Mød dit teater: Teater V

I en serie på Scenen.dk præsenterer vi teatre i hele landet. Her fortæller teaterdirektør Pelle Koppel fra Teater V i Valby.

Teater V i Valby har fra begyndelsen satset på at være et bydelsteater med et repertoire, der spænder fra det eksperimenterende til det folkelige. Foto: Mie Katrine Andersson

Teater: Teater V

Adresse: Porcelænstorvet 4, 2500 Valby

Antal scener: 2

Grundlagt: 2006

Teaterdirektør siden 2006: Pelle Koppel

Hvad er det særlige ved netop jeres teater?

”At vi er et bydelsteater og Danmarks første. Det betyder, at vi lige fra begyndelsen af har præsenteret forestillinger for alle befolkningsgrupper, lige fra de allermindste til de allerældste, og dermed netop favner hele vores bydel med tankevækkende teateroplevelser.”

Læs også: ”Mød dit teater: HiLS DiN MOR”

Teater V’s Digi-Drama “Stav til Sex” er online seksualundervisningsteater målrettet udskoling og ungdomsuddannelser.

Hvad kendetegner jeres repertoire?

”At det er en spændende cocktail af helt smalle og af super brede forestillinger. Vi præsenterer både det eksperimenterende og allernyeste og det brede og folkelige, side om side.”

Læs også: ”Tine Høeg: Mine tekster egner sig godt til dramatisering”

Vi har gennem de sidste 15 år haft et kontinuerligt og stort fokus på videreudviklingen af den nye danske dramatik.”

Hvad er jeres teaters største udfordring lige nu?

”At coronaen stadig driller og gør, at både vores ansatte og vores publikummer bliver mere usikre – men allermest, at vi ikke som andre og mere normale arbejdspladser, kan sende en eventuel smittet skuespiller eller forestillingsafvikler hjem i isolation og så bare fortsætte arbejdet med at spille vores forestilling. For hvis blot én enkelt af vores skuespillere bliver smittet, så stopper det hele produktionen i rigtigt mange dage i træk, da vi ikke sådan bare lige kan erstatte en skuespiller fra den ene dag til den anden, desværre.”

”Derfor er vi også ekstremt sårbare i denne tid, og især når der ikke længere er kompensationsordninger, for så det er jo os selv, der skal dække det eventuelle billetindtægtstab, hvis coronaen vælger at ramme ned her hos os også!”

scene fra "Til ungdommen"

Scene fra Teater V’s succesforestilling “Til ungdommen”, der er skabt ud fra biografiske historier fra teenageres egne liv. Fra venstre Lue Støvelbæk, Lukas Toya, Thomas Diepeveen og Nanna Eide. Foto: Martin Høyer

Hvad har været din vigtigste beslutning for teatret?

”At vi begyndte at udforske det digitale live-teater og udviklede vores nye format Digi-Dramatikken og vores nye digitale scenerum FUTURE V; Fremtidens Digitale Teater. Det gjorde vi i forbindelse med den første nedlukning tilbage i foråret 2020.”

”Vi har siden fortsat udviklingen med flere indsatser og nye produktioner og har nu endnu flere digitale live-produktioner i støbeskeen…”

 Læs også: ”Lue Støvelbæk: Romeo er en flødebolle”

Hvilke områder arbejder dit teater særligt med, hvordan og hvorfor?

”Vi har gennem de sidste 15 år haft et kontinuerligt og stort fokus på videreudviklingen af den nye danske dramatik og har nu også, som beskrevet, kastet os over det helt nye digi-dramatiske område, som vi forventer os rigtigt meget af fremadrettet – også rent publikumsudviklingsmæssigt.”

 

Pelle Koppel har stået i spidsen for Teater V i Valby, siden teatret blev grundlagt i 2006. Foto: Teater V

Hvad glæder du dig mest til i det kommende år?

”At vi forhåbentlig vil lykkes med finde flere midler til at kunne fortsætte vores digitale undersøgelser og videreudviklingen af det digitale live-teaterområde til gavn for os alle og ikke mindst for publikum!”

 

Få et overblik over Teater V’s repertoire

Teater V turnerer også over hele landet – se turneforestillingerne

Følg Teater V på Facebook og Instagram

 

Artikler du også vil kunne li

”Vivienne McKee: Vi er en stor familie”

”Tobias Praetorius: Hold øje med disse tre dansere”

”Signe Egholm Olsen: Min scenedebut”

 

Få scenekunst direkte i din indbakke

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og få direkte besked om nye artikler og guides m.m. på scenen.dk, og bliv opdateret om aktuelle teateroplevelser i hele Danmark. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.