Stream teater, der hvor du er

Flere og flere teatre tilbyder digital teater og streaming af forestillinger. Det giver dig mulighed for teateroplevelser i en tid, hvor teatrene er lukkede for publikum. Vi har samlet et udpluk af forestillinger for både børn og voksne, som du kan streame online.

"Det spejl de kalder dig", Revolver Play. Foto: Jonas Skovbjerg Fogh

Af Pernille Egebæk Vadstrup

Revolver Play

Revolver Play er Østerbro Teaters nye digitale og eksperimenterende bidrag til samtidsscenekunsten. Oplev dramatiseringen af Stine Pilgaards roman “Meter i sekundet” og Christina Hagens helt nyskrevne tekst “Det spejl de kalder dig”.

Det Kongelige Teater Xtra

Nu kan du sidde i din sofa derhjemme og lade som om, at du er i Det Kongelige Teater. Deres nye tiltag Det Kongelige Teater Xtra giver alle adgang til store forestillinger som “Romeo og Julie”, balletten “Svanesøen” og meget mere. Derudover er der en række guides, artikler og videoer bag scenen.

Læs “Solodansere: Sådan holder vi os i form under nedlukningen”

Odense Teater 

Sæt allerede nu kryds i kalenderen, når Odense Teater til juni 2021 inviterer dig med til afgangsforestillingen “Markedet er ikke noget sted” for 3. års-studerende på Den Danske Scenekunstskole, Odense.

Læs “Mød Odense Teaters nye direktør”

Aalborg Teater – ATT Stream

Tidligere på året havde Aalborg Teater stor succes med onlinepremiere på forestillingen “Tine”. Så hold øje med ATT Stream – mon ikke de pønser på en ny onlinepremiere?

Digitalt teater – til børn og unge

OMG Online

Opgang 2 “OMG”. Foto: Ditte Chemnitz

Opgang 2

Teatret Opgang 2 har lagt deres ungdoms- og voksenforestilling “OMG” online. Det er en forestilling om kærlighed og næstekærlighed og om de valg, vi mennesker træffer hver eneste dag, og deres konsekvenser.

Søg teater til børn og unge

Teater Fantast

Teater Fantast var allerede på banen i foråret, hvor børn og forældre kunne streame forestillingen “Lille frø” live. Deres YouTube-kanal har en masse korte sjove videoer, som vil være til glæde for de mindste. Derudover har Teater Fantast også podcasten “Taleterapihuset” (fra 7 år).

Det Kongelige Teater Xtra – for børn

Se Det Kongelige Teaters børneforestillinger online, syng med på sange og bevæg kroppen sammen med teatrets kunstnere. Det Kongelige Teater Xtra har skabt et skønt virtuelt oplevelsesunivers for børn og deres forældre.

Læs “Morten Kirkskov: Min scene-debut”

Asterions Hus

Hop med Alice gennem kaninhullet til et land, hvor alt kan ske. Oplev Asterions Hus’ forestilling “Alice i Eventyrland” online. Den er for både børn og voksne.

Folketeatret – Under huden

På Folketeatrets hjemmeside kan du booke billetter til onlineforestillingen “Den unge Elias’ lidelser”. Forestillingen handler om at være minoritet i en minoritet. Elias er opvokset i Aarhus, har en muslimsk baggrund, er homoseksuel, og så er han digter.

 

Bemærk! Nogle af de digitale tilbud er tidsbegrænsede. 

Senest opdateret d. 19. februar 2021.