Medbring gerne et styks teenager

Grib fat i din teenager! Vi har nemlig fundet et par af de mange fede ungdomsforestillinger, som I har mulighed for at se i efteråret.

Fra forestillingen "Jeg er Silas" produceret af Hils Din Mor. Foto: Gudmund Thai

JEG ER SILAS

Silas er startet på en ny skole og klassekammeraterne ved ikke, at det er det han hedder, for på papiret står der nemlig Signe. Silas vil helst bare kunne flyve frit, men nogle gange kan det godt være svært at få modet til at lette. Da han møder den lidt ældre Hedvig, der udfordrer normerne med sin tøjstil, begynder brikkerne at falde på plads. En coming of age-forestilling om kærlighed, køn, identitet, seksualitet, venskab og familie. Forestillingen er produceret af Hils din mor.

Spillesteder: Randers Egnsteater, Baggårdteatret, Teater Momentum, Teatret Møllen

Turnéperiode: 20. september – 9. oktober 2021

 

GENERATION 9/11

Dramatiker Nanna P. Tüchsen var 11 år og boede med sin familie i New York, da flyene ramte de to tårne den 11. september. Allekaldet over skolens højttaler den dag sidder stadig i hende. Og efter 20 år har hun skrevet en forestilling om terrorangrebet, der ændrede alt.

Spillesteder:  Betty Nansen Teatret, Mungo Park i Gladsaxe, Teatret Svalegangen, Baggårdteatret, Teater Momentum.

Turnéperiode: 11. september 2021 – 15. januar 2022

 

UNDER HUDEN

”Jeg kondolerer” er ofte det tætteste, vi kommer på at tale sammen, når nogen dør. Døden er et tabu, og sorgen skal vi helst komme hurtigt over, så vi kan komme videre. Men døden er en del af livet og sorgen en proces, der forandrer én for altid. »under huden« følger tre venner, som får døden, sorgen og savnet tæt ind på livet, da Freja mister sin mor.

Spillesteder: Teatret Møllen og Teater Nordkraft

Turnéperiode: 13. september – 9. oktober 2021

 

Find flere børne- og ungdomsforestillinger 

I’ DE FUCKING BEDSTE

Teenagere er et helt særligt folk med usete superkræfter. Midt i nedture, opture, voksenforventninger, fremtiden, kærlighed, hormoner, og tusinde følelser, forsøger de at finde svar på, hvem de er, og hvad livet består af. “I’ de fucking bedste” er en hyldesttale til teenageren.

Spillested: ZeBU

Spilleperiode: 4. – 9. oktober 2021

 

BILLES BEKYMRING

10-årige Bille elsker at dagdrømme, og han har en slags fortæller inden i. Men da Billes ven flytter, klasselæreren Birthe stopper, og Bedste bliver syg, begynder bekymringerne at tage kontrollen. Bille har ikke lyst til noget længere – og slet ikke at skulle på lejrtur med klassens nye lærer Vikar-Benny. Så Bille og fortælleren iværksætter en plan for at undgå lejrturen og slippe af med bekymringerne.

Spillested: ZeBU

Spilleperiode: 31. oktober – 14. november 2021

 

TIL UNGDOMMEN

TIL UNGDOMMEN er en forestilling skabt ud fra biografiske historier fra unge menneskers egne liv. Hvor længe er man barn og hvordan bliver man egentlig voksen? Og længes vi i virkeligheden alle sammen, på tværs af aldre og generationer, efter det samme? TIL UNGDOMMEN handler om alt og intet, i en sær, sjov, spændende og vigtig tid. Om at ville forsvinde fra det hele, slippe alt og længes efter noget, der ikke kan forklares.

Spillested: Teater V

Spilleperiode: 10. – 27 november 2021

 

MONSIEUR IBRAHIM OG KORANENS BLOMSTER

Momo bliver som 13-årig forældreløs, da han bliver forladt af sin far. Han knytter et venskab for livet med den gamle arabiske kioskejer Ibrahim, der hjælper ham med at opbygge sin egen identitet og selvværd.

Spillesteder: Valby, Aarhus, Odense, Roskilde, Randers

Turnéperiode: oktober og november 2021

 

Læs også

5 x Romeo og Julie

Mød Zangenbergs Teater

Musicalstjerner vol. 1: Her er vores yndlingsmusical

 

Få scenekunst direkte i din indbakke

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og få direkte besked om nye artikler, videoer, guides m.m. på sitet, og bliv opdateret om alle de forestillinger, der spiller netop nu.