Det kan du se i marts

En forestilling om magt, en der lægger op til fællessang og en der foregår på et hotelværelse. Hver måned byder på teaterpremierer i hele landet. Vi highlighter 10 ud af de mange forestillinger, som har premiere i marts. Du kan tro, at der er meget at glæde sig til.

Foto: Klaus Vedfeldt, Emilia Therese og Petra Kleis

DYNASTIET 

Oplev bl.a. Sonja Oppenhagen og Kim Veisgaard i “Dynastiet” – en forestilling om Danmarks magt-elite bygget på research og interviews med de fremmeste og mest indflydelsesrige erhvervsfolk.

Dynastiet

Foto: Camilla Winther

Spillested: Teater Katapult (Aarhus)

 

DU VIL MØDE EN ANDEN 

Du vil møde en anden er den mest intime teateroplevelse, du nogensinde har prøvet. Du tjekker ind på Ibsens Hotel, og på værelserne venter skuespillerne Benedikte Hansen, Laus Høybye, Camilla Lau og Nikolaj Groth på dig.

Spillested: Ibsens Hotel (København)

 

DEN FØRSTE STEN

”Den første sten” er baseret på den danske succesforfatter og samfundsdebattør Carsten Jensens storladne bog af samme navn. En overvældende og intens krigsroman, der bliver vækket til live på scenen af et stærkt kvindeligt ensemble.

Spillested: Teatret Møllen (Haderslev), Teater V (Valby), Teatret Svalegangen (Aarhus) m.fl.

 

Læs også artiklen Mød dit teater: Teatret Møllen

ELSK MIG I NAT 

Med et super soundtrack fortæller ELSK MIG I NAT en enkel og gribende historie om en række mennesker, der bliver mindet om de drømme, de engang turde have, og det liv der dengang var muligt.

Holdet bag Elsk mig i nat

Foto: Only Musical

Spillested: Scandic Falkoner (KBH) og Musikteatret Holstebro

ELEKTRA

Hævnen har ulmet i Elektra, siden hendes far blev myrdet. Han fik halsen skåret over, netop som han var vendt sejrrig hjem efter mange års krig. Det blodige mord blev ikke begået af fjendtlige tropper eller røvere. Det var nemlig Elektras egen mor og hendes elsker, der dræbte ham, og Elektra har ikke været den samme siden.

Elektra på Odense Teater

Foto: Emilia Therese

Spillested: Odeon (Odense)

 

NO REGRETS

Teatret Svalegangen præsenterer dramatiseringen af NO REGRETS – Stig Tøftings upolerede og roste selvbiografi fra 2005. Det er teater om en kompromisløs midtbaneslider og om at blive en byhelt på trods, eller måske i kraft, af de tragedier man har med sig. Intet er pakket væk.

Foto: Montgomery

Spillested: Teatret Svalegangen (Aarhus)

 

DR. MÖLLERS MUSIKALSKE MEDICIN

Alle har vi et brændende ønske om lindring og helbredelse, og alt dette kan Dr. Möllers medicin kurere. Dr. Möllers Musikalske Medicinshow er et musikalsk overflødighedshorn fyldt med humør, helbredelse og hits.

Foto: Emilia Therese

Spillested: Kolding Egnsteater og Teater V (Valby)

 

JEG ER MIG 

Jeg er mig er en forestilling om identitet og om at finde ud af, hvem man selv er. Er rejsen fra barn til voksen meget anderledes end for tidligere generationer i vores sen-moderne, post- Corona-tid?

Foto: Mingo Photo

Spillested: Team Teatret (Herning)

 

MEDEA

Oplev Signe Egholm Olsen i rollen som Medea, der er blevet forladt af sin mand. Jason, spillet af Rasmus Bjerg. Medea er forrådt af den mand, hun elsker og har ofret alt for. Som kvinde og fremmed er hun dobbelt udsat. Udstødelse, fornedrelse og ydmygelse presser hende ud på kanten af det menneskelige.

Foto: Klaus Vedfeldt

Spillested: Det Kongelige Teater

 

Læs også artiklen “Signe Egholm Olsen: Min scenedebut”

ANIMAL FARM

Elisa Kragerup iscenesætter George Orwell fortælling i en grum, humoristisk og musikalsk nybearbejdelse. Det går sjældent godt, når magten tager eneret på sandheden… godt det blot er en fabel.

En høne

Foto: Petra Kleis

Spillested: Betty Nansen Teatret

 

Artikler du måske vil kunne li’?

Peter Oliver Hansen: Min scenedebut

10 teaterudtryk – du måske kender?

Mød dit teater: Teater V

Få scenekunst direkte i din indbakke

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og få direkte besked om nye artikler, videoer, guides m.m. på sitet, og bliv opdateret om alle de forestillinger, der spiller netop nu.