10 til dem under 10 – efterårets børneforestillinger

Planlæg allerede nu efterårets teaterudflugter med dit barn. Vi giver dig 10 bud på, hvad du kan se i hele landet med dit barn under 10.

Til efteråret kan du og dit barn bl.a. se "Dengang du var lille", "Hvad er det" eller "Pippi". Foto: Dennis Westerberg. Gudmund Thai & Ditte Valente

1. HVAD ER DET? 

Hvad er det? er æstetisk scenekunst for de allermindste, hvor to dansere leger med kroppens forunderlige finurligheder. I en fantasifuld scenografi skabes et hjertevarmt univers, hvor alle sanser sættes i spil.

Spillesteder: Laboratoriet Musicon (Roskilde), Teatret Møllen (Haderslev), Folketeatret (KBH), Teatret Gruppe 38 (Aarhus) og Kometen (HVidovre)

Turnéperiode: 7. september – 27. februar 2022

Anbefales til ½ – 5 år. 

 

2. DENGANG DU VAR LILLE

Du skal se Ragnhilds STORE billedbog om at være LILLE. BOGEN handler om Ragnhild som barn. Men den handler også lidt om dig og dengang DU var lille. Om alt det man skal lære, når man kommer til verden. Et skridt ad gangen. Om at møde nye venner og turde lidt mere for hver dag der går. Og om pludselig at være stor nok til et nyt kapitel

Spillesteder: Kulturium Musikteater (Ishøj), Teater Nordkraft (Aalborg), Laboratoriet Musicon (Roskilde) og Randers Teater

Turnéperiode: 25. september – 19 oktober 2021

Anbefales fra 1 år

 

Få scenekunst direkte i din indbakke. Tilmeld dig Scenens nyhedsbrev. 

3. HATTEMÅGEN 

En fin dame skal på ferie i et flot sommerhus ved et smukt hav. Hun glæder sig til roen og udsigten, men det bliver slet ikke, som hun havde regnet med. I sommerhuset bor en måge. Så ro og renlighed er der ikke meget af, og ferien bliver helt anderledes end forventet. Men det er måske slet ikke så dårligt… En hjertelig og humoristisk forestilling for det yngste publikum, der minder os om, at ikke alle gode oplevelser kan planlægges på forhånd.

Spillesteder: Randers Teater og Teatret Møllen (Haderslev)

Spilledatoer: 19 & 25. september 2021

Anbefales fra 1 år

 

4. FAR ER SUR

Når Far er sur, er gode råd dyre, og i dag er Far altså virkelig sur. Datter prøver alle mulige krumspring for at få Far til at komme ud af sin surhed, men lige meget hvad hun finder på, virker det ikke. Hverken kaffe, smøger, Lego, en kælekanin eller en dejlig sang – og da slet ikke en fodboldkamp, når nu Sønderjyske taber- kan hjælpe! Men det viser sig heldigvis til sidst, at Far er meget mere medgørlig, når bare de rette midler tages i brug.

Spillested: Zangenbergs Teater (KBH)

Spilleperiode: 14. september – 19. september 2021

Anbefales fra 4 år

 

Find flere forestillinger for børn og unge

5. VILLADS FRA VALBY

En dag beslutter Villads, at han vil hjælpe sin mor med at købe ind. Sammen med bedstevennen Frida lister de afsted. Villads ved godt, at man skal passe på ude i trafikken, og han har lært at se sig rigtig godt for. Men når man er Villads fra Valby og sprængfyldt med gode ideer, så går tingene aldrig helt som planlagt.

Spillesteder: Kulturium Musikteater (Ishøj), Teatret Zeppelin (KBH), Slagelse Teater m.fl.

Turnéperiode: 25. september – 19 oktober 2021

Anbefales fra 4 år

 

6. HOME

Nycirkus for børn. To klovne – to virkeligheder. En stor fortælling bliver med klovnens poesi og et drys af humor og magi til en enkel historie om næstekærlighed og respekt, som kan fortælles på tværs af alder og geografiske grænser.

Spillesteder: Mungo Park (Allerød), Laboratoriet Musicon (Roskilde), Kolding Egnsteater og Randers Teater

Turnéperiode: 25. september – 19 oktober 2021

Anbefales fra 5 år

2 mennesker springer ud af en hunds hoved

Se Teater Hund og Co´s “TÆNK engang!”. Foto Robin Hart

7. TÆNK ENGANG!

Børn og voksne får nu chancen for at kigge hjernen og nogle af dens mekanismer efter i sømmene i denne fortælling om tankens væsen og uvæsen. ”TÆNK engang!” er en farverig og tankevækkende forestilling om, hvordan vi tænker og reagerer. Om gode venner. Om at blive drillet, -af andre, og ikke mindst af sig selv. Om at være udenfor. Om at vi selv kan påvirke en stor del af virkeligheden, hvis vi tør se på den. Det afhænger alt sammen af, hvilke tanker vi lytter til, og hvordan vi fodrer dem.

Spillested: Teater Hund og Co (KBH)

Spilleperiode: 25. september – 19 oktober 2021

Anbefales fra 5 år

 

8. KONGEN OG VANDKANDEN

I et rum af ubeslutsomhed møder vi Ane og Carl, de lever i en verden hvor Kongen bestemmer alt. Hvad sker der når Kongen ikke vil beslutte mere og hellere vil passe sin have? Hvad sker der når heksen blander sig i kongens gøremål og forstyrrer havens orden? Hvad siger ministeren, og hvem beslutter for Ane og Carl?

Spillested: Randers Teater

Spilleperiode: 27. september – 7. oktober 2021

Anbefales fra 5 år

 

9. PIPPI LANGSTRØMPE

Astrid Lindgrens fortællinger om Pippi Langstrømpe, skabt i 1945, er kendt og elsket i hele verden bland mange generationer, og den vidunderlige Pippi er stadig mange børns heltinde. Hun tør vende de voksnes mærkelige regler på hovedet, og hun er verdens stærkeste pige, både fordi hun kan løfte en hest, og fordi hun kan finde ud af at bo helt alene.

Spillesteder: Folketeatret (KBH), Sønderborg Teater, Morsø Teater m.fl.

Turnéperiode: oktober – december 2021

Anbefales fra 6 år

 

10. BUSTERS VERDEN

Buster er fræk, fuld af fantasi og gåpåmod. Busters far er arbejdsløs, og indimellem drikker han for meget. Men engang var han en stor tryllekunstner, der gik under navnet den store Osman, og han har lært Buster alle sine numre. Oplev Bjarne Reuters elskede karakter i familieforestillingen “Busters verden”

Spillested: Odense Teater

Spilledatoer: 2. september – 20. oktober 2021

Anbefales fra 6 år

 

Læs også:

Medbring gerne et styks teenager

Mødt dit teater: Teater Hund & Co

5 af årets musicals

Få scenekunst direkte i din indbakke

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og få direkte besked om nye artikler, videoer, guides m.m. på sitet, og bliv opdateret om alle de forestillinger, der spiller netop nu.