Den Kongelige tourbus kører også forbi dig

Du behøver ikke rejse hele vejen til hovedstaden for at opleve Det Kongelige Teater. De kommer nemlig rundt i landet. Se, hvilke forestillinger Det Kongelige Teater turnerer med i sæson 21/22.

Fra venstre; Anna Bruus Christensen, Tammi Øst, Stine Schrøder, Kirsten Olesen og Wilma Giglio Foto: Camilla Winther og Klaus Vedfelt

TOUR DE CHAMBRE

Bliv forført af Tine Høegs tankevækkende og morsomme fortælling om venskab, forelskelse og begær. Asta er forfatter. Hun skriver på sin anden roman, men hun kan ikke få hul på den. Igennem skriften og erindringen, føres vi frem og tilbage mellem Astas spæde ungdom fuld af tvivl og hendes tredje ungdom i 30erne.

Skuespiller Anna Bruus Christensen spiller hovedrollen som Asta. Foto: Camilla Winther

Spillested: Sønderbog Teater, Musikteatret Holstebro, Værket i Randers m.fl.

Spilleperiode: 25. oktober – 26. november 2021

 

Læs også artiklen “Teaterfotograf: Camilla Winther”

DE UROLIGE

De urolige er en legende og gribende fortælling om et barn, der ikke kan vente med at blive voksen, og om to forældre, som kæmper med livet. Den excentriske familie portrætteres af tre af dansk teater stærke skuespillerinder.

Tammi Øst, Kirsten Olesen og Stine Schrøder

Til venstre Tammi Øst, Stine Schrøder og Kirsten Olesen. Foto: Klaus Vedfelt

Spillesteder: Viborg Teater, Morsø Teater, Kulturværftet Helsingør m.fl.

Spilleperiode: 12. januar – 7. februar

 

Læs også artiklen “Min scenedebut: Tammi Øst”

 

 

BRØDRENE LØVEHJERTE

Tag med os til Astrid Lindgrens vidunderlige eventyrland, Nangijala. Et af verdens bedste eventyr for hele familien i en version, som ikke tidligere er set. Den fantastiske historie er naturligvis bevaret, men scenografien sætter nye standarder for børneteater i Danmark. Fortællingen finder nemlig sted i et forunderligt univers på en kæmpe skærm, så børnene kommer med helt ind i eventyrets verden.

Foto: Det Kongelige Teater

Spillested: Musikhuset Aarhus

Spilleperiode: 14. – 16. januar 2022

 

NØDDEKNÆKKEREN

Der er fuld garanti for øjeblikkelig julestemning, når Nøddeknækkeren går over scenen. George Balanchines populære ballet har siden 1954 fortryllet børn og voksne verden over og det bliver ikke rigtig jul, før nøddeknækkeren bliver vakt til live.

Scene fra Nøddeknækkeren

Til venstre Stephanie Chen Gundorph og Jonathan Chmelensky. Til højre Astrid Elbo og Ryan Tomash som sukkerfeen og hendes kavaler. Foto: Henrik Stenberg

Spillested: Musikhuset Aarhus

Spilleperiode: 29. – 30. december 2021

 

SYLFIDEN

Selv om Sylfiden snart er 200 år gammel, har den stadig en aktualitet, der fascinerer os i dag. Dramaet om James, den skønne, lokkende sylfide og den onde heks Madge er en tidløs, moralsk fabel om splittelsen mellem fornuft og følelse, og balletten spænder over et væld af forskellige stemninger omsat til dans.

balletdanser bagfra

Den Kongelige balletdanser Wilma Giglio er Sylfien. Foto: Klaus Vedfelt

Spillesteder: Musikhuset Aarhus & Værket i Randers

Spilleperiode: 29. januar og 2. februar 2022

 

Artikler, du måske vil kunne li’?

Min scenedebut: Stephanie Chen Gundorph

“Tine Høeg: Min egen tekst egner sig godt til dramatisering”

Balletekspert: Disse Bouneville balletter skal du se