Om Scenen.dk

Her får du overblik over forestillinger i salg.

Scenen.dk er hele Danmarks scenekunstportal. Her kan du få overblik over forestillinger i salg. På Scenen.dk vil vi gerne vise det danske publikum, at de kan se alt fra en klassisk ballet på Det Kongelige Teater til en smal forestilling på en teaterfestival. Teater er alle vegne. På Scenen.dk kan du finde teater nær dig.

Formålet med Scenen.dk er:

  • At skabe overblik over professionelt scenekunst i hele Danmark
  • At give nem adgang til online billetkøb
  • At inspirere publikum til at vælge teater
  • At skabe overblik over turnerende teater i Danmark
  • At formidle store som små forestillinger på; Det Kongelige Teater, landsdelsscener, småstorby teatre, teaterforeninger, kulturhuse, m.fl.

Er du et teater, teaterproducent, kulturhus eller lignende, der beskæftiger sig med professionel scenekunst i Danmark? Læs mere om, hvordan du kan få din forestilling synlig for publikum på Scenen.dk.

Sådan bruger du scenen.dk

Brug Scenen.dk til at finde forestillinger ved hjælp af vores søgefunktion eller bliv inspireret til aktuelle forestillinger i vores guides og artikler.

I søgeområdet på forsiden har du mulighed for at søge frit i søgefeltet bl.a. forestillingens titel, teatrets navn eller lignende.

Derudover kan du selv forme din søgning ved at søge på din region, de ønskede datoer samt den eller de genrer, som interesserer dig. Hvis du har lavet en åben søgning, så vil søgekategorierne følge dig i søgeresultatet, så du kan indskrænke din søgning yderligere.

Alle børne- og ungdomsforestillinger er markeret tydeligt med aldersgrupper. På den måde kan du nemmere vælge den børne- og/eller ungdomsforestilling, der netop passer til dig og din familie.

Scenit står bag Scenen.dk

Slots- og Kulturstyrelsen besluttede i 2009, at der skulle etableres en landsdækkende scenekunstportal for det danske publikum. Slots- og Kulturstyrelsen valgte derfor, sammen med et repræsentativt brancheudvalg, Scenit til at drive og udvikle Scenen.dk. Scenit nedsatte en referencegruppe med repræsentanter fra dansk teaterliv som sparringspartner for udviklingen af Scenen.dk. Fra og med sæson 2009/2010 var Scenen.dk en realitet.

Scenen.dk blev relanceret i foråret 2020. Opdateringen af sitet betød, udover et nyt design, en række forbedringer blandt andet en mere brugervenlig søgefunktion, mere overskuelig visning af turnéforestillinger og et større fokus på publikumsinspiration.

Scenen.dk fungerer således, at professionelle teatre, teaterproducenter og kulturvirksomheder selv indtaster oplysninger om deres scenekunstaktiviteter i Scenits informationsdatabase Tereba, Teater Register Base.

Tereba videresender teatrenes indtastede data til Scenits scenekunstplatforme; Scenen.dk (et publikumssite), produktionssiden.dk (et branchesite, der viser hele produktioner), scenekunstarkiv.dk (et teaterhistorisk opslagssite) og teaterbilletter.dk (en fælles salgsportal for teatre i Storkøbenhavn).

Tilmeld dig Scenens nyhedsbrev

Få scenekunst direkte i din indbakke. 

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og modtag nye artikler og guides fra Scenen.dk om aktuelle teateroplevelser. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.