Kira fra Scenekanten: “Med ægte entusiasme og passion kommer man langt”

Læs med, når Kira fra Scenekanten fortæller, hvilke 5 forestillinger hun glæder sig til at se. Få bl.a. svar på, hvorfor hun er særlig spændt på at se en forestilling, der er skrevet af kunstig intelligens.

Kira fra Scenekanten giver her 5 bud på, hvad du skal glæde dig til i det nye år.

Anmelder: Kira Bach Pedersen

Blog: Scenekanten.com

Lægger vægt på: “Med ægte entusiasme og passion for det man laver kommer man langt, og det gælder selvfølgelig også teater. Derfor leder jeg altid efter dem, der ønsker at ramme publikum i hjertet. Det synes jeg faktisk, at mange formår. Derudover er det altid dejligt at blive overrasket uden at det nødvendigvis behøver at være skabt i ren provokation.”

Elsker teater fordi:Teater ligesom meget andet kunst er en måde at fortælle om livets underfundigheder. Det er jo ret fantastisk. Det sande magiske ved teater er selvfølgelig, at det er kunst som skabes i realtid med, at man ser det. Sammen med resten af publikum, skuespillerne på scenen og folkene backstage skabes en oplevelse, som altid vil være unik fra gang til gang.

1. Mens vi venter på Godot

Teatret ved Sorte Hest

Foto: Robin Skjoldborg

Da ‘Mens Vi Venter på Godot’ spillede på Vesterbro i efteråret 2020 var det med blændende anmeldelser og udsolgte billetter. Jeg gik og ærgrede mig flere måneder over ikke at have nået at få billet. Heldigvis er det som om at Teatret Ved Sorte Hest har hørt mine bønner og de opsætter igen en af de største dramatiske klassikere i begyndelsen af 2022. Absurditeten længe leve!

Med det samme fænomenale cast fra 2020-versionen kan man intet andet end at glæde sig. Min billet er for længst købt.

Premiere flyttet til 17. januar 2022. Læs mere om “Mens vi venter på Godot”

Xistens

Teater Grob

Grafik: Ebba Tham

Teater Grob på Nørrebro leverer altid en eftertænksom oplevelse, så da jeg stødte over Xistens, stoppede jeg naturligvis op i nysgerrighed.

Det vilde ved Xistens er, at det som det første stykke drama i dansk historie er skrevet af kunstig intelligens. Med ældgamle skabelsesberetninger som baggrund er de helt store eksistentielle spørgsmål i spil. Men for en gangs skyld er det ikke mennesket som stiller spørgsmålene.

Kan en A.I skrive god kunst? Vi må vente og se. Mon ikke det i al fald bliver tankevækkende.

Premiere 24. januar 2022. Læs mere om “Xistens”.

 

Jytte fra marketing er desværre gået for i dag

Nørrebro Teater

Foto: Büro Jantzen

Man skal nærmest have levet under en sten for at have undgået at høre om Morten Münsters kæmpehit af en bog om adfærdsdesign gennem hverdagssituationer på arbejdet og derhjemme.

Og nu som teater!

Jeg glæder mig til at se det stærke cast, grine med på alt perfekte uperfekte og blive klogere på, hvordan jeg selv og dem omkring mig reagerer og handler.

Premiere 18. feb. 2022. Læs mere om “Jytte fra marketing er desværre gået fra i dag”

 

Charlie og Chokoladefabrikken

Østerbro Teater

Farveeksplosioner. Overproportionerede rekvisitter. Oompa Loompa’er i massevis.

Jeg satser på det hele, når Charlie og Chokoladefabrikken indtager Østre Gasværk til februar. Mit kryds blev sat i kalenderen så snart, de første gang annoncerede forestillingen.

Dygtige Carsten Svendsen har hovedrollen som den excentriske Willy Wonka. Dem der har set ham som Leopold i Aalborg Teaters ‘Sommer i Tyrol’ eller som Elder Cunningham i ‘Book of Mormon’ på Det Ny Teater vil vide, at der virkelig er noget at se frem til.

Lad os se om Charlie endnu engang finder den magiske guldbillet og opdager en verden af ren magi og flydende chokolade.

Premiere 5. februar 2022. Læs mere om “Charlie og Chokoladefabrikken”

 

Matilda – The Musical

Det Kongelige Teater

Ligesom ‘Charlie og Chokoladefabrikken’ er ‘Matildas’ oprindelige litterære forlæg skrevet af Roald Dahl. En finurlig forfatter, der altid er på børnenes side og har fantasi nok til at underholde generation efter generation.

‘Matilda’ er en af de ypperste musicals i nyere tid og blev i 2019 opsat på den anden side af Øresund i Malmøs Operahus med stor succes. Australske Tim Minchin står bag musik og tekst og omfavner til perfektion Roald Dahls leg med ord og den ukuelige optimisme, som børn og barnlige sjæle besidder.

Jeg har tidligere set ‘Matilda’ i Londons West End og har siden da bare gået og ventet på en dansk version. Det ønske opfyldes til januar og på intet mindre Det Kongelige Teaters Gamle Scene. Og indtil da vil jeg lytte til “When I Grow Up” på repeat.

Premiere 27. januar 2022. Læs mere om “Mathilda – The Musical”

 

Bagom Scenekanten

Scenekanten opstod i 2016 i forbindelse med et kulturprojekt på universitetet. Projektet gik ud på at få flere til at gå i teatret, og teaterbloggen, Scenekanten, blev formatet, hvor det var muligt at gøre opmærksom på aktuelle teateroplevelser og fortælle publikum, hvorfor man skal tage ind og se det. Flere af de i alt 9 anmeldere på Scenekanten har været med helt fra begyndelsen. Scenekanten er drevet af frivillige kræfter, hvis hjerter banker for at formidle kultur til andre mennesker. 

Besøg scenekanten.com eller følg med på Facebook og Instagram.

Artikler du også vil kunne li

Guide: Giv en dans i julegave”

Guide: “Kom i julestemning med årets store juleforestillinger

“Ny i branchen: Louis Bodnia Andersen