Fik du ikke læst bogen? vol. 2

Læser du bogen, før du ser forestillingen? Eller springer du bogen helt over? Teatrene er vilde med at bruge litteraturen som inspiration - og det er heldigt for dig, der ikke har tid til at læse bogen, men alligevel er nysgerrig efter, hvordan den ender. Vi har lavet en liste med forestillinger i denne sæson, som er baseret på og inspireret af skrevne romaner.

Oplev Magnus Haugaard, Karoline Brygmann, Troels LyBy, Gustav Dyekjær Giese og Lila Nobel i Nørrebro Teaters fortolkning af Morten Münters succesfulde bog om Jytte og adfærdsdesign. Foto: Büro Jantzen

DE UROLIGE

Se Det Kongelige Teaters teaterversion af den svenske forfatterinde Linn Ullmanns bog “De urolige”. De urolige er en legende og gribende fortælling om et barn, der ikke kan vente med at blive voksen, og om to forældre, som kæmper med livet. Den excentriske familie portrætteres af tre af dansk teater stærke skuespillerinder.

Fra venstre; Tammi Øst, Stine Schrøder & Kirsten Olesen. Obs! Tammi Østs rolle er overtaget af skuespiller Hanne Windfeld. Foto: Klaus Vedfelt

Spillesteder: Det Kongelige Teater, Musikteatret Holstebro, Teater Nordkraft m.fl.

Turnéperiode: 2. december 2021 – 8. februar 2022

 

STOLTHED OG FORDOM

Oplev en af litteraturens tore romantiske klassikere, når Betty Nansens Teatret viser deres version af Jane Austens “Stolthed og fordom”. Oplev det turbulent forhold mellem den stærke og stolte Elizabeth Bennet og den indadvendte og frygteligt tiltrækkende Mr. Darcy.

Stolthed og fordom

Foto: Sara. Peter & Tobias

Spillested: Betty Nansen Teatret

 

JYTTE FRA MARKETING ER DESVÆRRE GÅET FOR I DAG

Den lange titel stammer fra Morten Münters succesfulde bog om Jytte og adfærdsdesign. Nu er bogen blevet til et poetisk og tankevækkende komedieshow med genkendelige og urkomiske situationer fra hverdagen, både den derhjemme og på arbejdspladsen.

Billede af skuespillerne Magnus Haugaard, Karoline Brygmann, Troels LyBy, Gustav Dyekjær Giese og Lila Nobel.

Fra venstre: Magnus Haugaard, Karoline Brygmann, Troels LyBy, Gustav Dyekjær Giese og Lila Nobel. Foto: Büro Janzen

Spillested: Nørrebro Teater

Spilleperiode: 14. februar – 6. april 2022

 

HVEM SLOG MIN FAR IHJEL?

Den franske forfatter Édouard Louis’ opsigtsvækkende roman er med denne forestilling transformeret til en monolog fremført af Evrim Benli. Romanen er en kærlighedserklæring fra den homoseksuelle forfatter til sin homofobiske og racistiske fabriksarbejderfar.

Monologen fremføres af Evrim Benli. Foto: Sullivan Lloyd Nordrum

Spillested: Aalborg Teater

Spilleperiode: 8 – 19. marts 2022

 

I KRYDSET FÅR DE EN NY SOFA

En kvinde ser tilbage på sit liv som 16-årig. I flashbacks og brudstykker af hverdagsepisoder udfolder hendes mors terminale sygdomsforløb og hendes eget unge teenageliv sig. Erindringen om hendes og moderens liv fylder alt. Oplev teaterversionen af Helle Helles anmelderroste roman “de”. Forestillingen er en monolog og fremføres af skuespiller Rosalinde Mynster.

Foto Adam Ryde Ankarfeld

Spillested: Aalborg Teater

Spilleperiode: 25. marts – 6. april 2022

 

Artikler du måske vil kunne li’?

“Morten Buckhøj: Tre forestillinger du skal se

Guide: “7 skønne teaterbiografier”

“Årets top 10 over mest læste artikler på Scenen.dk

Få scenekunst direkte i din indbakke

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og få direkte besked om nye artikler, videoer, guides m.m. på sitet, og bliv opdateret om alle de forestillinger, der spiller netop nu.