3 forestillinger om forældreskabet

Fertilitetsbehandling, fødegang og forældremøder. Vi har fundet 3 forestillinger, der omhandler forældreskabet på forskellige måder. Måske du kan genkende dig selv i en af historierne.

Se Husets Teaters fortolkning af Olga Ravns succesroman "Mit Arbejde". Foto. Åsmund Sollihøgda

MIT ARBEJDE

Forestillingen “Mit arbejde” bygger på Olga Ravns succes roman. Her beskriver forfatteren ærligt, hvordan mødet med moderskabet kan føles overvældende, og hvordan det i hendes tilfælde førte til en fødselsdepression. Hun modtog i 2020 Politikens Litteraturpris, og bogen har givet anledning til debat om vilkårene på de danske fødeafdelinger.

Spillested: Husets Teater

Spilleperiode: 18. september – 23. oktober 2021

 

FORPLANTNING

Teatret Svalegangen tager forstørrelsesglasset i hånden og zoomer kærligt ind på landets reproduktive tilstand i komedien “Forplantning”. denne tempofyldte komedie om forplantning. 27 roller fletter sig ind og ud af hinanden og spejler alt fra mikroinsemination til en smutter på Roskilde.

Spillested: Teatret Svalegangen

Spilleperiode: 30. oktober – 27. november 2021

 

Læs også vores guide: “Fik du ikke læst bogen?”

MARIA

Maria er 18 år, gravid og single. Hun er forladt af stort set hele sin familie, og hun hader sit job i træningscentret. Maria kæmper for at finde en, som vil være med til fødslen af hendes barn. Men ingen af hendes nærmeste vil hjælpe, og Maria oplever paradoksalt nok større nærhedsfølelse fra sine kunder i det chatroom, hvor hun får arbejde.

Spillested: Odense Teater

Spilleperiode: 1. marts – 29. marts 2022

 

Læs også de her artikler & guides

Dramatikernes drivkraft: Joan Rang

“Fik du ikke læst bogen?”

Casper fra Sceneblog: “Et liv uden teater risikerer at gå i stå”

5 af efterårets musicals