Podcasts og lydteater

Vi har samlet et udpluk af podcasts og lydteater til dig, der elsker teater, opera, musicals og ballet. Tag hørebøfferne på, læn dig godt tilbage med en kop kaffe og få indblik i teaterverdenen.

Lydteater og podcast

Vi, de druknede – audiowalk

Vi, de druknede er en dramatiseret audiowalk skabt af BaggårdTeatret, der bringer Carsten Jensens store roman om Marstals sømænd og deres familier til live. En unik lydvandring i Marstals snævre stræder og langs vandet med nogle af Danmarks bedste skuespillere i rollerne og Carsten Jensen selv som fortæller.

Sønderjyllands Stemme

Sønderjyllandsstemme er et ambitiøst lokalforankret lyd- og teaterprojekt, som er udviklet i et tæt samarbejde mellem Teatret Møllen, Sans-1 og Useeum. Lyt fx til “Grænsevogteren” – en autentisk historie, der handler om oberst Svend Paludan-Müllers utrolige enmandskamp mod Gestapo.

Bag Scenen

Bag scenen er teatermuseet Hofteatrets podcast-serie med personlige historier, fortalt af mennesker, der lever og arbejder eller har arbejdet rundt om i teatrets krogede verden, og oftest ude i kulisserne.

Crazy Podcast

London Toast Theatre har, i anledningen af deres 40 års jubilæum, udgivet en podcast.

Spiritual Walks

“Smit dine omgivelser med latter mens du lytter til Mette Søndergaard Nielsens nyskrevne lydkomedie om livsvejleder Frida Sencir, der sætter spot på selvhjælpskulturens tomhed og kynisme.” Lyt til Nørrebro Teaters Lyd Komedie.

Sans for dans

“Dansk Danseteater udkommer nu med en række bevægende samtaler med danseeksperter med vidt forskellige perspektiver på dans.”

Det Åbne Lydteater

“Oplev en unik lydvandring ved Vadehavscentret med kendte danske skuespillere.”

Folketeatrets historie 

“I denne podcast kommer du med på de skrå brædder, ind bag scenetæppet og oplever teatermagien fra en ny vinkel. Her kan du få hele historien om Folketeatret.”

Klog på Sprog: Revyen – en aldrende dame?

Adrian Hughes er vært i dette program fra P1, som denne gag handler om revyens sprog. Hans gæster er Jakob Steen Olsen, Berlingskes teaterredaktør. Rikke Rottensteen, museumsinspektør på STORM, Museet for Humor og Satire.

Lyddrama for børn af Teater Next

På Teater Nexts hjemmeside kan du og dit barn finde lyddramaerne “Guldlok og de tre bjørne” og H.C. Andersens “Det er ganske vist”.

Revyland – en podcast af Lars Arvad

Lyt med, når revydirektøren lars Arvad fra Odense Sommerrevy interviewer danske revypersonligheder.

Søborggruppen – Betty Nansen Teatret

I foråret 2021 beslutter Line Knutzon sig for at tage på loppemarked. Her forelsker hun sig i en båndoptager, der ligner den, hun havde stående på pigeværelset i Humleby, da hun var barn. Hun trykker play … og alt ændrer sig. Samlet bliver det en dokufiktiv road-fortælling på kanten af virkeligheden, der følger Lines jagt på sandheden.

Teaterfortællinger med Historieselskabet

Lyt med, når Liv Thomsen og Historieselskabet dykker ned i dansk scenekunst gennem tiden. Hør om kompromiøse teaterfolk, teaterfejder, skandaler og divaer.

Scenegejst

En podcast til dig, der elsker spøgelseshistorier. I Scenegejst tager Thea og Thea på spøgelsesjagt på teatre rundt i hele Danmark og undersøger samtidig, hvor spøgelserne stammer fra.

Scenesnak

Cille Viola Brandt Petersen & Louise Bindseil er værterne i denne podcast på Uniradioen, der beskæftiger sig med den danske scenekunst. Her tager de udgangspunkt i sæsonens “Teaterkataloget”.