Det skal du se – 10 teateroplevelser i oktober

Derfor skal du gå i teatret i oktober. En musical om succes og bagsiden, en familieforestilling med Sebastians udødelige sange og teaterversion af en Maren Uthaug roman. Det og meget mere kan du glæde dig til i oktober på Scenen.dk.

Hvor der er fugle 

I den lille afsidesliggende flække kæmper småbitte mennesker forgæves imod elementernes rasen og deres egen natur. Oplev teaterversionen af Maren Uthaugs roman “Hvor der er fugle”.

Spillested: Teater Nordkraft

Læs mere om “Hvor der er fugle”

Erwatung/The telephone

Schönbergs symbolik og ekspressionisme fra det dystre mareridt i ‘Erwartung’ overføres til Menottis umiddelbart humoristiske ‘The Telephone’, og derigennem skabes en samlet fortælling.

Spillesteder: Den Fynske Opera

Læs mere om Erwartung/The Telephone

Det Arktiske Topmøde 

Topmødet er sat. En amerikaner, en russer, en grønlænder, en dansker og en repræsentant for de oprindelige folk i hele Arktis bærer på hver sit lands fortid og nutid. De har få dage til at skabe en løsning i et rum tykt af skjulte agendaer og uforløste traumer.

Spillested: Teatret Svalegangen

Læs mere om Det arktiske topmøde

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev, og få scenekunst direkte i din indbakke. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Alice

Dette er “Alice i eventyrland” og den efterfølgende roman “Gennem glasspejlet”, nysgerrigt genopdaget og fortalt gennem lige dele dans, musik og ord.

Spillested: Betty Nansen Teatret

Læs mere om Alice

Skatteøen

Alletiders eventyrlige “Skatteøen” er tilbage. Til tonerne af Sebastians udødelige sange føres vi ud på det Caribiske hav blandt eneboere, pirater og søulke og med en led sørøver ved navn John Silver lige i hælene.

Spillested: Folketeatret (og til foråret 2024 på Danmarksturné)

Læs mere om “Skatteøen”

Ingenmandsland

INGENMANDSLAND er en nyskrevet intim-musical om den generte ufo-nørd Orhan. Han er besat af ufo-bortførsler, og den største stjerne i hans univers er Finn Heino; hovedvidne i sagen om mystiske hændelser i 80’erne, hvor folk forsvandt og dukkede forbrændte op i lader.

Spillesteder: Mungo Park, Teater Nordkraft m.fl.

Læs mere om “Ingenmandsland”

Jersey Boys

En medrivende, musikalsk fortælling om succes, venskab, penge, kærlighed – og bagsiden af det hele. Fra New Jerseys slumkvarter til The Rock and Roll Hall of Fame.

 

Ekko fra Venedig

Nu kan du opleve William Shakespeares udødelige klassiker ‘Købmanden fra Venedig’ i en moderne gendigtning af en af landets skarpeste dramatikere.

Spillested: HamletScenen

Læs mere om “Ekko fra Venedig”

Til Ungdommen

TIL UNGDOMMEN er skabt ud fra biografiske historier fra unge menneskers egne liv, og handler om alt og intet, i en sær, sjov, spændende, vigtig og sårbar tid. Hvor længe er man barn? Hvordan bliver man voksen?

Spillesteder: Aveny-T, Team Teatret, Randers Teater m.fl.

Læs mere om “Til Ungdommen”

Hybrid Sensation

Publikum er iført VR headset og får adgang til et miljø med refrakterede og iriserende visuals. Et mini-kosmos med egne interaktionssystemer og trigger-baseret dramaturgi.

Spillested: Skuespilhuset

Læs mere om “Hybrid Sensation”

Læs også

Scenens guide: “Fik du ikke læst bogen”

Interview med teaterchef Liv Helm: “hvad nu, hvis teatret kan give trøst i en traumatiske tidsalder?”

Få scenekunst direkte i din indbakke

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og få direkte besked om nye artikler, videoer, guides m.m. på sitet, og bliv opdateret om alle de forestillinger, der spiller netop nu.