Det skal du se – 10 forestillinger i april

En nyfortolket klassiker, et stjernebesat familiedrama og historien om to landmænds fjendskab. Vi har fundet 10 af de mange teateroplevelser, som du kan glæde dig til i april.

Foto: Rumle Skafte, Klaus Vedfelt og Lars Wahl

Peter Pan

I Aarhus Teaters udgave af eventyret gendigter skuespiller og forfatter Johannes Lilleøre Peter Pan frit efter J.M. Barries ikoniske historie. Nu opsøger Peter Pan den yndige Wendy og giver hende chancen for at udleve sin drøm om at blive mor.

Spillested: Aarhus Teater

Læs mere om “Peter Pan”

Den Lille Havfrue

Nyskrevet musikeventyr om en ung havfrues længsel efter kærlighed – og om alt det, vi vil ofre for den.

Spillested: Det Kongelige Teater, Skuespilhuset

Læs mere om Den lille havfrue

Vredens bær

Inspireret af John Steinbecks prisvindende bog Vredens druer om en familie af drueplukkere afsøger forestillingen den socioøkonomiske ulighed i Europa. Her er virkelighedens underbetalte bærplukkere på scenen. Læs mere om “Vredens bær”

Spillested: Teater Republique (KBH Ø)

Læs mere om “Vredens bær”

Betty Blue

Kærligheden er altid kampen værd. Den unge Betty lever livet lidenskabeligt, intenst og kompromisløst. Hun er fyldt med appetit på tilværelsen og har store drømme for fremtiden, men bliver gang på gang skuffet, når tilværelsen er mindre end hendes drømme.

Spillested: Teater Nordkraft

Spilleperiode: april – maj 2024

Læs mere om “Betty Blue”

find teater i nordjylland

Orlando

Med denne forestilling på Lille Scene kaster vi et dristigt og betagende blik på Virginia Woolfs historiske værk Orlando. Skrevet i 1928 som et resultat af forfatterens dengang vovede lesbiske forhold til en kollega, trods det, at de begge var godt gift. Med mænd.

Spillested: Aalborg Teater

Spilleperiode: april – maj 2024

Læs mere om “Orlando”

Nye tider

Et stjernebesat og morsomt familiedrama om lysten til at blive skilt efter 50 års ægteskab – hvis man da kan få lov af de voksne børn!! Ulla Henningsen og Waage Sandø kan opleves som ægteparret Bill og Nancy, der kender hinanden til hudløshed.

Spillested: Folketeatret

Læs mere om “Nye tider”

Dæmningen

Klima og landbrug stilles ofte op som hinandens modsætninger og debatten bliver hurtig polariseret. Da et nyt overnationalt, EU-projekt lanceres, bliver to landmænd og gamle naboer tvunget til at kigge hinanden i øjnene efter flere års fjendskab.

Spillested: Odsherred Teater

Læs mere om “Dæmningen”

De tre musketerer

Utallige store danske skuespillere har fået deres uddannelse i Odense, og nu er næste generation klar til at vise, hvad de kan. Odense Teater slutter sæsonen på Værkstedet af med afgangsforestillingen, med de 3. års studerende fra Den Danske Scenekunstskoles skuespiluddannelse Odense.

Spillesteder: Odense Teater og Folketeatret

Læs mere om afgangsforestillingen “De tre musketerer”

Sabotage

SABOTAGE er en forestilling om en ung pige i splittelse. Indeni pigens hjerne bor Sabotøren – en stemme der dikterer og forsøger at kontrollere pigen, hendes oplevelser og møder med verden. Sabotøren bestemmer over pigens krop, handlinger og følelser, og finder fryd i at sortere og dominere alle hendes vrimlende tanker.

Spillested: Teatret Fair Play, Korsør Kulturhus og Det Lille Teater (Slagelse)

Læs mere her

At lære at dø

Der er klimauge i den lille kommune og alle medarbejderne er klar! Men den klimadepressive folkeskolelærer Elin, kan næsten ikke holde angsten tilbage, når hun skal undervise børnene i emnet. Klimaoptimisten Andreas er til gengæld topmotiveret for at starte i Miljøforvaltningen …

Spillesteder: Team Teatret, Teatret Møllen, MusikTeatret Albertslund m.fl.

Læs mere om “At lære at dø”

 

Få scenekunst direkte i din indbakke. 

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og modtag nye artikler og guides fra Scenen.dk om aktuelle teateroplevelser. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.