Mød dit teater: BaggårdTeatret

Mød Baggårdteatret og få mere at vide om det sydfynske teater, når teaterdirektør Jakob Engmann fortæller om teatrets karakteristika og sommerens store satsning.

BaggårdTeatret ligger i grønne omgivelser og er egnsteater for Svendborg, Faaborg-Midtfyn, Ærø og Langeland Kommuner. Foto: Maria Fonfara

Teater: BaggårdTeatret

Adresse: Caroline Amalie Vej 26, 5700 Svendborg 

Antal scener: 1

Grundlagt: 1964

Teaterchef: Jakob Engmann siden 2012

Hvad er det særlige ved netop jeres teater?

”Vi ligger ude i skoven og skaber lokal forankret scenekunst også tiltænkt resten af verden. Det gælder forestillingen ”Bertolt Brechts Svendborgdigte” (2016) og ”Jagten på det gode menneske” (2019) om forfatteren Karin Michaëlis. Både hun og Brecht boede på egnen i en årrække. Men også med vores uddannelsestilbud Scenekunstakademiet og vores usynlige forestillinger – lyd teater i naturen – der udkommer på både dansk, tysk og engelsk, har vi ramt et nyt, stort publikum.”

 

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev, og få scenekunst direkte i din indbakke. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Hvad kendetegner jeres repertoire (giv gerne eksempler)?

”Kunstnerisk bevæger vi os fra det intime drama til de brede musikalske forestillinger udviklet i samarbejde med kunstnere som Søren Huss, Katinka og Odense Symfoniorkester, men også debatskabende, samfundsaktuelle forestillinger som ”Argumenter imod kvinder” (2021). ”

scene fra forestillingen argumenter mod kvinder

Fra forestillingen “Argumenter imod kvinder”, der er baseret på Birgitte Possings bog. Fra venstre Camilla Bendix, Joen Højerslev og Mathilde Lundberg. Foto: Rico Feldfoss

Skal du se “Argumenter imod kvinder”? Find forestillingen her.

Hvad er jeres teaters største udfordring lige nu?

”Lige nu er BaggårdTeatret et af landets største egnsteatre målt på antal borgere. Som egnsteater for Svendborg, Faaborg-Midtfyn, Ærø og Langeland kommuner rækker vi ud og skaber scenekunstneriske forestillinger, oplevelser, skoleteater og uddannelser for borgere, turister og besøgende i hele det sydfynske. Vi arbejder benhårdt på at opnå regionsteaterstatus – også set i lyset af vores konkrete fremtidsplaner om at flytte til og etablere et nyt, stort teater-, uddannelses- og oplevelseshus på havnen i Svendborg.”

Læs også: ”Mød dit teater: Teater Hund & Co.”

Baggårdteatrets teaterchef Jakob Engmann

Jakob Engmann har været teaterchef for BaggårdTeatret siden 2012. Foto: Maria Fonfara

Hvad har været din vigtigste beslutning for teatret?

”At favne vores by, lokalområde og at se endnu flere publikummer i øjnene. Kunstnerisk blandt andet ved at fokusere på at skabe lokalforankret scenekunst også tiltænkt resten af verden. Rodfæstet i en søfartsby har vi flere årtiers erfaring med at koble det ultralokale med det internationale. Svendborg har altid været en frugtbar smeltedigel for maritim og kunstnerisk udfoldelse, og BaggårdTeatret står på skuldrene af begge.”

Hvilke områder arbejder dit teater særligt med, hvordan og hvorfor?

”Vi er et producerende teater, der leger og sænker tærsklen til teatret og byder flere ind. Vi tager som de første i landet publikum med ud i naturen på dramatiserede og anmelderroste usynlige teaterforestillinger – audiowalks – der spiller lige, når det passer publikum, og på flere sprog. Vi skaber disse i samarbejde med en lang række aktører, kulturinstitutioner, turistorganisationer og erhverv.”

Læs mere om BaggårdTeatrets audiowalks

Hvad glæder du dig mest til i indeværende sæson eller i år?

”Jeg glæder mig helt vildt til sommerens store satsning ”Fjeren & Rosen”. En gigant-forestilling på Svendborg Havn under DGI Landsstævnet 2022. Vi snakker fem meter høje dukker, Odense Symfoniorkester og et stærkt fællesskab af foreninger, kulturorganisationer og tusinder af deltagere, der i samarbejde med DGI og Svendborg Kommune forvandler Svendborgs unikke havnemiljø til et fortryllet eventyrland.”

Se BaggårdTeatrets repertoire her

Følg BaggårdTeatret på Facebook og Instagram

 

Artikler du vil kunne li´?

”Dramatikerens drivkraft: Hassan Preisler”

”Mød dit teater: Limfjordsteatret”

Guide: “Sommerens teaterfestivaler 2022”

 

Få scenekunst direkte i din indbakke

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og få direkte besked om nye artikler, videoer, guides m.m. på sitet, og bliv opdateret om alle de forestillinger, der spiller netop nu.