Krig og terror på teatret

D. 11. september 2021 er det præcis 20 år siden, at USA oplevede et terrorangreb mod World Trade Center og Pentagon. I den anledning sætter vi fokus på en række forestillinger, der handler om terrorens konsekvenser og eftervirkning og hvordan krig kan ændre vores liv og samfund.

Forestillingen "Generation 9/11" skal på turné og spiller på flere teatre.

GENERATION 9/11

Dramatiker Nanna P. Tüchsen var 11 år og boede med sin familie i New York, da flyene ramte de to tårne den 11. september. Allekaldet over skolens højttaler den dag sidder stadig i hende. Og efter 20 år har hun skrevet en forestilling om terrorangrebet, der ændrede alt.

Spillesteder:  Betty Nansen Teatret, Mungo Park i Gladsaxe, Teatret Svalegangen, Baggårdteatret, Teater Momentum.

Turnéperiode: 11. september 2021 – 15. januar 2022

 

TERROR/IS/ME

terrorisme

Hvordan bevarer vi vores menneskelighed i en verden, hvor det der er terror for nogen, er frihedskamp for andre? Terror/is/me udstiller og undersøger alle vores fordomme og al vores frygt i en strøm af virkelige beretninger fra den skæbnesvangre dag. Som et terrorrekviem sætter forestillingen gang i vores sanser og følelser med musik, lyd, ord og krop.

Spillested: Odense Teater

Spilleperiode: 11. september – 1. oktober 2021.

 

DEN FØRSTE DRÅBE BLOD

Foto: David Trood

Oplev Teatret Fair Plays forestilling, der er baseret på Kundby-Sagen. Hvordan bliver en helt almindelig dansk pige fængslet som terrorist? Den første dråbe blod handler om ”Pigen”, der hele sin barndom savner at være ”normal” og have en ”normal familie”. Hun søger trøst og tilflugt i islam. En tilflugt, der hurtigt udvikler sig til, at hun bekender sig til Sharia og Jihad og mener at alle vantro skal dø. Hvordan kan en søgen efter kærlighed og fællesskab føre til helt konkrete planer om bombeangreb og drab?

Spillested: Teater V

Spilleperiode: 2 – 5. februar 2022

 

DEN FØRSTE STEN

Foto: Pixabay/Amber Clay

Præcis 20 år efter starten på Danmarks indsats i krigen i Afghanistan opfører Teatret Møllen ”Den første sten”, der baserer sig på den danske succesforfatter og samfundsdebattør Carsten Jensens storladne bog af samme navn. En overvældende og intens krigsroman, der bliver vækket til live på scenen af et stærkt og velspillende ensemble.

Spillesteder: Teatret Møllen, Teatret Svalegangen & Teater V.

I STØVET FOR REGNEN

I støvet fra regnen

Foto:

Oplev Paw Henriksen og Martin Hestbæk i et anmelderrost og stadigt aktuelt drama om krigens konsekvenser og de menneskeskæbner der opstår i kølvandet på store politiske beslutninger.

Spillesteder: Teater V, Randers Egnsteater og Teater Momentum

DEN RETFÆRDIGE KRIGER

I 2003 gik Danmark i krig i Irak, udenom FN. I 2019 udkom den ‘Historiske Udredning’, der satte spørgsmålstegn ved vores krigsdeltagelse i koallitionen med USA og England. I et musikdokumentarisk drama stiller 4 virtuose skuespillere/sangere og en journalist skarpt på sagens spørgsmål og undersøger ved hjælp af dokumentarisme og satire hændelserne i dette drama af shakespearske dimensioner i et musikalsk rap-univers.

Spillested: Teater Grob

Spilleperiode: 10. november – 24. november 2021

Læs mere om “Den retfærdige kriger”

Læs også:

Niels Brunse: Shakespeare er historiens største dramatiker

Trodsige børn på eventyr 

Jeanett Albeck: Min scenedebut

Få scenekunst direkte i din indbakke

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og få direkte besked om nye artikler, videoer, guides m.m. på sitet, og bliv opdateret om alle de forestillinger, der spiller netop nu.