Kom i julestemning med årets store juleforestillinger

Ingen jul uden en rigtig god juleforestilling, og dem er der nok at vælge imellem. Vi har samlet årets store juleforestillinger til dig. Glæd familien med en tur i teater, så I sammen kan nyde den søde juletid.

Foto: Allan Toft, Emilia Therese og Büro Jantzen

SNEFALD

Forældreløse Selma bor hos sin nabo, Ruth, som ikke har meget til overs for julen. Selma selv tror heller ikke på julemanden, men en dag trodser hun sin skepsis og sender et brev til ham. Brevet når frem, og pludselig omgives hun af et magisk juleunivers: Det eventyrlige land Snefald, julemanden Julius bor sammen med alle nisserne.

Julemanden i Snefald

Foto: Emilia Therese & Allan Toft

Spillested: Aalborg Teater

Spilleperiode: 13. november – 23. december 2021

 

MOTIONISTERNE

Økonomien i et lille firma halter gevaldigt, men heldigvis har chefen fået en genial ide. Firmaet skal sælge drikkedunke fremstillet af plastic, fisket op fra havet. De tre medarbejdere orker næsten ikke mere, så chefen får endnu en genial ide: Et teambuildingsophold på Vesterhavs Klitside Wellness. Og snart bliver det jul. 

Scene fra Motionisterne

Spillested: Vendsyssel Teater

Spilleperiode: 9. november – 18. december 2021

 

JUL PÅ SLOTTET

Det’ sørme, det’ sandt, december“, synger slotsnisserne Magnum, Trisse og deres søn, Fimpe, mens de spreder juleglæde på slottet med den skønne prinsesse Miamaja. Men julen er truet i det lille kongerige. Glæd dig til et herligt gensyn med denne dejlige julehistorie

Foto: Emilia Therese

Spillested: Odense Teater

Spilleperiode: 9. november – 28. december 2021

 

JUL I GAMMELBY 

Søren Hauch-Fausbøll spiller byens købmand, der ikke vil holde jul, før det gode skib “Håbet” er sikkert i havn. Så hans børn, Mads og Mette, slår sig sammen med et par rigtige drillenisser, for at få borgmesteren i julehumør.

Scene fra Jul i Gammelby

Foto: Thomas Petri

Spillested: Folketeatret

Spilleperiode: 16. november – 23. december 2021

 

NØDDEKNÆKKEREN

Der er fuld garanti for øjeblikkelig julestemning, når Nøddeknækkeren går over scenen. George Balanchines populære ballet har siden 1954 fortryllet børn og voksne verden over, og det bliver ikke rigtig jul før nøddeknækkeren bliver vakt til live.

Foto: Henrik Stenberg

Spillested: Musikhuset Aarhus

Spilleperiode: 29. – 30 december 2021

 

SNEDRONNINGEN 

Oplev en eventyrlig balletforestilling. Dronning Margrethe, Oh Land og topkoreografen Yuri Possokhov fortolker H.C. Andersens klassiske eventyr med over 40 dansere, balletbørn og levende musik i Tivolis Koncertsal

Foto: Per Morten Abrahamsen

Spillested: Tivolis Koncertsal

Spilleperiode: 1. – 23. december 2021

 

XMAS CABERET

De bedste inden for comedy, tryl, musik og teater går løs på julen, når de giver deres bud på det, vi alle sammen elsker (eller hader) og sætter julens følelser i bevægelse. Stilen er uformel og kantet, og du skal ikke forvente nisser eller bjældeklang – nok nærmere et dunkelt juleshow med udsyn til skeletter i skabene.

Foto: Creative Zoo

Spillested: Teatret Svalegangen og Kolding Egnsteater

Spilleperiode: 1. – 16. december 2021

 

TELL ME ABOUT IT – CRAZY CHRISTMAS

Vivienne McKee har igen begået en vanvittigt morsom og actionpacked musikalsk komedie baseret på Scorsese’s og Coppola’s gangsterdramaer, som en bidende kommentar til årets begivenheder.

Spillested: Tivoli Glassalen

Spilleperiode: 10. november 2021 – 15. januar 2022

 

ET JULEEVENTYR

Nørrebro Teater bidrager til juletraditionerne med genopsætningen af Charles Dickens’ elskede klassiker i en poetisk, fortryllende lidt uhyggelig og fremfor alt meget morsomme version med Sofie Stougaard i den altoverskyggende hovedrolle som Scrooge. En magisk historie om, at det aldrig er for sent at blive et godt menneske.

Foto: Büro Jantzen

Spillested: Nørrebro Teater

Spilleperiode: 18. november – 23. december 2021

 

Artikler, du måske vil kunne li’?

Tobias Praetorius: Hold øje med disse tre dansere

Uhyggen spreder sig på teatrene 

 

Få scenekunst direkte i din indbakke

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og få direkte besked om nye artikler, videoer, guides m.m. på sitet, og bliv opdateret om alle de forestillinger, der spiller netop nu.