Trodsige børn på eventyr

Hvad har Pippi, Tvebak og Alice til fælles? De er fulde af gåpåmod, bruger deres fantasi og tør trodse de voksne. Giv dine børn en fed teateroplevelse med forestillinger, der alle handler om super seje børn på eventyr.

Foto: Creative Zoo/Emilia Therese/Zuhal Kocan/Gudmund Thai

BUSTERS VERDEN

Buster er fræk, fuld af fantasi og gåpåmod. Busters far er arbejdsløs, og indimellem drikker han for meget. Men engang var han en stor tryllekunstner, der gik under navnet den store Osman, og han har lært Buster alle sine numre. Oplev Bjarne Reuters elskede karakter i familieforestillingen “Busters verden”

Spillested: Odense Teater

Spilledatoer: 2. september – 20. oktober 2021

 

PIPPI LANGSTRØMPE

Astrid Lindgrens fortællinger om Pippi Langstrømpe, skabt i 1945, er kendt og elsket i hele verden bland mange generationer, og den vidunderlige Pippi er stadig mange børns heltinde. Hun tør vende de voksnes mærkelige regler på hovedet, og hun er verdens stærkeste pige, både fordi hun kan løfte en hest, og fordi hun kan finde ud af at bo helt alene.

Spillesteder: Folketeatret, Kulturium Musikteater m.fl.

 

FYRTØJET

Tag dine børn eller børnebørn med ind og se H. C. Andersens kendte og elskede eventyr “Fyrtøjet” om den gæve soldat, hundene med øjne så store som tekopper, møllehjul og rundetårn og med prinsessen og det halve kongerige.

Spillested: Aalborg Teater

Spilleperiode: 16. – 23. oktober 2021

 

ALICE I EVENTYRLAND

Alice i Eventyrland inviterer dig med ind i et forunderligt univers, der udfordrer dine sanser og dit perspektiv på verden. Lewis Carrolls legende fortælling om Alice har i mere end 150 år hensat børn og voksne i åndeløs betagelse. Den er blevet fortolket i stribevis af bøger og på film, og nu ruller Aarhus Teater hele den smittende galskab ud på Store Scene.

Spillested: Aarhus Teater

Spilleperiode: 11. november – 22. december 2021

 

BRØDRENE LØVEHJERTE 

Tvebak og hans bror Jonathan forenes i Nangijala som Brødrene Løvehjerte og kæmper for frihed i Rosendalen, den ene af Nangijalas to dale, der er besat af den onde Tengil. Se eller gense Astrid Lindgrens elskede eventyr om mod, søskendekærlighed, kampen mod det onde – og om døden.

Spillesteder: Det Kongelige Teater, Musikhuset Aarhus

 

MIO MIN MIO

“Mio, min Mio” er historien om Bo, der forlader sine plejeforældre og rejser gennem dag og nat og finder sin rigtige far: Kongen i ”Landet i det Fjerne”. Her er Bo ikke længere Bo, men prins Mio, som får en vigtig mission – han skal redde landets børn fra den onde ridder Kato, som har forvandlet dem til forheksede fugle. Oplev Astrid Lindgrens evigtgyldige fortælling om sorg, venskab, ensomhed og kærlighed i zeppelinsk nyopsætning.

Spillesteder: Teatret Zeppelin og Randers Teater

 

LÆS OGSÅ

10 til dem under 10 – efterårets børneforestillinger

Mød dit teater: Teater Hund og Co

Medbring gerne et styks teenager