltrækker mange formidlere. Også her er der seminar og andre aktiviteter sideløbende med teaterforestillingerne. Se forskræpsartikel.

Og ikke så snart har man lukket ned i Horsens, før en helt ny dansefestival afvikles i Århus, idet Danseværkets Moving Agendas-festival fra 19.-24. september præsenterer dans og performanceteater fra ind- og udland. Herunder den internationale kunsterduo Living Lenses, der udnytter byrummet til meget anderledes danseforestillinger på en måde, som også vil appellere til børn og unge.

Det meste er dog i voksenafdelingen, men så kan man i stedet drage mod det sydlige Sjælland, hvor der fra 22.-25. september afvikles Næstved Teaterfestival 2011


Berlingske undersøger...
"Til gengæld går jeg rigtig meget i biografen"
19 procent af danskerne har aldrig været i teatret, mens det for næsten halvdelen af danskerne er mere end et år siden, de har sat deres ben i et teater. Hvad er det, der afholder dem fra at komme? Er det billetpriserne? Vi har spurgt tre af dem fra den
halvdel af danskerne, der sjældent er at finde på et teatersæde, hvad det skyldes? Og hørt to teaterfolk, om de har nogle bud på, hvordan de og deres kolleger eventuelt overbeviser skeptikerne om, at teatret har noget at tilbyde dem.