Romantik og kærlighed på teatret

Den kan være lykkelig, men den kan også være ulykkelig. Kærlighed er et ofte brugt tema på teatret, og i anledning af Valentinsdag har vi fundet et par teateroplevelser til dig, der elsker en god kærlighedshistorie.

Se bl.a. Den Jyske Operas forestilling "Greven af Luxembourg" på turné.

LA BOHÉME

Medbring gerne lommetørklæde og de bedste venner, som aldrig har oplevet en opera før – med risiko for, at de vil med igen. Udgangspunktet for kærlighedshistorien er livet for en flok venner i en opgang. Puccinis La bohème er en eviggyldig historie om fattige kunstnere, der kæmper for overlevelse i storbyen. Vi følger deres indbyrdes forhold, og hvilke konsekvenser deres valg har.

scene fra la boheme

Spillesteder: De Kongelige Teater, Operaen

 

DEN SKALDEDE FRISØR

Oplev Niels Olsen, Xenia Lach-Nielsen, Maria Lucia, Silas Holst, Bodil Jørgensen, Benjamin Boe og mange flere, i en sjov, rørende og romantisk musicalkomedie af Susanne Bier med musik af Thomas Helmig.

Xenia Lach Nielsen og Niels Olsen

Spillesteder: Scandic Falkoner (FRB)

 

ROMEO OG JULIE

Romeo og Julie er de to unge, som ved et storslået maskebal forelsker sig stormfuldt i hinanden. Romeo opsøger i al hemmelighed Julie, og de bader hinanden i honningsøde fantasier om at gløde sammen til verdens ende. Men det er samtidig en umulig kærlighed, for deres to familier har i årevis ligget i uforsonlig fejde med hinanden. Oplev Shakespeares store kærlighedstragedie “Romeo og Julie”

Romeo og Julie

Foto: Per Arnesen

Spillesteder: Aarhus Teater

 

GREVEN AF LUXEMBOURG

Bliv fortryllet af komponist Franz Lehárs vittige, ironiske og udødelige operette Greven af Luxembourg. Handlingen er det rene nonsens: En kvinde gifter sig med en mand, som hun ikke må se og forelsker sig bagefter i ham uvidende om, at de allerede er gift. Kedeligt kan man bestemt ikke kalde det.

Greven af Luxembourg

Spillesteder: Musikhuset Aarhus, Det Kongelige Teater m.fl.

 

OH HAPPY DAY

Kærlighed, komedie og sang væves sammen på skønneste vis i denne teaterversion af filmen Oh Happy Day fra 2004. Oh Happy Day er en varm og humoristisk fortælling om sang, som forløser og om en grå hverdag, der får kulør, da gospelsangen holder sit indtog i den stillestående landsby.

Scene fra Oh Happy Day

Spillesteder: Folketeatret (KBH), Sønderborg Teater, Musikhuset Aarhus mfl.

 

FRIHED. LIGHED OG LAKS

En munter kærlighedshistorie om to unikke skæbner; den ene fra Hadsund og den anden fra Hobro. Jørgen, der gør alt hvad der forventes af ham, og Hedvig, der ikke finder sig i noget som helst. Midt i en tid, hvor 1. verdenskrig truer om hjørnet står Jørgen og Hedvig med hver deres drømme og forventninger om en ny fremtid og rækker ud mod hinanden.

Frihed lighed og laks

Spillesteder: Himmerlands Teater (Hobro)

 

Artikler du måske vil kunne li’?

“Dramatikernes drivkraft Julie Maj Jakobsen”

“Mød dit teater: Teater V

“Fanny Louise Bernth: Min scenedebut”

 

Få scenekunst direkte i din indbakke

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og få direkte besked om nye artikler og guides m.m. på scenen.dk, og bliv opdateret om aktuelle teateroplevelser i hele Danmark. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.