Teater under åben himmel

Teater, dans og opera behøver ikke nødvendigvis opleves i et teaterhus. Hvorfor ikke nyde kulturen i naturen? Vi har fundet nogle skønne teateroplevelser, som kan nydes under åben himmel denne sommer. Husk tæppe og måske en paraply, for det danske sommervejr er lunefuldt.

Se alt fra den klassiske opera til den skæve fortolkning af Shakespeare. Det er alt sammen ude i det fri.

Augustenborgs stemmer

I forestillingen Augustenborgs Stemmer vandrer publikum i mindre grupper rundt i det smukke anlæg. Her førers publikum ind i Augustiana, ned mod fjorden og videre forbi det gamle lindetræ og slutteligt ind i den fine havesal, der som noget ganske særligt bliver åbnet til anledningen.

Spillested: Augustenborg Slotspark

Læs mere om “Augustenborgs Stemmer”

Vi, de druknede

Vi, de druknede er en dramatiseret audiowalk skabt af BaggårdTeatret, der bringer Carsten Jensens store roman om Marstals sømænd og deres familier til live. En unik lydvandring i Marstals snævre stræder og langs vandet med nogle af Danmarks bedste skuespillere i rollerne og Carsten Jensen selv som fortæller.

Spillested: Audiowalken begynder ved Hans Krulls mindesmærke “I skal ikke blive glemt”, Havnepladsen 8 i Marstal og slutter Eriks Hale, Marstal

Læs mere om audiowalk “Vi, de druknede”

Ragnarok

Hvem og hvad vil overleve, når verden omsluttes af ragnaroks mørke i denne storslåede familieforestilling om det endelige slag mellem guder og jætter?

Spillested: Moesgaard Museum

Spilleperiode: 23. maj – 29. juni 2024

Læs mere om “Ragnarok”

Troilus & Cressida

SHAKES er et cyklende teater. Vi spiller i det åbne rum, men tæt på vores publikum. På ladcykler, belæsset med outrerede parykker, genbrug-fashion kostumer, og alt for meget sminke, forfører vi vores publikum, med smukke ord, svedig dans, rå musik og masser af skønsang!

Spillested: Ørstedparken (KBH)

Læs mere om Troilus & Cressida her

Kongelig Sommeropera

Hver sommer kan du i det danske sommerland komme til gratis operakoncerter rundt i Danmark. Oplev nogle af landets bedste operasangere i højdepunkter fra kendte operaer og den kommende sæsons forestillinger. 

Billede/illustration

Spillested: Byens Plads i Billund, Bellahøj Friluftsscene i Brønshøj, Skovanlægget i Assens mfl.

Spilleperiode: 17. maj – 8. august 2024

Læs mere om “Kongelig Sommeropera” her

 

Få scenekunst direkte i din indbakke. 

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og modtag nye artikler og guides fra Scenen.dk om aktuelle teateroplevelser. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Drømmen

DRØMMEN er et portræt af Danmark fra de vilde 60’ere og frem til EF-afstemningen i 1972 med afsæt i Helle Virkner og Jens Otto Krags ægteskab. En musikalsk forestilling om kærlighed, magt og vores fælles fortid, der stiller spørgsmål til, hvordan nutidens samfundskontrakter og velfærdsidealer ser ud.

Spillested: Sophieholmen, Kongens Lyngby

Spilleperiode: 19. juni – 9. august 2024

Læs mere om Drømmen

En ideel ægtemand

EN IDEEL ÆGTEMAND er skrevet af den store britiske forfatter Oscar Wilde, hvis vid, humor, skarpe replikker og sociale observationer fortsat rammer og underholder på mesterlig vis.

Spillested: Odd Fellow Palæ, København K

Spilleperiode: 26. juni – 29. august 2024

Læs mere om “En ideel mand

OPERA I PARKEN 

Opera i Parken er for folk i alle aldre, der vil opleve operahits og uddrag fra Den Jyske Operas kommende sæson. Tag familien, venner eller kollegaer og en picnickurv med og mærk operasuset under åben himmel!

Opera i parken

Foto: Anders Bach / Den Jyske Opera

Spillested: Skanseparken, Aarhus

Spilledag: 8. juni 2024

Læs mere om “Opera i Parken” her

Kongelig Sommerballet

Tåspidssko under åben himmel. Kongelig sommerballet er efterhånden blevet en fast tradition for publikummer rundt om i hele Danmark. I 2023 når vi ud til hele 12 byer.

Billede/illustration

Spillesteder: Kabbel Hovedgård i Lemvig, Gymnastikhøjskolen i Ollerup og Ofelia Plads i København m.fl.

Spilleperiode: 7. – 20. juni 2024

Læs mere om “Kongelig Sommerballet” her

Hidden Spaces

Forestillingen er en undersøgelse af de rum vi har skabt i byen og hvilke rammer de skaber for liv. Igennem udvalgte steder i byens offentlige rum i henholdsvis Ørestaden og den omkransende Amager Naturpark, udforskes hvilke muligheder der er givet i rammerne for disse rum. Læs mere om “Hidden Spaces” her

Spillested: Metrostationen Vestamager

Spilleperiode: 4 – 8. juni 2024

Læs mere om “Hidden Spaces” her

Børglums Stemmer

Børglum Kloster. Med over 1.000 års historie udgør klostret rammerne for Grummes Teaters vandreforestilling Børglums Stemmer. Skuespillerne portrætterer en række af de personer, der gennem tiderne har haft tilknytning til stedet, herunder digteren H.C. Andersen, adelsfruen Gudrun Rottbøll og skagensmaleren Marie Triepcke, som senere blev gift med P.S. Krøyer.

Spillested: Børglum Kloster

Spilleperiode: august 2024

Læs mere om Børglums Stemmer

Læs også disse artikler

Guide: Festivaler og børneteater i det fri

Guide: Det skal du se – 10 forestillinger i maj

Få scenekunst direkte i din indbakke. 

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og modtag nye artikler og guides fra Scenen.dk om aktuelle teateroplevelser. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.