Ditte fra Scenekanten: “Mest af alt mærker jeg efter”

Læs med, når Ditte fra Scenekanten fortæller, hvilke 5 forestillinger hun glæder sig til at se i efteråret. Få bl.a. svar på, hvorfor hun er særlig spændt på at se Teatret Møllen og Team Teatrets fortolkning af Arbejdersangbogen.

Ditte fra Scenekanten glæder sig bl.a. til at se Terror/is/me på Odens teater og "Arbejder" på Teatret Møllen. Foto: Emilia Therese samt Team Teatret og Teatret Møllen

Anmelder: Ditte Bichel

Blog: Scenekanten.com

Lægger vægt på: “Mest af alt mærker jeg efter, om forestillingen vækker en følelsesmæssig genklang indeni mig, så jeg glemmer tid og sted, og i stedet tranporteres til en helt anden verden.”

Elsker teater fordi: “Teater er et rum, hvor virkeligheden kan spejles eller vendes på hovedet. Det er et fællesskab, hvor vi kan blive klogere på hinanden, os selv og omverdenen – og det er netop derfor, at jeg elsker teater.”

1.Terror/is/me

Jeg er kæmpe fan af teater, som er samfundsrelevant og giver os mulighed for at reflektere over samtidsproblematikker på nye måder. Terror/is/me markerer 20-året for terrorhandlingerne d. 11. september 2001. Det er den prisbelønnede instruktør Sargun Oshana, der iscenesætter forestillingen og han plejer at levere nogle smukke scenebilleder. Så det bliver spændende at se, hvordan det tankevækkende emne kommer til udtryk rent visuelt på scenen.

Spiller på Odense Teater (11. september – 1. oktober)

2. Arbejder

Teaterkoncerter er kommet for at blive og fylder efterhånden en del i det danske teaterlandskab. Kombinationen af musik og teater skaber muligheder for at afsøge tematikker på helt nye måder. Jeg glæder mig til at se, hvordan værdierne handlekraft, fællesskab og solidaritet fortolkes på scenen, når Teatret Møllen og Team Teatret kaster sig over Arbejdersangbogen.

Spiller bl.a. på Teatret Møllen, Team Teatret, Morsø Teater og Teater V  (turné 16. september – 22. oktober)

3. Øjne 

stregtegning af to mennesker, der kysser

Foto: Wael Toubaji

Der har efterhånden været mange forestillinger, både live og digitalt, der har omhandlet corona-pandemien. I Øjne er publikum aktive medspillere i en form for gruppeterapi, hvor vi indgår i et tiltrængt fællesskab efter ensomheden under pandemien. Jeg glæder mig til at se, om formatet lykkes og til at skabe teater sammen med mine medpublikummer.

Spiller på Teater Momentum og Mungo Park Allerød (23. september – 16. oktober)

4. 2084

foto fra forestillingen 2084

Foto: Konrad Schaller

I dette samarbejde mellem Det Dramatiske Udgangspunkt og Teater Katapult tages plottet fra George Orwells roman 1984, og transporteres 100 år frem i tiden. Jeg har tidligere set en opsætning af Orwells klassiker, som jeg var ret begejstret for. Så det bliver spændende at se, hvordan en nyfortolkning med hologrammer og videokunst ser ud.

Spiller på Mungo Park Allerød og Teater Katapult (29. september – 7.oktober)

5. Alice i Eventyrland

Foto: Creative Zoo

Jeg elsker at se et godt eventyr levendegjort og det må man sige, at Alice i Eventyrland er. Det er altid spændende med den slags forestillinger, fordi det kræver en ekstra indsats at skabe et overbevisende eventyrunivers på scenen. Siden renoveringen af Store Scene i 2018 har det været en kæmpe fornøjelse af se de store magiske familieforestillinger på Aarhus Teater, herunder Den Uendelige Historie, Et Juleeventyr og Charlie & Chokoladefabrikken, så jeg glæder mig meget til at se, hvordan iscenesættelsen af Alice i Eventyrland bliver.

Spiller på Aarhus Teater (11. november – 22. december)

Bagom Scenekanten

Scenekanten opstod i 2016 i forbindelse med et kulturprojekt på universitetet. Projektet gik ud på at få flere til at gå i teatret, og teaterbloggen, Scenekanten, blev formatet, hvor det var muligt at gøre opmærksom på aktuelle teateroplevelser og fortælle publikum, hvorfor man skal tage ind og se det. Flere af de i alt 9 anmeldere på Scenekanten har været med helt fra begyndelsen. Scenekanten er drevet af frivillige kræfter, hvis hjerter banker for at formidle kultur til andre mennesker. 

Besøg scenekanten.com eller følg med på Facebook og Instagram.

Læs også

Krig og terror på teatret

Niels Brunse: Shakespeare er historiens største dramatiker