Fik du ikke læst bogen?

Teatrene er vilde med at bruge litteraturen som inspiration - og det er heldigt for dig, der ikke har tid til at læse bogen, men alligevel er nysgerrig efter, hvordan den ender. Vi har lavet en guide med forestillinger i denne sæson, som alle er baseret på bøger.

Man skulle nok have været der

Man skulle nok have været der handler om at være gæst i verden, om hjemløshed, rodløshed og om sociale skel og fattigdom i det danske velfærdssamfund.
Forestillingen er en selvstændig fortælling baseret på tredje bind af Thomas Korsgaards anmelderroste trilogi om drengen Tue. Læs mere her

Billede/illustration

Spillested: Det Kongelige Teater, Skuespilhuset

Spilleperiode: september – november 2023

Læs mere om “Man skulle nok have været der”

Alice

Dette er Alice i eventyrland og den efterfølgende roman Gennem glasspejlet, nysgerrigt genopdaget og fortalt gennem lige dele dans, musik og ord. Læs mere om “Alice”

Spillested: Betty Nansen Teatret

Spilleperiode: oktober + november 2023

Læs mere om “Alice”

Hvor der er fugle

HVOR DER ER FUGLE – Maren Uthaugs storroman på scenen Historien udspiller sig omkring et koldt og fugtigt fyrtårn, på et lille klippeskær ved en afsidesliggende forblæst strækning af den norske vestkyst i den første halvdel af det 20. århundrede. I den lille afsidesliggende flække kæmper småbitte mennesker forgæves imod elementernes rasen og deres egen natur. Læs mere om “Hvor der er fugle”

Spillested: Teatret Nordkraft

Spilleperiode: oktober – november 2023

Læs mere om “Hvor der er fugle”

En lykke slutning

I et sanseligt univers spændt ud mellem liv og død, varme og kulde, beretter Nicolas fængslende og med grotesk humor om forfædrenes særheder og sine egne skyggesider. Den vilde og sansemættede monolog med fabelagtige Christian Hetland er baseret på Maren Uthaugs populære roman fra 2019. Læs mere om “En lykkelig slutning”

Spillested: Revolver (KBH Ø)

Spilleperiode: november 2023

Læs mere om “En lykkelig slutning”

Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet

Med udgangspunkt i Glenn Bechs prisvindende bog har vi Danmarkspremiere på et kampskrift, der allerede har sendt ringe i vandet i samfundsdebatten om køn, klasse og repræsentation. Læs mere om “Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet”

Spillested: Aalborg Teater

Spilleperiode: november – december 2023

Læs mere om “Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet”

Det

Ord, bevægelse og musik bliver til en stor organisme, når Odense Teater skaber en visuel og smuk forestilling inspireret af Det, hvor skuespillerne giver Inger Christensens ord fysik og krop. Læs mere om “Det”

Spillested: Odense Teater

Spilleperiode: november – december 2023

Læs mere om “Det”

Idioten

Fjodor Dostojevskij skrev Idioten i en brydningstid i 1896. Handlingen centrerer sig om Mýsjkin, der ankommer til Sankt Petersborg efter flere års fravær. Her møder han en dybt desillusioneret befolkning. Læs mere om “Idioten”

Spillested: Teater Republique

Spilleperiode: januar + februar 2024

Læs mere om “Idioten”

No regrets

Nu genopsættes publikums- og anmeldersuccessen NO REGRETS – dramatiseringen af Stig Tøftings rå og roste selvbiografi fra 2005. Det er teater om en kompromisløs midtbaneslider og en fortælling om at blive en byhelt på trods, eller måske i kraft, af de tragedier man har med sig.  Læs mere om “No regrets” og find alle spilletiderne

Spillested: Teatret Svalegangen, Randers Teater og Teater V

Spilleperiode: januar – marts 2024

Læs mere om “No regrets” og find alle spilletiderne

Verdensherskerne!

Inspireret af bestselleren ”Sapiens – En kort historie om menneskeheden” af Yuval Noah Harari, buldrer 3 skuespillere afsted med en underholdende, overraskende og skæv historie om, hvordan vi gik fra at være et bange, lille flokdyr til verdensherskere. Læs mere om “Verdensherskerne!”

Spillested: Mungo Park

Spilleperiode: februar – marts 2024

Læs mere om “Verdensherskerne!”

Werther

De knuste hjerters opera nr. 1. Johann Wolfgang von Goethes brevroman Den unge Werthers lidelser anses for at være tysk litteraturs første bestseller og skabte i sin tid en såkaldt ”Werther-mani” i hele Europa. Unge mænd identificerede sig så stærkt med Goethes hovedperson, Werther, at adskillige gik i hans fodspor og begik selvmord. Læs mere om “Werther”

Spillested: Odense Koncerthus og Koncertsalen Alsion i Sønderbog

Spilleperiode: februar – marts 2024

Læs mere om “Werther”

Den fremmede

Marsault er en nihilistisk ung mand, der bor i 1940’ernes Algier. Efter at have deltaget i sin mors begravelse bliver Marsault involveret i en række begivenheder, der i sidste ende fører til hans arrestation og retssag for mord. “Den fremmede” bygger på Albert Camus berømt bog fra 1942. Læs mere om forestilling her

Spillested: Teatret Møllen

Spilleperiode: marts 2024

Læs mere om “Den fremmede”

Jytte fra Marketing er desværre gået for i dag

Oplev Nørrebro Teaters publikumssucces baseret på Morten Münters bestsellerbog. Forestillingen tager fat i alle de udfordringer, der opstår, når det uperfekte menneske forventes at have den perfekte adfærd. Læs mere om “Jytte fra Markeling er desværre gået for i dag”

Spillested: Folketeatret (Hvidkildevej), Odense Teater, Sønderborg Teater m.fl.

Spilleperiode: marts – maj 2024

Læs mere om “Jytte fra Marketing er desværre gået fra i dag”

Orlando

Med denne forestilling på Lille Scene kaster vi et dristigt og betagende blik på Virginia Woolfs historiske værk Orlando. Skrevet i 1928 som et resultat af forfatterens dengang vovede lesbiske forhold til en kollega, trods det, at de begge var godt gift. Med mænd. Læs mere om “Orlando”

Spillested: Aalborg Teater

Spilleperiode: april – maj 2024

Læs mere om “Orlando”

Stolthed og fordom

Jane Austens “Stolthed og Fordom” er alle tiders store kærlighedsroman om to stædige og stolte personligheder, der kæmper både for og imod at overgive sig til kærligheden og hinanden. Læs mere om “Stolthed og fordom”

Spillested: Betty Nansen Teatret

Spilleperiode: april + maj 2024

Læs mere om “Stolthed og fordom”

Vredens bær

Inspireret af John Steinbecks prisvindende bog Vredens druer om en familie af drueplukkere afsøger forestillingen den socioøkonomiske ulighed i Europa. Her er virkelighedens underbetalte bærplukkere på scenen. Læs mere om “Vredens bær”

Spillested: Teater Republique (KBH Ø)

Spilleperiode: april + maj 2024

Læs mere om “Vredens bær”

Kvinde kend din krop

Bogen vakte opsigt på grænsen til ramaskrig, da den udkom første gang i 1975. Siden er den blevet ikonisk og efterfølgende har hvert årti fået sin egen årgang. Læs mere om “Kvinde kend din krop”

Spillested: Mungo Park Allerød

Spilleperiode: april – maj 2024

Læs mere om “Kvinde kend din krop”

Papmaché-reglen

Hella Joofs forrygende morsomme bestseller bliver nu til en charmerende forestilling om livets uskrevne regler: Glimmer-reglen, Rub og stub-reglen og mange flere regler om det vi godt ved, men måske nogle gange kommer til at glemme. Læs mere om “Papmaché-reglen”

Spillested: Odense Teater

Spilleperiode: maj + juni 2024

Læs mere om “Papmaché-reglen”

Artikler du måske vil kunne li’?

 

Få scenekunst direkte i din indbakke

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og få direkte besked om nye artikler, videoer, guides m.m. på sitet, og bliv opdateret om alle de forestillinger, der spiller netop nu.