For teaterarrangører

Hvilke forestillinger skal din teaterforening eller dit kulturhus vise publikum i den kommende sæson? Udvalget er heldigvis stort, og fristelserne mange.

Op til Danmarks Teaterforeningers årlige seminar i efteråret er gerne et godt tidspunkt at begynde at orientere sig i udvalget af turnéforestillinger. Og det gælder uanset, om I selv skal deltage på seminaret eller ej.

På denne tid har de fleste producenter nemlig indtastet deres aktuelle forestillinger i systemet Tereba, så de kan søges online.

Sådan finder du en turnéforestilling

Den Grønne Turnéteaterbrochure Online giver et overblik over aktuelle turnéforestillinger i Danmark. I Den Grønne Brochure finder du producenter og forestillinger, oplysninger om de enkelte forestillingers målgrupper, medvirkende, scenetekniske krav og information om priser, turnéperioder osv.

Alle forestillingerne er godkendt til en eller flere af Slots- og Kulturstyrelsens støtteordninger.

Hvis du særligt søger efter forestillinger for børn og unge, så får du overblikket i Den Røde Brochure. Den Røde Brochure er opbygget på samme som Den Grønne Brochure, men med særlig fokus på børne- og ungdomsteater. Mange af forestillingerne kan ses gratis på den årlige Aprilfestival.

Endelig kan du på Produktionssiden få et samlet overblik over alle aktuelle produktioner, både til voksne og børn/unge, der alle er godkendt til Refusions- eller Formidlingsordningerne. På siden kan du se videopræsentationer af forestillingerne og finde vigtig information.

Disse oplysninger finder du på Produktionssiden

  • produktioners turné-specifikationer
  • turnéperiode og vejledende priser
  • kontaktoplysninger til producenten
  • produktionens status og journalnummer i forhold til offentlig støtte
  • korte introduktioner til Refusionsordningen, Formidlingsordningen, Garantiordningen og Turnénetværket
  • produktionsoplysninger om produktioner fra nuværende sæson og de to forgående sæsoner
  • videopræsentationer af forestillingerne

Indtast de turnéforestillinger, I køber, i Tereba

Tereba står for Teater Register Basen og er det centrale omdrejningspunkt for oprettelse og digital udveksling af oplysninger om opførelser og produktioner af professionel scenekunst i hele landet.

Skaber og producerer I professionelle teaterforestillinger ?
Præsenterer og arrangerer I professionelle teaterforestillinger ?
Annoncerer og formidler I professionelle teateroplevelser ?
Vil I gerne have jeres forestilling på  Scenen.dk og med ud til vores datamodtagere?

Hvis ja, så er Tereba en løsning for jer, jeres kulturvirksomhed eller kulturportal. Med Tereba behøver I kun at indtaste, rette og hente oplysninger ét sted.

Hvorfor skal vi bruge tid på det?

Når I indtaster jeres forestillinger i Tereba hjælper jeres indrapporteringer med at skabe et billede af og dokumentere den samlede teateraktivitet i Danmark, hvilket er vigtigt i forhold til de politiske beslutningstagere.

Tereba sender blandt andet al data til Danmarks Statistik.

Producenten kan hjælpe jer ved at trykke på ”Anmod arrangør”-knappen i Tereba. Så modtager I en mail med et link til nem oprettelse af spilleperioden hos jer. Så hvis de ikke allerede har gjort det, så bed dem om at gøre det.

Se Tereba-manualer her

Scenit hjælper dig

Scenit står klar til at hjælpe, hvis det driller.

Kontakt Knirke på telefon 35 24 01 00 eller på mail kc@scenit.dk.

Her er de konkrete fordele ved Tereba

Sørg for at vise jeres forestilling frem, så publikum bliver opmærksom på den og køber billet. I har uden tvivl selv allerede nogle tiltag i forhold til at skabe interesse for jeres repertoire, men pluk også de lavthængende frugter. Tereba hjælper jer med at få synlighed på flere platforme ganske gratis.

Når du indtaster jeres forestillingers spilleperiode i Tereba, skaber du synlighed for din teaterforenings/dit kulturhus’ repertoire. Det eneste, du skal, er at indtaste i Tereba, så kommer dine forestillinger på:

  • Scenen.dk, hvor publikum kan søge på alt teater, også turné-forestillinger, i hele landet fordelt på genre, aldersgruppe og region.
  • Den digitale kulturguide Kultunaut.dk.
  • Jysk Fynske Medier, hvor din/dine forestillinger bliver en del af mediets aktivitetskalendere.

Branchenetværk

Danmarks Teaterforeninger

Danmarks Teaterforeninger er landsorganisation for teaterforeninger, andre lignende teaterformidlere og arrangører af turnéteater.

Formålet er at varetage medlemmernes interesser på de teaterfaglige, kulturpolitiske og økonomiske områder og særligt i forhold til regering, folketing, Kulturministeriet, Danske Regioner, Kommunernes Landsforening samt i forhold til teaterproducenter.

Dansk Teater

Branche- og arbejdsgiverorganisation for professionelt producerende teatre og scenekunstkompagnier i hele landet.

Dansk Teater arbejder blandt andet på at sikre scenekunsten en tydelig stemme i den offentlige debat og blandt beslutningstagere, myndigheder og interessenter.

Medier, der især skriver om teater

ISCENE.dk

ISCENE er et landsdækkende, webbaseret nyhedsmedie om scenekunsten. Mediet har som sin ambition at give kant og synlighed til scenekunsten i hele Danmark og bringe teatret tættere på brugerne og give inspiration til at opsøge scenekunsten.

Teateravisen.dk

Teateravisen blev grundlagt i 1972 som tidsskrift om professionel scenekunst for børn og unge. Siden 2008 er Teateravisen udkommet digitalt på Teateravisen.dk.

Kulturmonitor

Kulturmonitor er et uafhængigt medie, hvis hovedformål er at orientere, inspirere og styrke dansk kulturliv og dets aktører og beslutningstagere gennem nyheder, analyser og debat om blandt andet scenekunst og kulturpolitik.