Mød dit teater: Aalborg Teater

I en serie på Scenen.dk præsenterer vi teatre i hele landet. Denne uge svarer teaterdirektør Hans Henriksen fra Aalborg Teater på en håndfuld hurtige spørgsmål.

Foto: Allan Toft

Teater: Aalborg Teater

Adresse: Jernbanegade 11, 9000 Aalborg

Antal scener: 4 analoge scener og til foråret 2021 én digital scene ”AAT Stream”

Grundlagt: 1878

Teaterchef siden: Hans Henriksen (2015-)

 

Hvad er det særlige ved netop jeres teater?

”Vi er et dramatisk teater, som spiller i repertoire, dvs. at vi producerer nye forestillinger, som vi gemmer for at spille dem igen senere enten i samme sæson eller i efterfølgende sæsoner. I løbet af en sæson udbyder vi 10 nye egenproduktioner blandet med egne ældre egenproducerede forestillinger kombineret med samproduktioner og gæstespil.

“Med 19 fastansatte skuespillere har Aalborg Teater det største ensemble i Danmark. Vi er det eneste store danske teater, som har indført et sæsonkort, hvor publikum kan opleve hele vores program med ét kort til en fordelagtig pris. Som statsstøttet teater ønsker vi, at det skal være økonomisk overkommeligt for så mange som muligt at gå i Aalborg Teater.”

Læs også: “Mød dit teater: Teater Nordkraft”

Hvad kendetegner jeres repertoire?

”Vi spiller et bredt repertoire med familieforestillinger og musikteater, men først og fremmest er vi et dramatisk teater, som spiller nytolkninger af kanon samt meget ny dansk dramatik. På Store Scene lægger vi vægt på at opføre dramatiske værker af betydelige store dramatikere som for eksempel Fjodor Dostojevskijs ”Forbrydelse og straf”, Edmond Rostands ”Cyrano”, Henrik Ibsens ”Et dukkehjem” og “Hedda Gabler”, Yasmina Rezas ”Blodbadets Gud” og danske forfattere og dramatikere som Herman Bangs ”Tine” og Henrik Szklanys ”- Henvendelse Anita”.

Læs også: “Mød dit teater: Aarhus Teater”

 

 

Aalborg Teaters direktør Hans Henriksen. Foto: Allan Toft

Hvad er jeres teaters største udfordring lige nu?

”Covid-19 (og 20).”

Hvad har været din vigtigste beslutning for teatret?

”At omlægge til at spille i repertoire, implementering af sæsonkort og at positionere Aalborg Teater som et dramatisk teater.”

Læs også: “Mød dit teater: Glad Teater”

Hvilke områder arbejder dit teater særligt med, hvordan og hvorfor?

”At udvikle ensemblet, få opmærksomhed i offentligheden om vores projekt, som er at positionere Aalborg Teater som et dramatiske teater.”

Hvad glæder du dig mest til i denne sæson?

”Der er meget, jeg glæder mig til i denne sæson. Særlig Herman Bang-forestillingen ”Tine”, men også Thomas Markmans ”Kød” og Henrik Szklanys ”Revolution i kommunen”, som jo begge er danmarkspremierer på ny dansk dramatik.”

Se hele Aalborg Teaters repertoire

Søg teater i Nordjylland og Aalborg

Læs også:

“Anette Støvelbæk: Min scene-debut”

“Mød Odense Teaters nye direktør”

“Mød dit teater: Limfjordsteatret”

“Mød din teaterforening: Stevns Teaterforening”