Det skal du se med de små i vinterferien

En danseforestilling med spjæt, en magisk musikforestilling og en historie om grøntsager. Vinterferien er fuld af gode teateroplevelser for de helt små, og vi har fundet et par stykker frem til dig her. Så tag dit barn eller barnebarn i hånden og få en særlig oplevelse sammen.

GULD!

Glæd dig til “GULD!” en magisk musikforestilling for børn – om at ønske og få. En fortælling om at have for lidt, for så at få for meget. I forestillingen kan du opleve, hvordan slagtøj af alverdens slags sammen med en klassisk sangerinde kan forvandle sig til både drengen Jacob, hans mor, far, fisken, havet og verden omkring dem.

Spillested: KU.BE (FRB.)

Anbefales fra 4 år

 

BALLONREJSEN

”Ballonrejsen” er historien om drengen Philippe og hans usædvanlige Tante. Philippes mor har fået en kæreste og Philippe skal passes, imens mor tager på kærestetur. Tanten er ikke særligt pædagogisk anlagt, men viser sig alligevel at være fuld af overraskelser og smittende eventyrlyst – og så har hun en luftballon!

Ballonrejsen

Spillested: Grønnegadekaserne (Næstved) og Kulturværftet (Helsingør)

Anbefales fra 3 år 

 

Læs også guiden “Scenens gode råd til dit barns teatertur”

BLÅT BARN

Blåt barn er en forestilling om farver, om at opleve, sanse, lære og om at finde sin identitet. Det blå barn vågner nemlig en morgen i sin seng på den blå planet. Han ser en dør, der ikke plejer at være lige der, og det bliver en rejse vidt omkring på den blå planet, der viser sig at være en farverig verden.

Spillested: Nørregaards Teater (Odense)

Anbefales fra 1 år

 

EN HELDIG KARTOFFEL

Oplev en musikalsk og humoristisk forestilling for det yngste publikum. Det er en lille fin historie om Nanni, der passer godt på sine grøntsager i drivhuset og om venskabet med den lille mus, der bor i det gamle kukur.

Spillested: Randers Teater

Anbefales fra 1,5 år

 

KOM DANS MED MIG

Oplev en knaldperle af bevægelse, leg med kroppen og ren danseglæde. Instruktør Charlotte Munksø, som står bag “Okker Gokker” og “Min Mormors Gebis” går sammen med Det Lille Teater på opdagelse i kroppen. Det bliver svært at sidde stille, når vi præsenterer vores yngste publikummer for alt det kroppen kan.

Spillested: Det Lille Teater (KBH)

Anbefales fra 2 år

 

MIG OG ROSIN

Mig og rosin er en sjov forestilling om krop og følelser for de mindste. Forestillingen undersøger det at rumme egne og andres følelser, og i tæt kontakt med publikum leger en skuespiller og en danser med de mange måder, vi udtrykker dem på.

Spillested: ZeBU (KBH S.)

Anbefales fra 3 år

 

VITELLO

Tusindvis af danske børn har de seneste år lært drengen Vitello at kende gennem Kim Fupz Aakesons bøger om drengen med det skøre navn. Nu kan du også tage dine børn eller børnebørn med i teatret og se Vitello udspille sig på scenen.

Spillesteder: Kulturium Musikteater (Ishøj), Sønderborg Teater og Musikhuset Aarhus

Anbefales fra 5 år

 

Artikler du måske vil kunne li’?

“Børneteater: Disse børneteatre skal du holde øje med vol. 1”

“Ny i branchen: Louis Bodnia Andersen”

“Palle Knudsen: Tre gode operaoplevelser”

Få scenekunst direkte i din indbakke

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og få direkte besked om nye artikler og guides m.m. på scenen.dk, og bliv opdateret om aktuelle teateroplevelser i hele Danmark. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.