Pak en teaterklassiker ind

Undgå gaveskuffelser. Alle bliver glade for en ægte teaterklassiker. Vi giver her et par bud på, hvilke teaterklassikere, du skal pakke ind og lægge under juletræet.

Fra Det Kongelige Teaters "La Bohéme". Foto: Camilla Winther

STOLTHED OG FORDOM

Datidens konventioner møder nutidens kroppe i en forestilling med hede blikke, bankende hjerter og spiddende humoristiske beskrivelser af middelklassens sædvaner og snobberi. Se en af litteraturens største romantiske klassikere, hvor den stærke og stolte Elizabeth Bennet møder den indadvendte og frygteligt tiltrækkende Mr. Darcy.

Stolthed og fordom

Foto: Sara. Peter & Tobias

Spillested: Betty Nansen Teatret

 

KEJSERENS NYE KLÆDER

Kejseren er stærkt populær, han klæder sig altid i overensstemmelse med den seneste mode, og han er en stjerne på catwalken. Kejseren har swag! Men moden forandrer sig hurtigt. Oplev H.C. Andersens klassiske eventyr i en farverig og stærkt underholdende version for børn og barnlige sjæle på Aalborg Teater.

Kejserens nye klæder

Foto: Allan Toft

Spillested: Aalborg Teater

 

ROMEO OG JULIE

Romeo og Julie er de to unge, som ved et storslået maskebal forelsker sig stormfuldt i hinanden. Romeo opsøger i al hemmelighed Julie, og de bader hinanden i honningsøde fantasier om at gløde sammen til verdens ende. Men det er samtidig en umulig kærlighed, for deres to familier har i årevis ligget i uforsonlig fejde med hinanden. Oplev Shakespeares store kærlighedstragedie “Romeo og Julie”

Romeo og Julie

Foto: Per Arnesen

Spillested: Aarhus Teater

 

DEN KAUKASISKE KRIDTCIRKEL

Bertolt Brechts Den Kaukasiske Kridtcirkel er en af verdensdramatikkens sværvægtere: Et episk drama, hvor kynisme og griskhed er i spil overfor medmenneskelighed og kærlighed. En mesterlig fortælling om krig, grådighed og moderskab.

Spillested: Teater Republique

 

HVEM ER BANGE FOR VIRGINIA WOLF

Historieprofessor George og hans kone Martha er hjemvendt efter en fakultetsfest på det universitet i New England, hvor George er ansat. Martha inviterer et ungt par med hjem til en drink. Først bliver det unge par blot tilskuere til George og Marthas modbydelige verbale angreb på hinanden. Men snart bliver de hvirvlet ind i værternes indbyrdes kamp.

Foto: Allan Toft

Spillested: Aalborg Teater

 

ONKEL VANJA

Vendsyssel Teater præsenterer for første gang en forestilling af den russiske dramatiker Anton Tjekhov. I en tid, hvor isolation og vanebrud har præget hverdagen og tvunget os alle til at se livet i øjnene på nye måder, kan Onkel Vanja næsten virke skræmmende genkendelig.

Artwork fra Onkel Vanja

Artwork: Vendsyssel Teater

Spillested: Vendsyssel Teater

 

FRK. JULIE 

Oplev Sonja Richter, Alban Lendorf og Sara Hjort Ditlevsen i Bellevue Teatrets version af August Strindbergs “Frk. Julie”.

Sonja Richter og Alban Lendorf i Frk. Julie

Spillesteder: Bellevue Teatret, Odense Teater, Sønderborg Teater m.fl.

 

LA BOHÉME

Medbring gerne lommetørklæde og de bedste venner, som aldrig har oplevet en opera før – med risiko for, at de vil med igen. Udgangspunktet for kærlighedshistorien er livet for en flok venner i en opgang. Puccinis La bohème er en eviggyldig historie om fattige kunstnere, der kæmper for overlevelse i storbyen. Vi følger deres indbyrdes forhold, og hvilke konsekvenser deres valg har.

Spillested: Det Kongelige Teater

 

ARTIKLER, DU OGSÅ VIL KUNNE LI’

Guide: “Læg musikteater under juletræet

Guide: “Giv en dans i julegave”

“Amy Watson: Disse dansepartnere har betydet mest for mig”

Få scenekunst direkte i din indbakke

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og få direkte besked om nye artikler, videoer, guides m.m. på sitet, og bliv opdateret om alle de forestillinger, der spiller netop nu.