Foto taget af Layout: Søren Meisner

Glad Teater

Glad Teater er et teaterensemble, hvor alle skuespillere har funktionsnedsættelser. Hos os betyder mangfoldighed menneskelig diversitet og mødet med nye erkendelser. Med vores unikke skuespillere og deres særegne fortolkninger fortæller vi nyskabende og tankevækkende historier på scenen til det nysgerrige publikum.

Glad Teaters forestillinger spænder vidt: Fra oplevelser i det eksperimenterende performanceunivers til gensyn med klassiske fortællinger i nye former. Vores forestillinger tager afsæt i en bred vifte af inspirationskilder, og har en særlig force i det fysiske udtryk.

Glad Teater producerer både stationære forestillinger og turnéforestillinger til ind- og udland. For at udvide vores perspektiv og skabe nye kunstneriske konstellationer, indgår vi i samproduktioner med andre scener. Undervisere, instruktører og produktionsfolk er alle branchefolk. Vi har et nært samarbejde og udveksling med teatre og andre kulturinstitutioner i ind- og udland.

Glad Teater er en del af Glad Fonden – en af Danmarks største socialøkonomiske virksomheder. Vi stiller høje faglige krav til vores skuespillere med funktionsnedsættelse, og vi tager dem alvorligt. Derved skabes et godt grundlag for, at vores skuespillere ikke kun fungerer i vores produktioner, men også leverer i eksterne opgaver gennem Glad Casting og dermed opnår en højere grad af forbindelse til det ordinære arbejdsmarked.

I Danmark har kun få haft lysten eller modet til at anvende skuespillere med funktionsnedsættelse i professionelt teater- og filmarbejde. I udlandet har man derimod i en årrække lavet professionelle produktioner med stor succes. Glad Teater er sat i verden for at sætte mennesker med funktionsnedsættelse og deres særlige fortolkninger forrest på scenen. Som de eneste har vi skabt rammerne for, at vores skuespillere kan ytre sig og udtrykke sig gennem kunsten i en professionel kontekst.

Adresse

Rentemestervej 45

2400 København NV

Tel