Foto taget af Fotograf: Robin Skjoldborg

Teatret ved Sorte Hest

Teatret ved Sorte Hest er et af Danmarks første intimteatre og blev grundlagt i 1978 af skuespillerne Brigitte Kolerus og Michael Lindvad samt scenografen Ves Harper. Gennem årene har det været kendt som et progressivt teater, der har udklækket mange af de skuespillere og andre teaterfolk, som fortsat præger dansk teater, film og tv.

Teatret ved Sorte Hests repertoire er båret af kærligheden til det absurde teater, og vi har markeret os stærkt som spydspids for det moderne absurde teater i Danmark. Med originale nyfortolkninger af absurde stykker af bl.a. Samuel Beckett, Eugène Ionesco, Harold Pinter og Line Knutzon har vi gang på gang sat fokus på samtidsrelevante menneskelige problemstillinger i en overrumplende, vedkommende og underholdende scenisk kontekst.

Teatret ved Sorte Hest er ordets teater, og vores repertoire kan desuden bestå af nyere dansk og lejlighedsvist svensk dramatik med en krog i det absurde univers samt nyskabt forfatterskabsteater, der formidler en enkelt forfatters tekstunivers.

En typisk sæson består som oftest af et par egenproduktioner (hestespil) og en række gæstespil samt Godnathistorier til nabolaget, hvor vi hvert forår inviterer lokalområdet på gratis intim scenekunst under åben himmel. Hertil kommer en lang række særarrangementer, såsom oplæsninger, koncerter, storytelling, foredrag, readings, workshops m.v.

Teatret har en sal med plads til 88 gæster og en publikumsfoyer med en fransk teaterbar, hvor der ligeledes afholdes publikumsarrangementer.

Teatret ved Sorte Hest fik i 1992 status som egnsteater og i 1996 som lille storbyteater i Københavns Kommune.

Adresse

Vesterbrogade 150

1620 København V

Tel

33310606