Giv en dans i julegave

Har du endnu ikke fundet den helt rigtige gave til manden, veninden eller svigermor? Giv en teateroplevelse i julegave, til en du holder af. Vi har fundet 5 fantastiske bud på danseforestillinger, som spiller i 2022.

Det er altid dejligt at få en oplevelse i julegave. Giv fx en du holder af en tur ind og se Recoil Performance Groups forestilling "Act of Gravity". Foto: Søren Meisner

THE DANISH GIRL

Den ekstraordinære og rørende fortælling om Lili Elbes kamp for at blive anerkendt som den kvinde hun var og lægge fortiden som billedkunstneren Einar Wegener bag sig bliver på fængende, poetisk og samtidsrelevant vis fortalt gennem dansen i forestillingen The Danish Girl.

Spillesteder: Aarhus Teater, Teater Momentum, Teater Nordkraft m.fl.

TURIST

Tag med verdensmanden, backpackeren og charterturisten på deres livs rejse ind i en forunderlig verden af ferieønsker, drømme og mareridtsscenarier! Actionfyldt fysisk melo-drama om livet som turist og om hvordan mødet med andre, kan få både de bedste og de værste sider frem i os.

Foto: Emilia Therese

Spillesteder: Team Teatret, Rønne Theater, Kolding Egnsteatret, Teater V m.fl.

SYLFIDEN

Selv om Sylfiden snart er 200 år gammel, har den stadig en aktualitet, der fascinerer os i dag. Dramaet om James, den skønne, lokkende sylfide og den onde heks Madge er en tidløs, moralsk fabel om splittelsen mellem fornuft og følelse, og balletten spænder over et væld af forskellige stemninger omsat til dans.

Foto: Per Morten Abrahamsen

Spillesteder: Det Kongelige Teater, Musikhuset Aarhus og Værket i Randers

Læs også artiklen “Ida Praetorius: Min scenedebut”

TWO LIONS AND A CASTLE

Hvordan skaber man stor kunst? Og hvad med alt det, der bliver sorteret fra i processen? Disse spørgsmål bliver taget under kærlig behandling af den israelske koreograf Roy Assaf, som er en absolut mester i at forene det vanvittige med det alvorlige. Two Lions and a Castle er en ironisk kommentar til den opgave, det er at lave scenekunst.

Spillested: Transformator, Aalborg

Læs også “”Selene Muñoz: Mine tre yndlingskostumer”

ACT OF GRAVITY

Med trampoliner, ekspressivt lysdesign, dans og musik og i samarbejde Science & Cocktails og forskere fra bl.a. Niels Bohr Instituttet, KU Leuven og Amsterdam Universitet får du en både lærerig & sanselig oplevelse.

Foto: Søren Meisner

Spillested: Den Grå Hal, Christiania

Artikler du også vil kunne li

Tobias Praetorius: Hold øje med disse tre dansere

Amy Watson danser af 

Glæd de små med en juleforestilling

Få scenekunst direkte i din indbakke

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og få direkte besked om nye artikler, videoer, guides m.m. på sitet, og bliv opdateret om alle de forestillinger, der spiller netop nu.