Festivaler og børneteater i det fri

Få en masse spændende teateroplevelser med dine børn, når teaterfestivalerne skyller ind over landet. Tjek vores liste ud med sommerens (og efterårets) teaterfestivaler og børneteater i det fri.

Springfestival d.25-30 maj 2021 på Amager, foto: ZeBU

HVIDOVRE TEATERFESTIVAL 

Hvidovre Teaterfestival byder på nyskabende, lærerige og fascinerende fortællinger for børn, unge og deres voksne. Hvidovre Teaterfestival er præsenteret i samarbejde med HvidovreBibliotekerne, Kultur&Fritid Hvidovre Kommune og Teater Vestvolden

Sted: Hvidovre.

Dato: 8 – 16. maj 2021

Læs mere: https://www.teatervestvolden.dk/hvidovre-teaterfestvial/

 

SPRINGFESTIVAL 

Få seks vilde dage med teater, dans, nycirkus, musikteater, performance, dukketeater og en sprudlende cocktail af overraskende gadeteater for børn, unge og hele familien. Springfestival 2021 arrangeres af teatret ZeBU i samarbejde med Børnekulturhus Ama’r og Amager Kulturpunkt.

Sted: Amager, København

Dato: 25 – 30. maj 2021

Læs mere: https://springfestival.nu/

 

APRIL FESTIVAL 

Aprilfestivalen er en teaterfestival for børn og unge i alderen 0-16 år. Normalt afholdes Aprilfestival i aprilmåned, men pga. Covid-19 er festivalen flyttet til juni i 2021. Festivalen flytter sig hvert år, og til sommer er det Holbæk Kommune, der har fornøjelsen. Aprilfestival arrangeres af Teatercentrum.

Sted: Holbæk Kommune

Dato: d.16 – 22. juni 2021

Læs mere: https://www.aprilfestival.dk/

 

Tilmeld dig Scenens nyhedsbrev 

 

MARIONETTEATRET 

Marionet Teatret præsenterer publikum for dukketeater i et altid overraskende visuelt univers. Til sommer vises de to forestillinger; “Fyrtøjet” og dernæst “Pinochio”.  Forestillingerne er gratis og bliver afholdt i Kongens Haves grønne omgivelser.

Sted: Kongens Have, København K

Dato: 29. maj – 4. juli og 7. juli – 15. august 2021

Læs mere: https://marionetteatret.dk/

 

Fyrtårnet, udendørsteater

Fyrtårnet, Marionetteatret, foto: Sine Kristiansen

 

DIG – DANMARKS INTERNATIONALE GADETEATER FESTIVALER 

I Danmarks Internationale Gadeteater Festival er du og din familie med til at skabe en hyggelig familievenlig byfest. Alle kan nyde forestillingerne i fællesskab – ligegyldigt om man er 3 eller 99 år. DIG kan opleves i 10 byer i Danmark.

Sted: Randers, Silkeborg, Esbjerg, Aabenraa, Ikast-Brande, Nykøbing F, Gentofte, Frederiksberg, Valby og København NV.

Dato: 12 – 25. august

Læs mere: http://www.gadeteaterfestival.dk/

 

STREET CUT

Street Cut er Næstveds Internationale Gadeteaterfestival byder på et program med artister og kompagnier fra det store udland kombineret med de bedste danske gadeteatre og ny-cirkus grupper. Street Cut arrangeres af Dansk Rakkerpak, Faster Cool og Grønnegades Kaserne Kulturcenter.

Sted: Næstved

Dato: 20 – 22. august 2021

Læs mere: https://www.danskrakkerpak.dk/street-cut

 

Søg forestillinger til børn & unge

GROWOP FESTIVAL

Den Jyske Operas festival for børn og unge sætter spot på operaens mange udtryksformer og muligheder og forhold til børn og unges liv, følelser og tanker. Foruden forestillingerne er workshops, leg, sang og musik for børn og familier en del af festivalen.

Sted: Aarhus

Dato: 10 – 14. september 2021

Læs mere: https://growopfestival.com/

 

HORSENS TEATERFESTIVAL 

Horsens Teaterfestival er Danmarks største kuraterede scenekunstfestival for børn og unge. Den tredje weekend i september syder hele Horsens midtby af teater for alle fra 0-18 år og deres voksne. Horsens Teaterfestival er arrangeret af Horsens Kommune og co-finansieret af Kulturministeriet.

Sted: Horsens

Dato: 17 – 19. september 2021

Læs mere: https://horsensteaterfestival.dk/

 

FESTIVAL OF WONDER

Festival of Wonder er Silkeborgs internationale teaterfestival for dukke-, objekt- og visuelt teater. Festivalen afholdes hvert andet år i november i Silkeborg. Hele byen pyntes op og mere end 11.000 mennesker kommer til byen for at opleve teater i verdensklasse. Der er både forestillinger for voksne, for børn og for hele familien.

Sted: Silkeborg

Dato: 11 – 14. november 2021

Læs mere: http://www.festivalofwonder.dk/

 

Senest opdateret d.22. april 2021

Skriv endelig til pev@scenit.dk, hvis vi har overset en teaterfestival målrettet børnefamilier