Det skal du se – 10 forestillinger i april

En musikalsk forestilling om den årlige MUS, en skovterapeutisk klimakomedie og familieforestilling med de fantastiske nordiske guder. Vi har fundet 10 af de mange teateroplevelser, som du kan glæde dig til i april.

Se bl.a. Valhalla" på Odense Teater, "Kaptajn Utrolig" på Vendsyssel Teater og "Gotta Dance" i Operaen. Foto: Emilia Therese, Klaus Vedfelt, David Behring/Montgomery. Grafik: Scenen.dk

Ikke noget pis

Det er 15 år siden, skuespillerne Lars Mikkelsen, Janus Nabil Bakrawi, Rasmus Botoft, Peter Oliver Hansen og Henrik Prip sammen med Kamilla Wargo Brekling satte manden under lup i succesforestillingen PIS. Nu mødes de igen. Læs mere om “Ikke noget pis”

Spillested: Skuespilhuset, Det Kongelige Teater

Læs vores interview med skuespiller Peter Oliver Hansen 

Gotta Dance

De største evergreen­komponister som Cole Porter, Irving Berlin og George Gershwin bliver fortolket på scenen live af Tivolis Big Band, LiveStrings sammen med blandt andre Maria Lucia og Caspar Phillipson, der indtager mikrofonerne. Læs mere om “Gotta Dance”

Spillested: Operaen, Det Kongelige Teater

Søg selv på en forestilling nær dig. Klik her. 

Medarbejderudviklingssangen

Vi mødes til den årlige MUS, hvor der skal tales om trivsel og effektivitet. Nu er det tid til at få sagt alt det, der har bygget sig op siden sidste år. Men samtalen glider ikke som forventet, og der opstår hurtigt misforståelser. Læs mere om “Medarbehderudviklingssangen”

Spillested: Aalborg Teater

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Mørkets spejl

Hans Henrik Lerfeldt satte med sine kalejdoskopiske kunstværker en dør på klem til sit indre. Et indre fyldt med surrealistiske drømme, uforløste fantasier, fabulerende mystik og legesyg jazz. Tag med på en turbulent rejse ind i et forrevent sind og oplev den verden og det brogede persongalleri, der var med til at forme ham som menneske og kunstner. Læs mere om “Mørkets spejl”

Spillested: Himmerlands Teater

Peer Gynt?

Ibsen sagde selv, at hvis du tager livsløgnen fra gennemsnitsmennesket, så dør det. Vi vil gerne hjælpe dig med at overleve, så lad os sammen lyve os igennem Peer Gynt på en måde, du aldrig har turde lyve før. Læs mere om “Peer Gynt?”

Spillested: Huset Teater

Valhalla

Ved et tilfælde, elegant planlagt af den listige Loke, ender menneskebørnene Tjalfe og Røskva i gudernes verden, i Asgård, ved siden af tordenguden Thor, gudernes konge Odin, kærlighedsgudinden Freja og alle de andre guder. Her oplever børnene lidt af hvert, for guderne er både som os mennesker og alligevel helt anderledes. Læs mere om Valhalla 

Spillested: Odense Teater

Historien om mig 

Hvem er fremtidens menneske, og kan det samarbejde på tværs af egne komfortbehov? Oplev to af landets mest markante skuespillere i en dybderensende satire, der mixer klimaskam og skovterapi med Freud og neuroaffektiv udviklingspsykologi.

Spillesteder: Teatret Svalegangen og Teater V.

Læs vores interview med Trine Pallesen: “Vi er jo dem, vi er, lige nu lige her”

Jane Eyre

Charlotte Brontës roman Jane Eyre fra 1847 er et gribende kærlighedsdrama malet med gotikkens farver i form af uhygge, lidelse og dødelige flammer. En af romantikkens uomgængelige klassikere og en rejse ind i de store følelser og lidenskaber, i det kvindelige begær og vildskaben. Læs mere om Jane Eyre

Spillested: Aarhus Teater

Kaptajn Utrolig

Mark ligner umiddelbart en almindelig mand. Han bor til leje og lever spartansk. Om dagen arbejder han i det lokale byggemarked, men om natten er han superhelten Kaptajn Utrolig, der kæmper imod de ondeste skurke og redder mennesker ud af brændende bygninger. Læs mere om “Kaptajn Utrolig”

Spillested: Vendsyssel Teater

hvis jeg bliver VOKSEN

Hvorfor er vores syn på voksne ofte, at de er så gabende kedelige? Åd ungdommen simpelthen alle glæderne og efterlod tømmermændene og ansvaret til de voksne? En forestilling til dig der er på vej ind i det, dig der allerede er der og dig der har været der, eller aldrig kommer dertil. Læs mere om “hvis jeg bliver VOKSEN”

Spillesteder: Teatret Møllen, Teater Momentum, Viborg Teater m.fl.

Læs også vores 2 nyeste artikler

“10 kvindelige scenekunstnere på Scenen”

Interview med skuespiller Sarah Boberg: “Ordet er vigtigt”

Få scenekunst direkte i din indbakke

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og modtag nye artikler og guides fra scenen.dk om aktuelle teateroplevelser. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.