Spring ud i det (!) – her er forårets dans

Er du til klassisk ballet, dans fuld af humor eller afrikanskdans i verdensklasse? Bliv inspireret, når vi fremhæver 7 danseforestillinger, som du kan opleve i foråret.

Foto: Mikkel Russel, Jonas Søgaard, Søren Meisner, Sadlers Wells

PINA BAUSH

Pina Bauschs ikoniske og mesterlige version af Le Sacre du printemps med musik af Stravinsky opføres med dansere fra 14 afrikanske lande. I værket bliver en ung kvinde udvalgt, og hun må danse sig ihjel, så foråret kan komme.

Foto: Sadlers Wells

Spillested: Østre Gasværksteater (KBH Ø)

 

BEBOER

Hvad sker der egentligt på den anden side? Hos de naboer vi allerede kender godt og dem, vi ikke kender? Hvordan lever og gør andre, når de er helt, helt private…?

Beboer Mungo Park

Foto: Mikkel Russel

Spillested: Mungo Park Gladsaxe

 

TRIBE

En dynamisk, rituel og poetisk danseforestilling med syv formidable, internationale urbane dansere og nycirkusartister. Forestillingen kan opleves af publikum i alle aldre, og skubber grænserne for hvad kroppens sprog kan udtrykke i en markant koreografi.

Foto: Stuart McIntyre

Spillested: Teater Momentum (Odense), Teatret Masken (Nykøbing Falster), Baltoppen Live (Ballerup)

 

THE DANISH GIRL

Oplev danseforestillingen, der er frit baseret på bestseller-romanen af samme navn skrevet af den amerikanske forfatter David Ebershoff – romanen, der også blev til en Oscar-vindende film i 2015.

Foto: Jonas Søgaard

Spillested: Aarhus Teater, Teater Nordkraft (Aalborg) m.fl.

 

WALKMAN

Du vil aldrig krydse gaden på samme måde igen! Halsbrækkende hverdags-stunts og kærlig sort/hvid humor kaster nyt lys på vores måde at være sammen på som mennesker.

Don Gnu Walkman

Foto: Christoffer Brekne

Spillested: Teatret Møllen (Haderslev), Team Teatret (Herning) m.fl.

 

JUVELER

Du kender nok George Balanchine mesterlige udgave af juleklassikeren Nøddeknækkeren, men et af hans allersmukkeste værker finder nu sin vej tilbage til Gamle Scene.

Juveler på det kongelige teater

Spillested: Det Kongelig Teater

 

KROPSKØN

Kropskøn er en fysisk og musikalsk collage, der leger med de kønsroller og mønstre vi selv er med til at fastholde og skabe – måske uden at ville det?

fra Gazarts Kropskøn

Foto: Søren Meisner

Spillested: Sjælør Kirke (KBH SV.)

 

Artikler du måske vil kunne li’?

Guide: “Det kan du se i marts”

Børneteater: “Disse børneteatre skal du golde øje med vol. 2

“Peter Oliver Hansen: Min scenedebut”

Få scenekunst direkte i din indbakke

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og få direkte besked om nye artikler og guides m.m. på scenen.dk, og bliv opdateret om aktuelle teateroplevelser i hele Danmark. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.