Teater under åben himmel

Teater, dans og opera behøver ikke nødvendigvis opleves i et teaterhus. Hvorfor ikke nyde kulturen i naturen? Vi har fundet nogle skønne teateroplevelser, som kan nydes under åben himmel denne sommer. Husk tæppe og måske en paraply, for det danske sommervejr er lunefuldt.

Se alt fra den klassiske opera til den skæve fortolkning af Shakespeare. Det er alt sammen ude i det fri. Foto: Camilla Winther og Thomas Cato

HOBBITTEN

J.R.R. Tolkiens “Hobbitten” er et af alle tiders største og mest elskede eventyr. Nu kan hele familien opleve fortællingen om den stilfærdige hobbit, Bilbo Sækker, der pludselig befinder sig midt i en dramatisk kamp mellem det gode og det onde. Forestillingen præsenteres af Det Kongelige Teater.

Oplev bl.a. skuespiller Signe Egholm Olsen i Det Kongelige Teaters opsætning af “Hobbitten” ved Moesgaard i Aarhus. Foto: Miklos Szabo

Spillested: Mosgaard, Aarhus

Spilleperiode: 20. maj – 25. juni 2022

 

ROMEO & JULIE

Oplev Shakespeares berømte kærlighedshistorie Romeo & Julie i Odense Teaters opsætning på udendørsscenen i Kongen Have.

Romeo og julie

“Romeo og Julie” Odense Teater 2021-22

Sted: Udendørsscene Kongens Have, Odense C

Spilleperiode: 19. maj – 15. juni 2022

 

HAMLET

SHAKES har i år samlet sit hidtil yngste hold, og de kaster sig ud i et rent flamboyant SHAKES-attack uden livrem; corona-genfødte, unge, smækre og frygtløse. Kom med til den ondeste teaterfest i Ørstedsparken med outrerede kostumer og masser af skønsang, in-your-face-humor og publikumskontakt skruet op til max, uden sprit og mundbind.

Foto: Thomas Cato

Sted: Ørstedparken, KBH, Hamletscenen (Helsingør)

Spilleperiode: 28. maj – 25. juni 2022

 

Få scenekunst direkte i din indbakke

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og få direkte besked om nye artikler og guides m.m. på scenen.dk, og bliv opdateret om aktuelle teateroplevelser i hele Danmark. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

 

ASTA

Asta Nielsen er en larger than life – kvinde, der med visioner og kompromisløshed ender som en af verdens største filmskuespillerinder. Hendes liv er dog meget mere end en tabloid¬ historie om en international stjerne og tidens største (og første) sexsymbol. Se Det Flydende Teaters portræt af en verdenskendt dansk skuespillerinde.

Asta

Foto: Per Morten Abrahamsen

Spillesteder: Sophieholmen, Kongens Lyngby, Teatret OM (Ringkøbing)

Spilleperiode: 28. juni – 20. september 2022

 

“MASKARADE”

Kom og mød Jeronimus, Henrik, Pernille, Leander, Arv, Magdelone, Leonarda og Leonora – og kom med til MASKERADE under den lyse sommerhimmel, når Grønnegårdsteatret viser en ægte Holberg klassiker i Odd Fellow Palæets Have midt i København.

Maskerade

Sted: Odd Fellow Palæets Have, KBH K

Spilleperiode: 29. juni – 27. august 2022

 

OPERA I PARKEN 

Opera i Parken er for folk i alle aldre, der vil opleve operahits og uddrag fra Den Jyske Operas kommende sæson: musicalen Sunset Boulevard, dobbeltopera-thrilleren La Vendetta / I Pagliacci og familieforestillingen Tryllefløjten. Tag familien, venner eller kollegaer og en picnickurv med og mærk operasuset under åben himmel!

Opera i parken

Foto: Anders Bach / Den Jyske Opera

Sted: Skanseparken, Aarhus

Dato: 11. juni 2022

 

OPERA I DET FRI

For 16. gang opfører Det Kongelige Teater Opera i det fri. En tradition som hvert år samler mellem 15.000-20.000 publikummer til gratis koncerter i hele landet. Under afslappede former med picnickurv, medbragte tæpper eller klapstole kommer publikum helt tæt på nogle af landets bedste sangere, som synger udpluk fra kendte operaer og næste sæsons repertoire.

Opera i det fri

Lyt til operasangerne Sine Bundgaard og Simon Duus’ smukke stemmer, når de synger opera i det fri. Foto: Camilla Winther

Sted: 12 forskellige byer i Danmark

Spilleperiode: 20. maj – 14. august 2022

 

KONGELIG SOMMERBALLET

At sidde med en picnickurv i den danske sommersol med familie og venner mens dansere fra Den Kongelige Ballet optræder live – dét er det bedste startskud på sommeren. Den Kongelig sommerballet har eksisteret siden 2006 og trækker hvert år tusindvis af publikummer ud i sommervejret for at se ballet under åben himmel.

Sommerballet - Astrid Elbo og Ryan Tomash

Oplev bl.a. de kongelige balletdansere Astrid Elbo og Ryan Tomash. Foto: Camilla Winther

Sted: 12 forskellige byer i Danmark

Spilleperiode: 6. – 19. juni 2022

 

Få scenekunst direkte i din indbakke

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og få direkte besked om nye artikler og guides m.m. på scenen.dk, og bliv opdateret om aktuelle teateroplevelser i hele Danmark. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.