Det skal du se – 10 forestillinger i september

En swingende musical om et berygtet forbryderpar, en forestilling med en dame med blå tænder og historien om et kærestepar, der grubler over fremtiden. Vi har fundet 10 af de mange teateroplevelser fra hele landet, som du kan glæde dig til i september.

Bonnie & Clyde

Oplev Odense Teaters danmarkspremiere på denne swingende musicalversion af historien om alletiders største forbryderpar. Forestillingens musik har rødder i blue grass, country og jazz.

Spillested: Odense Teater

Læs mere om “Bonnie & Clyde” her

Jeg hedder Joop

“Jeg hedder Joop” er en autentisk historie om et krigsbarn fortalt for børn fra 10 år og op. Joop Vos’ personlige erindringer – optegnet gennem en serie af længere interviews – bliver i forestillingen til en bevægende historie om et krigsbarn fra dengang fortalt for børn fra nu.

Spillesteder: Teatret Gruppe 38 og ZeBU

Læs mere om “Jeg er Joop”

Ilt

Et yngre kærestepar er i tvivl, om de skal have et barn eller ej. Hvis de tænker for meget kommer det aldrig til at ske, og hvis de ikke tænker sig godt om, kan det måske få katastrofale følger.

Spillesteder: Teater V, Randers Teater, Teater Momentum m.fl.

Læs mere om “Ilt” og find flere spillesteder

Få scenekunst direkte i din indbakke. 

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og modtag nye artikler og guides fra Scenen.dk om aktuelle teateroplevelser. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Når kunsten sitrer

“Når Kunsten Sitrer” er en vandreforestilling gennem et kunstmuseum, hvor vi følger tre kvindelige kunstneres liv med J. F. Willumsen. De fik en plads i centrum af kultureliten, men blev det en plads bagved manden og hans billedkunst?

Spillesteder: Willumsens Museum, Teater Momentum m.fl.

Læs mere om “Når kunsten sitrer”

Laser og pjalter

Med knald på kostumerne og fuldt udtræk på blæseinstrumenter, banjo og vaskebræt sender Bertholt Brecht os tilbage til Victoriatidens London.

Spillested: Aalborg Teater

Læs mere om “Laser og pjalter” her

Omve’n Hjemve

Med denne musikforestilling er de unge sønderjyder i centrum. Der er mange og store beslutninger at tage, når unge sønderjyder skal vælge deres vej. Skal jeg rejse ud eller blive hjemme? Skal jeg bevare min dialekt eller lade den fare?

Spillesteder: Teatret Møllen, Teater Nordkraft og Sønderborg Teater

Læs mere om “Omve’n Hjemve”

Damen med de blå tænder

Nu genopstår kultfiguren damen med de blå tænder i en musikalsk forestilling. Figuren blev skabt af Mette Horn og Lotte Svendsen til TV-satiren “Emmas Dilemma”. Damen med de blå tænder fylder rundt, og det skal selvfølgelig fejres …

Spillesteder: Folketeatret, Teater Svalegangen m.fl.

Læs mere om “Damen med de blå tænder” og find flere spillesteder

The Dumb Waiter

The Dumb Waiter is a dark, one-act comedy by Harold Pinter written in 1957 that combines the staccato rhythms of music-hall cross-talk and the urban thriller. This is a classic example of early Pinter – a minimum of information and an atmosphere of menace, working-class small-talk in a claustrophobic setting.

Spillested: Krudttønden, KBH Ø

Læs mere om The Dumb Waiter

Moulin Rouge

Musicalen er et sansebombardement for øjne, hjerte og ører med over 70 af musikhistoriens allerstørste internationalehits, 30 af landets bedste skuespillere, sangere og dansere, de mest spektakulære kulisser og kostumer og et manuskript med en bevægende kærlighedshistorie i centrum.

Spillesteder: Falkoner Salen og Holstebro Musikteater

Læs mere om “Moulin Rouge” her

Alt er floskler

En forestilling om sorgens stilstand, om at vælge gravsten på nettet, om knust-hjerte-syndrom og et gnavesår i røven. For hvordan klarer man sig, når ens kone pludselig ikke er der mere?

Spillested: Odsherred Teater

Læs mere om “Alt er floskler” her

Læs også artiklerne

“Set På Scenen peger på 5 teateroplevelser”

Interview med korist Andreas Winther: “Once in a lifetime”

Få scenekunst direkte i din indbakke

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og modtag nye artikler og guides fra scenen.dk om aktuelle teateroplevelser. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.