Power ladies – forestillinger med seje damer

Mød moderen, datteren og den modne kvinde. Vi har fundet 6 stærke forestillinger om seje power ladies fremført af dygtige danske kvindelige skuespillere.

Foto: Klaus Vedfeldt & Mingo

MADDIKER

Oplev skuespillerinderne Bodil Jørgensen, Jannie Faurschou og Rikke Wölck stå på scenen i en dramatisk “stand up”, der tager et uforfærdet og morsomt livtag med den modne kvinde. Det er ikke let at blive gammel, men alternativet er værre.

Forestillingsfoto af Maddiker

Foto: Gudmund Thai

Spillesteder: Folketeatret, Teatret Svalegangen, Odense Teater m.fl.

 

DEN SKALDEDE FRISØR

Oplev Niels Olsen, Xenia Lach-Nielsen, Maria Lucia, Silas Holst, Bodil Jørgensen, Benjamin Boe og mange flere, i en sjov, rørende og romantisk musicalkomedie af Susanne Bier med musik af Thomas Helmig.

Xenia Lach Nielsen og Niels Olsen

Xenia Lach Nielsen og Niels Olsen – fotograf Miklos Szabo

Spillested: Scandic Falkoner, KBH

 

MEDEA

Oplev Signe Egholm Olsen i rollen som Medea, der er blevet forladt af sin mand. Jason, spillet af Rasmus Bjerg. Medea er forrådt af den mand, hun elsker og har ofret alt for. Som kvinde og fremmed er hun dobbelt udsat. Udstødelse, fornedrelse og ydmygelse presser hende ud på kanten af det menneskelige.

Foto: Klaus Vedfeldt

Spillested: Det Kongelige Teater

 

ELEKTRA

Hævnen har ulmet i Elektra, siden hendes far blev myrdet. Han fik halsen skåret over, netop som han var vendt sejrrig hjem efter mange års krig. Det blodige mord blev ikke begået af fjendtlige tropper eller røvere. Det var nemlig Elektras egen mor og hendes elsker, der dræbte ham, og Elektra har ikke været den samme siden.

Elektra på Odense Teater

Foto: Emilia Therese

Spillested: Odense Teater

 

I KRYDSET FÅR DE EN NY SOFA

‘I krydset får de ny sofa’ er baseret på forfatter Helle Helles anmelderroste roman ‘de’. En kvinde ser tilbage på sit liv som 16-årig. I flashbacks og brudstykker af hverdagsepisoder udfolder hendes mors terminale sygdomsforløb og hendes eget unge teenageliv sig. Monologen er fremført af Rosalinde Mynster.

Foto Adam Ryde Ankarfeld

Spillested: Aalborg Teater

 

MOMBIE

Hun vil det hele – eller hun synes i hvert fald, hun skal kunne det hele. Mød den moderne kvinde i Team Teatrets nye bidende komedie, med tekst af Jeanette Munzert. Vores hovedperson, en kvinde i 30erne har travlt. Travlt med at være mor, karrierekvinde, partner og husbestyrer – og gerne lidt anderledes end andre kvinder.

scene fra Mombie

Foto: Mingo

Spillested: Team Teatret og Koldings Egnsteater

 

Artikler du måske vil kunne li’?

Guide: “Romantik og kærlighed på teatret”

“Dramatikerens drivkraft Julie Maj Jakobsen”

Guide: “Det kan du se i marts”

Få scenekunst direkte i din indbakke

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og få direkte besked om nye artikler og guides m.m. på scenen.dk, og bliv opdateret om aktuelle teateroplevelser i hele Danmark. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.