Holberg på Scenen

I anledningen af Dansk Teater 300 år kan du opleve fejringen af dansk teater og Ludvig Holberg på flere teatre. Vi har fundet fire klassiske Holberg komedier, en biografisk forestilling om Holbergs liv og en performativ reading.

Foto: Emilia Therese og Gudmund Thai

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev, og få scenekunst direkte i din indbakke. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

LUDVIGS MASKERADE

Hjemme hos Ludvig bliver der skrevet teaterstykker, MANGE teaterstykker, for Ludvig har startet et teater med nogle venner, og der er brug for nye sjove forestillinger, som kan trække folk til.

Spillested: Team Teatret (Herning)

 

DEN VÆGELSINDEDE

Johanne Louise Schmidt spiller Lucretia, hvis konstante humørsvingninger terroriserer alle omkring hende i Holbergs klassiske komedie.

den vægelsindende på det kongelige teater

Spillested: Det Kongelige teater

 

Læs også artiklen Johanne Louise Schmidt: Min scenedebut

ERASMUS MONTANUS

Aarhus Teater fejrer Dansk Teater 300 år med Holbergs uopslidelige klassiker. Se eller gense Christian Lolikes radikale nytænkning af Erasmus Montanus, som i 2017 blev kåret som Årets Forestilling, ligesom David Gehrt og Ida Grarup fik en Reumertpris for Årets Scenedesign.

Spillested: Aarhus Teater

 

Læs også artiklen “David Gehrt: Der bliver masser af frynser”

DEN POETISKE RAPTUS

Folketeatret fejrer Dansk Teater 300 år med Den poetiske raptus, som handler om tiden, hvor Holberg ændrede dansk teater. Holbergs Den politiske kandestøber havde premiere den 25. september 1722, var det første gang nogensinde, der blev opført en komedie på dansk.

Den Poetiske Raptus på Folketeatret

Foto: Gudmund Thai

Spillesteder: Folketeatret, Musikhuset Holstebro, Sønderborg Teater m.fl.

 

DEN STUNDESLØSE

Han løber forvildet fra det ene til det andet. Han er en hvirvelvind af indbildt effektivitet, der gør både sig selv og omgivelserne rundtossede. Til gengæld glemmer Vielgeschrei det vigtigste – nemlig sin familie. Den stundesløse er Holbergs vanvittige stress-komedie fra 1726 om forviklinger, forelskelser og om at have alt for travlt med ingenting.

Spillesteder: Odense Teater

 

HOLBERG GOES BLACK

I foråret 2022 søgte Black to Normal skriveglade afro-danskere, der havde mod på at skrive en komedie om problematikker i Danmark. Holberg Goes Black er på nuværende tidspunkt i skriveproces, men du kan allerede nu købe billet til de performative readings, der vil være i samspil med den tværfaglige performancekunstner Sall Lam Toro.

Holberg Goes black

Spillested: Teater Grob (KBH)

 

Artikler du vil kunne li´?

Teaterfotograf: Emilia Therese

Johanne Louise Schmidt: Min scenedebut

Hos Teatergrad er ASTA alt andet end stum

Få scenekunst direkte i din indbakke

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og få direkte besked om nye artikler, videoer, guides m.m. på sitet, og bliv opdateret om alle de forestillinger, der spiller netop nu.