Podcasts og lydteater

Vi har samlet et udpluk af podcasts og lydteater til dig, der elsker teater, opera, musicals og ballet. Tag hørebøfferne på, læn dig godt tilbage med en kop kaffe og få indblik i teaterverdenen.

Lydteater og podcast

Folketeatrets historie 

“I denne podcast kommer du med på de skrå brædder, ind bag scenetæppet og oplever teatermagien fra en ny vinkel. Her kan du få hele historien om Folketeatret.”

Klog på Sprog: Revyen – en aldrende dame?

Adrian Hughes er vært i dette program fra P1, som denne gag handler om revyens sprog. Hans gæster er Jakob Steen Olsen, Berlingskes teaterredaktør. Rikke Rottensteen, museumsinspektør på STORM, Museet for Humor og Satire.

Lyddrama for børn af Teater Next

På Teater Nexts hjemmeside kan du og dit barn finde lyddramaerne “Guldlok og de tre bjørne” og H.C. Andersens “Det er ganske vist”.

Revyland – en podcast af Lars Arvad

Lyt med, når revydirektøren lars Arvad fra Odense Sommerrevy interviewer danske revypersonligheder.

Søborggruppen – Betty Nansen Teatret

I foråret 2021 beslutter Line Knutzon sig for at tage på loppemarked. Her forelsker hun sig i en båndoptager, der ligner den, hun havde stående på pigeværelset i Humleby, da hun var barn. Hun trykker play … og alt ændrer sig. Samlet bliver det en dokufiktiv road-fortælling på kanten af virkeligheden, der følger Lines jagt på sandheden.

Teaterfortællinger med Historieselskabet

Lyt med, når Liv Thomsen og Historieselskabet dykker ned i dansk scenekunst gennem tiden. Hør om kompromiøse teaterfolk, teaterfejder, skandaler og divaer.

Scenegejst

En podcast til dig, der elsker spøgelseshistorier. I Scenegejst tager Thea og Thea på spøgelsesjagt på teatre rundt i hele Danmark og undersøger samtidig, hvor spøgelserne stammer fra.

Scenesnak

Cille Viola Brandt Petersen & Louise Bindseil er værterne i denne podcast på Uniradioen, der beskæftiger sig med den danske scenekunst. Her tager de udgangspunkt i sæsonens “Teaterkataloget”.