Lyt til teater – Podcast, audio walk og radiodrama

Vi har samlet et udpluk af podcast, radiodrama og audio walk, som ligger tilgængelige til dig, der savner teater. Tag hørebøfferne på, læn dig godt tilbage og giv dine ører en teateroplevelse.

Foto: Ard Jongsma

Stalker – podwalk

STALKER er en podwalk af Fix&Foxy og Third Ear frit efter Tarkovskys kult-sci-fi. Med din telefon og høretelefoner kan du overalt med internetforbindelse hver aften klokken 21.00 komme på vandring i din inderste og dybeste bevidsthed. Og måske, hvis du følger alle anvisningerne, vil dit største ønske gå i opfyldelse. STALKER er gratis og foregår på engelsk hver aften kl 21.00 på www.stalker.audio. For at få den fulde oplevelse er der her nogle instruktioner, som du skal følge og forstå.

Aarhus Teaters Podwalk

Oplev scenekunst udenfor scenerummet, når Aarhus Teater skaber digital scenekunst. App´en er gratis at hente, men der er mindre gebyr på de enkelte ture. Læs mere om Aarhus Teater Podwalk.

Teater Lux – Hudsult

Lyt til Teater Lux’ teaterdrama “Hudsult”, der foregår i en coronatid, hvor nærkontakt og berøring mellem mennesker er strengt forbudt. Coronapolitiet vogter og et oprør ulmer.

Teater Hund – Podcast for de 2-5 årig

På opdagelse med Else og Bolden er interaktivt lydteater om Else og Bolden, der bliver væk fra deres mor, og møder en masse spændende ting og dyr på deres vej.

Teatergrad – Lydrums Teater

Gå en tur rundt i Københavns gader og passere steder, der har haft stor indflydelse for Grevinde Danners liv og fortælling; hendes lejlighed, Hofteatret, Christiansborg og Dannerhuset m.fl. Oplev DANNER Lydrum

BaggårdTeatret – Audio walk

Tag vandreskoene på, download BaggårdTeatrets app og lyt til  “Under Isen – Usynligt Teater i Svanninge Bjerge”– med bl.a. Pilou Asbæk og Sonja Richter eller lyt til “Sundets Stilhed – Usynligt teater langs øhavsstien” – indtalt af Lars Mikkelsen.

The Sound of Musicals

Følg med i aktuelle forestillinger, hør klassikerne, kom bag om kunstnerne og bidrag selv med spørgsmål og musikønsker i programmet “The Sound of Musicals” på P2 med Stine Rosengren og Silas Holst.

Søg musicals på Scenen.dk

Apropos Musical

Helt ny podcast om musicals. Find Apropos Musical på Itunes, Spotify og Podimo.

Radiodrama.dk

Lyt til professionelt radiodrama, podcast og andre lydoplevelser for både børn og voksne på Radiodrama.dk.

Mungo Park og Radio Loud – Sceneløs

Sceneløs er teater på lyd, som bruger virkeligheden som scenografi og virkelige historier som udgangspunkt for dramatik.

 

Kvinde ved bord

“King”, Sceneløs, Foto: Mikkel Russel

 

Radio Loud – På Scenekanten

“På Scenekanten” er en podcast om dansk teater med dramatiker Karen Dick som vært. Det er et program om aktuelle forestillinger og interviews med skuespillere, teaterledere m.m.

Bonanza

På DR’s side Bonanza kan du finde gamle skjulte DR-skatte. Vi har fundet en masse gamle radiodramaer, som ligger tilgængeligt.

Aarhus Teater – Kulissen

På Aarhus Teaters hjemmeside kan du lytte til deres egen podcast – Kulissen, der går bag om teatrets repertoire med interviews af sceneteknikere, dramatikere og instruktører.

Læs “Mød dit teater: Aarhus Teater”

Teaterbilletters Teaterspot

Lyt til Teaterspots podcast, der indeholder interviews med skuespillere, balletdansere, teaterdirektører m.fl.

Teater Katapult

Hør Teater Katapults podcast med spændende ekstra historier om deres forestillinger og lyt til StorySlam, der er levende historier fortalt af almindelige danskere.

 

Senest opdateret d.3. juni 2021. 

Skriv til pev@scenit.dk, hvis vi har overset en podcast, audiowalk, podwalk eller ligende, som du tænker, skal på vores liste.