Foto taget af Per Morten Abrahamsen

Teatret Zeppelin

Siden 1994 har Teatret Zeppelin skabt forestillinger med store scenografier og smæk på effekterne for skole- og familiepublikummet primært fra 7 år.

Vi giver børn og voksne bevægende, stærke oplevelser at være fælles om – i både nyskrevne værker udviklet fra bunden såvel som i kendte klassikere med nutidig relevans. Vi tager store og ofte filosofiske emner op på måder, der sår frø til tanker og dybe samtaler om både livets glædelige og svære stunder - altid i øjenhøjde med vores unge publikum, men med en universel tilgang, som gør mange af Teatret Zeppelins forestillinger egnede for også voksne uden børn.

Tæt på København H, metro og busser bor Teatret Zeppelin i en charmerende bygning fra 1923 i hyggelige Valdemarsgade på Vesterbro. Her har vi skabt et treetagers teaterhus, der kan rumme de store og effektrige opsætninger, som vi er kendt og anmelderrost for.

Med op til 170 pladser i salen er Teatret Zeppelin et mellemstort teater, hvor børn og unge får et format, der minder om det, de store scener kan levere, men hvor intimiteten alligevel er bevaret – takket være de charmerende, autentiske rammer, som den gamle teaterbygning leverer, hvor publikum stadig er tæt på det, der foregår. Trods de bedårende betrådte trin i det treetagers teaterhus, rummer teatret en topmoderne teatersal med nyanskaffet miljøvenlig LED-lysteknik, fleksibel rig, gode stole, flot nyt fortæppe m.m. Udover den store scene med de teatermagiske effekter rummer teatret systue, værksteder, garderober, kontorer m.m. - kort sagt alt, der skal til, for at drive et professionelt, nutidigt teater.

Pr. sæson leverer Teatret Zeppelin typisk to store egenproduktioner (med tilhørende professionelt udviklet undervisningsmateriale for skoler), 5-12 gæstespil, events, kor, workshops, residencies m.m. Hver teaterforestilling spiller typisk 6-10 gange om ugen. I hverdagene om formiddagen for særligt skoler og institutioner. I weekender om eftermiddagen for særligt familier og andre grupper.

Medtæller man årene som turnerende teater i perioden 1974-1993 (under andet navn), har Teatret Zeppelin 50 års erfaring med at skabe scenekunst for fortrinsvist børn i skolealderen ml. 7-15 år.

CITATER OM TEATRET ZEPPELIN FRA ANMELDERE:

“Som altid formår Teatret Zeppelin at skabe en fabelagtigt smuk forestilling. Rekvisitter, kostumer, musik og teknik er af højeste kvalitet.” – Den 4. Væg

“Dette er muligvis det smukkeste teater for børn, jeg nogensinde har set!” – Ungt Teaterblod

“Zeppelin har flere gange tidligere vist deres evne til at ’zeppelinisere’ børnebøger, så forestillingen fungerer som det bud på familieteater, de store scener kan have svært ved at levere trods stort udstyr og større bemanding.” – Politiken

“Her er tale om børneteater i verdensklasse.” – CPHCulture

“Zeppelin har gjort det til et speciale at tage sit publikum med ind i store historier. Gang på gang udnytter teatret sine begrænsede ressourcer opfindsomt og til det yderste, så resultatet altid synes større, end det egentlig er.” – Teateravisen

Læs mere om Teatret Zeppelin på www.zeppelin.dk/om-os

Adresse

Valdemarsgade 15

1665 København V

Tel

33220478