Sommerens teaterfestivaler i 2023

Scenen.dk giver dig overblik over de mange teaterfestivaler, du kan opleve i 2023. Så sæt kryds i kalenderen for sommerens festivaler er fulde af cirkus, gadeteater, moderne dans under åben himmel og meget mere.

Oplev bl.a. Passage Festival i Helsingør, ILT Festival i Aarhus, København Danser, CPH Stage og Shakespearefestival i Helsingør.

KØBENHAVN DANSER

København Danser er Danmarks nyere store dansefestival. Deres mission er at give danskerne mulighed for at opleve moderne dans og ballet på allerhøjeste internationale niveau.

Sted: København

Dato: 2. – 4.  juni 2023

Læs mere om København Danser

CPH STAGE

CPH STAGE er publikums mulighed for at se både nye forestillinger og de forestillinger, de ikke nåede denne sæson. Udover forestillingerne byder CPH STAGE på events, readings, debatter, seminarer, fester og meget mere.

Sted: Købehavn

Dato: 31. maj – 5. juni 2023

Læs mere om CPH STAGE her 

scene fra Batsheva Decadance#22

Oplev bl.a. “Batsheva Decadance#22” til KBH Danser. Foto: @Ascaf

ILT FESTVAL

ILT Festivalen arrangeres af Teatret Svalegangen, Teatret Gruppe 38 og Aarhus Teater i samarbejde med alle Aarhus’ øvrige scener. Sammen præsenterer de nogle af verdens mest anerkendte internationale kunstnere.

Sted: Aarhus

Dato: 14. – 18. juni 2023

Læs mere om ILT Festival her

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

BORNHOLMS INTERNATIONALE GADETEATER FESTIVAL 

Bornholms Internationale Gadeteater Festival (BigF) præsenterer hver sommer internationalt gadeteater, ny cirkus og performance af højeste kvalitet for bornholmerne og øens mange sommergæster. Forestillingerne er gratis, de er oftest non-verbale og kan derfor nydes af alle uanset alder og sprog.

Sted: Bornholm

Dato: 28. – 30. juli 2023

Læs mere om BigF her

PASSAGE FESTIVAL 

PASSAGE Festivalarrangeres af Helsingør Teater og Dunkers Kulturhus. Festivalen er en af Nordeuropas største internationale gadeteaterfestivaler.

Sted: Helsingør

Dato: 31. juli – 5. august 2023

Læs mere om Passage Festival 

DIG – DANMARKS INTERNATIONALE GADETEATER FESTIVAL

I Danmarks Internationale Gadeteater Festival er du og din familie med til at skabe en hyggelig familievenlig byfest. Alle kan nyde forestillingerne i fællesskab – ligegyldigt om man er 3 eller 99 år. DIG kan opleves i 10 byer i Danmark.

Sted: Randers, Silkeborg, Ikast-Brande, Esbjerg, Aabenraa, Nykøbing F, København NV, Valby

Dato: ?

Læs mere om DIG på Facebook

AALBORG OPERAFESTIVAL

Aalborg Operafestival finder sted hvert år i august. Ligesom Karneval i Aalborg, der er Nordeuropas største, er operafestivalen én af de store begivenheder, som kendetegner kulturbyen Aalborg.

Sted: Aalborg

Dato: 13. – 19. august 2023

Læs mere om Aalborg Operafestival

 MG 6184 hamlet Bo Nymann

En Shakespeare forestilling med Kronborg som baggrund fra 2022. Foto: Bo Nymann

SHAKESPEARE FESTIVAL

I over 200 år har Shakespeares karakterer udfoldet sig på Kronborg, og hvert år i august kan du opleve scenekunstnere og teaterkompagnier i verdensklasse på både dansk og engelsk videreføre traditionen, når HamletScenen præsenterer Shakespeare Festival.

Sted: Kronborg, Helsingør

Dato: 3. – 13. august 2023

Læs mere om Shakespeare Festival

 

street cut festival

Et skønt øjebliksbillede fra en af de mange gadeforestillinger til Street Cut Festval i Næstved 2021. Foto: Jan Christensen

STREET CUT

Street Cut er Næstveds Internationale Gadeteaterfestival byder på et program med artister og kompagnier fra det store udland kombineret med de bedste danske gadeteatre og ny-cirkus grupper. Street Cut arrangeres af Dansk Rakkerpak, Faster Cool og Grønnegades Kaserne Kulturcenter.

Sted: Næstved

Dato: 11. – 13. august 2023

Læs mere om Street Cut 

COPENHAGEN OPERA FESTIVAL 

Hver sommer overtager kunstnere i verdensklasse både gaderne, kanaler, haller og hjem med de ultimative kombinationer af sang, teater, film, drama, dans,  historiefortælling og OPERA!

Sted: København

Dato: 11. – 20. august 2023

Læs mere om Copenhagen Opera Festival

 

Waves Festival

WAVES Festival er en international festival for ny og eksperimenterende scenekunst. Oplev kunstnere fra hele verden præsentere de nyeste og mest spændende tendenser inden for scenekunst, dans, komik og performance. Festivalen arrangeres kun hvert andet år.

Sted: Vordingborg

Dato: 20. – 26. august 2023.

Læs mere om Waves Festival her

Dynamo – Circus Festival

Dynamo er en international nycirkus-festival pakket med nycirkus, musik, fest, fællesskab og uforudsigelige oplevelser. Få en helt særlig festival mellem forladte siloer og industri på Odense Havn.

Sted: Odense

Dato: 14. – 17. juni 2023

Læs mere om Dynamo her 

FESTIVALER, DU KAN GLÆDE DIG TIL I 2024

FESTIVAL OF WONDER

Det er godt nok ikke en sommer festival, men fortjener alligevel en plads på listen. Festival of Wonder er Silkeborgs internationale teaterfestival for dukke-, objekt- og visuelt teater. Festivalen afholdes hvert andet år i november i Silkeborg. Hele byen pyntes op og mere end 11.000 mennesker kommer til byen for at opleve teater i verdensklasse. Der er både forestillinger for voksne, for børn og for hele familien.

Sted: Silkeborg

Dato: 7. – 10. november 2024

Læs mere: http://festivalofwonder2022.dk/

 

Senest opdateret d. 03. maj 2023

Skriv endelig til info@scenen.dk, hvis vi har overset en teaterfestival. Vi vil gerne have alle med.

 

Artikler du måske vil kunne li’?

Guide: Festivaler og børneteater i det fri

Guide: Her kan du se revy i 2023

Lotte elsker opera – Lyt til hendes podcasts

Få scenekunst direkte i din indbakke

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og få direkte besked om nye artikler, videoer, guides m.m. på sitet, og bliv opdateret om alle de forestillinger, der spiller netop nu.