Scenen.dk er Danmarks scenekunstportal
Om Scenen.dk
- Hele Danmarks scenekunstportal
I august 2008 initierede Slots- og Kulturstyrelsen, at der skulle etableres en landsdækkende scenekunstportal, som skulle synliggøre og skabe overblik over udbuddet af professionelt teater i Danmark.

Fra og med sæson 2009/2010 var Scenen.dk en realitet.

Formålet med Scenen.dk er at:

  • skabe overblik over hele Danmarks udbud af professionel scenekunst
  • give mulighed for on-line billetkøb til alle teater-, danse-, opera- og børneforestillinger, samt shows og musicals
  • give et landsdækkende overblik over rabatmuligheder
  • give mulighed for differentieret søgning af alle slags forestillinger i hele Danmark


Scenit står bag Scenen


Den selvejende institution Scenit driver og udvikler den landsdækkende teater- og scenekunstportal, hvis første driftsperiode omfatter teatersæsonerne 2009/10, 2010/11 og 2011/12.

I juni 2013 fik Scenen.dk sit nye design, og har samtidig fået en række forbedringer på sitet - hertil Scenekunstarkivet, Teaterbrevkassen og Gyldendals Teaterleksikon, som kan tilgås fra forsiden af Scenen.dk, samt forbedrede søgefunktionaliteter, visning af internationale data mv.


Tereba.dk - Teater Register Basen
Dit teater på Scenen.dk
Opret dit teater i Tereba
Er du professionel producent eller arrangør?

Scenen.dk er en gratis portal for alle professionelle teatre og arrangører. Du kan få din forestilling med ved at tilmelde din kulturvirksomhed Tereba


Har du spørgsmål til Tereba, er du velkommen til at sende en mail til info@tereba.dk eller ringe til Scenit på telefon 35 24 01 00

Scenen.dk kan frit bruges af alle professionelle teaterproducenter, teaterarrangører og kulturvirksomheder, der producerer og præsenterer teater og scenekunst offentligt.

Vejen til en plads på Scenen.dk går igennem Teater Register Basen Tereba, som er én samlet informationsdatabase med oplysninger om professionelle teater- og scenekunstproduktioner i Danmark.

Eneste krav er, at den enkelte producent eller arrangør og deres produktioner og arrangementer opfylder de gældende kriterier om at være professionelt teater.

Find Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalgs definition af professionel
scenekunst her