Få jeres teater på Scenen.dk

Alle professionelle teatre, teaterproducenter, teaterforeninger, kulturhuse m.m. kan gratis få deres forestillinger vist på Scenen.dk.

Scenen.dk er hele Danmarks scenekunstportal. Her kan publikum få overblik over forestillinger i salg og blive inspireret til næste teateroplevelse.

Alle, der beskæftiger sig med professionel scenekunst, kan gratis få deres forestillinger synlige på Scenen.dk. Alt I skal gøre er at indtaste jeres oplysninger i Tereba. Herfra bliver jeres indtastede informationer overført til Scenen.dk, når I ønsker det.

Opret dit teater i Tereba her

Scenen.dk giver dig/jer: 

 • synlighed på scenekunstplatformen Scenen.dk – vi har 10.000 besøgende om måneden
 • bedre mulighed for samarbejde mellem producent og arrangør – udveksling af informationer i databasen Tereba
 • formidling på Scenen.dks kanaler (Facebook, Instagram og nyhedsbrev)
 • en plads i scenekunsts statistikken, som bruges til den kulturpolitiske debat og viser os bl.a. hvor meget og hvor scenekunsten er i Danmark.

Scenen.dk er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen og drives af Scenit.

Alt begynder i Tereba

Du kan få din forestilling på scenen.dk ved at tilmelde din kulturvirksomhed i Tereba og indtaste jeres scenekunstaktiviteter. Det eneste krav er, at din produktion/arrangement opfylder kriterierne for at være professionelt scenekunst.

Se Statens Kunstfonds definition af professionel scenekunst her

Tereba (Teater Register Basen) er grundstenen for alle de informationer, som publikum kan finde på Scenen.dk. Tereba er opbygget på følgende måde:

 • Produktion – grundlæggende oplysninger om forestillingen; tilskudsordninger, beskrivelse, krediteringer, foto, co-produktion, stationærforestilling/turnéforestilling m.m. Alle produktioner i Tereba bliver synlige på produktionssiden.dk, hvor bl.a. arrangører kan få overblik over turnéproduktioner i salg og se relevante oplysninger.
 • Arrangement – oplysninger om selve publikumsopførslen; spillested, spilledato og forestillingens billetlink m.m.

Selv efter din forestilling er udgivet og er synlig på Scenen.dk, har du mulighed for at redigere i de indtastede oplysninger i Tereba. Det er vigtigt, at du opdaterer dine oplysninger for skulle der opstå ændringer fx hovedrollen, så er det vigtigt, at det bliver ændret i Tereba. Scenen.dk opdaterer et par gange i døgnet.

Opret en profil til dit teater/kulturvirksomhed på tereba.dk 

Er du producent? 

Har du/dit teater skabt en produktion? Så er du producent og skal derfor oprette din produktion i Tereba.

 • Opret din produktion i Tereba. Din produktion skal indeholde alle de grundlæggende oplysninger.
 • Er der tale om en co-produktion, så er det vigtigt, at du og den anden producent aftaler, hvem der skal indtaste produktionen i Tereba.
 • Er du også arrangør (dvs. står du for billetsalg) skal du huske at oprette et arrangement ud fra din produktion, ellers bliver forestillingen ikke synlig for publikum på Scenen.dk.

Læs mere om, hvordan du oprette en produktion.

Er du turnéproducent? 

Har du/dit teater skabt en produktion, som skal på turné? Så skal du oprette din produktion i Tereba og markerer den som en turnéforestilling.

 • I en turnéproduktion skal der angives yderlige oplysninger end i en “normal” produktion. Det er bl.a. turnéperiode, forestillingens pris, øvrige specifikationer som spilleareal, tekniske krav og max antal tilskuere. Alle de oplysninger en mulig arrangør kan få brug for.
 • Hvis det er en turnéproduktion, så vil arrangører, der har købt din turnéproduktion, kunne søge produktionen frem i Tereba og oprette et arrangement, så forestillingen bliver synlig på Scenen.dk. Er der flere arrangører vil forestillingen få en liste med alle alle spillestederne, så publikum får overblik over forestillingens tilgængelighed i hele Danmark.
 • Når du har oprettet din turnéproduktion i Tereba (og den er godkendt af os), så bliver den synlig på Produktionsiden. Her kan mulige arrangører se udbuddet af turnéproduktioner i salg og få de vigtigste oplysninger om forestillingen samt dit teaters kontakt information. Er din forestilling refusionsgodkendt bliver produktionen også synlig på Den Røde Brochure Online.
 • I Tereba kan du tilføje din/dine arrangør(er) under produktionen. Så får de overført dine produktions oplysninger og kan nemt oprette arrangementet ud fra din produktion under deres egen Tereba-profil.
 • Er din produktion oprindeligt indtastet som en stationærforestilling, der skal på turné, så kan du sagtens ændre den til en turnéforestilling

Er du arrangør? 

Skal dit teater opføre egen produktion? Har dit teater eller teaterforening købt en turnéproduktion eller har I ansvar for billetsalget af et gæstespil, så er I arrangør i Tereba. Det betyder, at du skal oprette arrangementet i Tereba og tilføje de praktiske oplysninger.

 • Find produktionen i Tereba ved at søge den frem. Eller hvis din producent har tilføjet dig som arrangør, så ligger den allerede klar til dig som en kladde under fanen “Arrangementer”.
 • Færdiggør arrangementet ved at udfylde spillested, spilledatoer, spilletidspunkter, billetkontor og et direkte billetlink.
 • Arrangementet bliver gennemset af vores Tereba supporter, inden det kommer på Scenen.dk.

Læs mere om, hvordan du opretter et arrangement i Tereba.

Hvorfor skal vi bruge tid på det?

Når I indtaster jeres forestillinger i Tereba hjælper jeres indrapporteringer med at skabe et billede af og dokumentere den samlede teateraktivitet i Danmark, hvilket er vigtigt i forhold til de politiske beslutningstagere.

Tereba sender blandt andet al data til Danmarks Statistik.

Producenten kan hjælpe jer ved at trykke på ”Anmod arrangør”-knappen i Tereba. Så modtager I en mail med et link til nem oprettelse af spilleperioden hos jer. Så hvis de ikke allerede har gjort det, så bed dem om at gøre det.

Se Tereba-manualer her

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål til Scenen.dk, er du velkommen til at sende en mail til kommunikationsansvarlig Pernille på mail info@scenen.dk eller tlf. 35 24 01 06.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp til Tereba, så kontakt Tereba-supporter Knirke på mail info@tereba.dk eller tlf. 35240100.