På efterskole med dramaundervisning? Få overblikket her

Man skal ikke nødvendigvis vente til den årlige dilettantforestilling i sin hjemby, hvis man som helt ung er glad for at spille teater. Skal man på efterskole, er der rig mulighed for at få undervisning i både teater, dans og musik. Scenen.dk giver dig et overblik over mulighederne.

Drømmer du eller dit barn om et liv som skuespiller. Så kan drømmen prøves af på efterskole, hvor mange skoler udbyder teaterfag, hvor undervisningen gerne varetages af professionelle skuespillere og instruktører. Foto: Geir Hauksson

Efterskoler er ikke blot et pusterum fra den almindelige skolegang og et sted, hvor man potentielt indleder livslange venskaber. Efterskolerne giver også deres elever mulighed for at snuse til fag, som de på sigt måske drømmer om at gøre til en levevej. Herunder de kunstneriske fag.

Pt. har 38 efterskoler i Danmark teater som linjefag og flere tilbyder også musik og dans som fag. Der lokkes blandt andet med studierejser til New York med undervisning af internationale lærere, ligesom en del af Danmarks mest kendte skuespillere også gæsteunderviser. Skolerne kan søges på Efterskoleforeningens hjemmeside.

Flere efterskoler afholder camps, hvor potentielle, kommende elever gratis kan komme på to-dages ophold på efterskolen og få undervisning og afprøve, om efterskolelivet er noget for dem.

Blandt dem er Viby Efterskole på Fyn. Efterskolen afholder den såkaldte VibyCamp fra den 28.-30. marts 2021 for elever fra 6.-9. klasse.

Flere af efterskolerne opererer med undervisning i drama på forskellige niveauer og åbner dermed op for et bredt spænd af elever – fra de konkret håbefulde til dem, der blot er nysgerrige efter at prøve sig selv af i en ny ramme. Som Viby Efterskole fint beskriver det på sin hjemmeside: ”Her kan du afprøve drømmen om at blive professionel skuespiller, eller du kan tage din første teaterundervisning.”

På Efterskoleforeningens hjemmeside findes en søgbar oversigt over camps på landets efterskoler.

En stor del af landets efterskoler holder åbent hus på Efterskolernes Dag, som altid ligger den sidste søndag i september. I 2020 er den søndag den 27. september. Her kan man få rundvisninger, tale med nuværende elever og lærere om, hvad det vil sige at gå på efterskole.