Podcasts om teater, ballet og opera

Vi har samlet et udpluk af podcast som ligger tilgængelige til dig, der elsker teater. Tag hørebøfferne på, læn dig godt tilbage med en kop kaffe og få indblik i teaterverdenen.

Scenen har fundet en række podcast til dig, der elsker podcast og elsker teater.

August Bournonville – Ballettens Digter

Lyt til Historieselskabets podcast om, balletdanseren, balletmesteren og koreografen August Bournonville, der skabte en lang række balletter i 1800tallet. Balletter som ‘Napoli’, ‘Sylfiden’ og ‘Et folkesagn’, der har gjort den danske ballet verdensberømt.

Scenegejst

En podcast til dig, der elsker spøgelseshistorier. I Scenegejst tager Thea og Thea på spøgelsesjagt på teatre rundt i hele Danmark og undersøger samtidig, hvor spøgelserne stammer fra. Du finder den bl.a. på Spotify.

Følg dem på Facebook

 

Scenesnak

Cille Viola Brandt Petersen & Louise Bindseil er værterne i denne podcast på Uniradioen, der beskæftiger sig med den danske scenekunst. Her tager de udgangspunkt i sæsonens “Teaterkataloget”. Podcasten udkommer hver anden fredag, og du finder den på Spotify.

Følg dem på Facebook

 

Derfor elsker vi opera

En podcast fra 2018 med de to operanørder Lotte Heise og Jørgen Hansen. Her taler de om opera, lytter, taler om historierne og om hvorfor de elsker opera så højt.

 

Teaterspot

Teaterspot er Teaterbilletters platform med bl.a. podcasts, hvor du kan høre interviews med skuespillere, balletdansere, teaterdirektører m.fl

Følg Teaterbilletter på Facebook og Instagram

 

Alban – Stjernedanseren

Lyt med, når Alban Lendorf fortæller uhøjtideligt, passioneret og indlevende om sin kometkarriere. Fra han ved et tilfælde kom ind på Det kongelige teaters balletskole, over sin status som verdensstjerne, og til han i en alder af 30 år har pensioneret sig selv, for at finde glæden ved tilværelsen igen.

 

Opera i guldalderen

På trods af, at denne podcast er fra 2017, så er den stadig et lyt værd, hvis du interesserer dig for opera. Operaekspert Henrik Engelbrecht tager dig med tilbage til 1800-tallets Danmark, dengang Mozart var ny musik københavnerne ikke havde hørt før. Find denne podcast på Podimo.

 

Kulissen

På Aarhus Teaters hjemmeside kan du lytte til deres egen podcast “Kulissen”, der går bag om teatrets repertoire med interviews af sceneteknikere, dramatikere og instruktører.

Følg Aarhus Teater på Facebook og Instagram

 

Læs også “10 teaterudtryk – du måske kender?”

Den 4. væg

Den 4. Væg har en podcast om dansk scenekunst. I hvert afsnit snakker de om forestillinger, de har set, sætter fokus på aktuel scenekunst og snakker med forskellige personligheder i dansk scenekunst.

Følg dem på Facebook og Instagram

 

Apropos Musical 

Hvis du elsker musicals, så bør du lytte til Apropos Musicals. Det er en samtalepodcast med Jesper Nielsen og Louise Dencker, der taler om musicalens forunderlige verden. Find dem på Spotify.

Følg dem på Facebook 

 

Senest opdateret d.9. marts 2022. 

Har vi glemt en spændende podcast om teater, som skal med på listen? Skriv til info@scenen.dk. 

Få scenekunst direkte i din indbakke

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og få direkte besked om nye artikler og guides m.m. på scenen.dk, og bliv opdateret om aktuelle teateroplevelser i hele Danmark. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.