Scenekunstarkiv.dk - undersøg overståede teaterforestillinger
Scenekunstarkiv.dk
Velkommen til det digitale scenekunstarkiv
På Scenekunstarkiv.dk kan brugeren nemt og hurtigt finde informationer om tidligere sæsoners scenekunstproduktioner, arrangementer og kulturvirksomheder i teatersektoren. På sitet er der også mulighed for at se redaktionelt indhold i form af et foto fra arrangementet og en kort beskrivelse af arrangementet.

Scenekunstarkiv.dk tilbyder brugeren en unik mulighed for at søge, filtrere og sortere datamateriale fra tidligere teatersæsoner. En avanceret søgefunktion gør det muligt, på tværs af teatersæsoner og områder i Danmark, at genere egne visninger og oversigter. Og der vil være mulighed for at eksportere data i pdf-format.

Scenekunstarkivet er tiltænkt som en service for alle med interesse for teater. F.eks.:

• Kulturvirksomheder, Producenter og Arrangører
• Presse, medier og kulturformidlere
• Elever. lærere og forskere på universiteter og skoler
• Publikum og teaterinteresserede
• Offentlige myndigheder, tilskudsydere og fonde

Scenekunstarkiv.dk’s data vil i første fase være baseret på data fra Tereba - Teater register basen. Den database, som også danner grundlag for Scenen.dk.
Tereba indeholder i sin nuværende version data om kulturvirksomheder, teaterproduktioner og arrangementer fra sæson 2009-10 og frem.

Scenekunstarkiv.dk erstatter den tidligere Teaterårbog udgivet af Dansk ITI.
Dansk ITI arbejder for at fremme international udveksling af viden og praksisser inden for scenekunst og for at fremme kreative samarbejder mellem teaterfolk i Danmark og andre lande.

En af Dansk ITI´s opgaver har været at udgive Teaterårbogen "Teater i Danmark". Bogen blev udgivet med støtte fra Kunstrådets Scenekunstudvalg, men fra sæson 2010-11 var der ikke længere bevilling til dette.

Et samlet sæt af årbogen forefindes på Det Kongelige Bibliotek. Her dokumenteres Dansk teater fra 1948 til 2010.

Sidste udgave af årbogen "Teater i Danmark", som dokumenterer teatersæsonen 2009-10, kan downloades som pdf her.