Fik du ikke læst bogen?

Læser du bogen, før du ser forestillingen? Eller springer du bogen helt over? Teatrene er vilde med at bruge litteraturen som inspiration - og det er heldigt for dig, der ikke har tid til at læse bogen, men alligevel er nysgerrig efter, hvordan den ender. Vi har lavet en liste med efterårsforestillinger, som er baseret på og inspireret af skrevne romaner.

Foto: Emilia Therese/ Morten Fauerby/ Allan Toft/ Åsmund Sollihøgda

STORMFULDE HØJDER

Odense Teater giver streamingtjenesterne kamp til stregen og viser Emily Brontës verdensberømte og elskede kærlighedsdrama som serieteater. Emily Brontës berømte kærlighedshistorie “Stormfulde højder” er fyldt med passion, vildskab, død og hævn.

Foto: Emilia Therese

Spillested: Odense Teater

Spilleperiode: 22. september – 16. december

 

MIT ARBEJDE

Forestillingen “Mit arbejde” bygger på Olga Ravns succes roman. Her beskriver forfatteren ærligt, hvordan mødet med moderskabet kan føles overvældende, og hvordan det i hendes tilfælde førte til en fødselsdepression. Hun modtog i 2020 Politikens Litteraturpris, og bogen har givet anledning til debat om vilkårene på de danske fødeafdelinger.

Foto: Åsmund Sollihøgda

Spillested: Husets Teater

Spilleperiode: 18. september – 23. oktober 2021

 

Læs også “Tine Høeg: “Min tekst egner sig godt til dramatisering”

FISKERNE

Forfatter Hassan Preisler dykker med sin nye dramatisering af Hans Kirks roman ”Fiskerne” ned i kulturkrigen mellem de indremissionske fiskere og de grundtvigianske fjordboere. Det bliver en forestilling om identitet og religion, men også om frelse og fortabelse, godhed og ondskab.

Mand sidder i en sofa i havet

Foto: Morten Fauerby

Spillested: Teater Nordkraft

Spilleperiode: 24. september – 22. oktober 2021

 

TINE

I året 1863 er degnens datter Tine pige i huset hos skovridderen på Als. Hun er veninde med fruen i huset – og hemmeligt forelsket i skovridderen selv. Men den skygge i livet er for intet at regne mod det, der kommer, da krigens alvor og grusomheder rammer det stille samfund på Als. “Tine” bygger på Herman Bangs roman fra 1889.

Foto: Allan Toft

Spillested: Aalborg Teater

Spilleperiode: 1. – 13. oktober 2021

 

TOUR DE CHAMBRE

Bliv forført af Tine Høegs tankevækkende og morsomme fortælling om venskab, forelskelse og begær. Asta er forfatter. Hun skriver på sin anden roman, men hun kan ikke få hul på den. Igennem skriften og erindringen, føres vi frem og tilbage mellem Astas spæde ungdom fuld af tvivl og hendes tredje ungdom i 30erne, hvor hun alene og kejtet forsøger at finde sig til rette i en verden af voksne.

foto af cast på tour de chambreSpillested: Det Kongelige Teater, Sønderborg Teater m.fl.

Turnéperiode: 18. september – 26.oktober 2021

 

 

Læs også:

“Tine Høeg: “Min tekst egner sig godt til dramatisering”

Mød dit teater: Aalborg Teater

Tammi Øst: Min scenedebut

Rosalinde Mynster: Min scenedebut

Få scenekunst direkte i din indbakke

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og få direkte besked om nye artikler, videoer, guides m.m. på sitet, og bliv opdateret om alle de forestillinger, der spiller netop nu.