Festivaler og børneteater i det fri

Få en masse spændende teateroplevelser med dine børn, når teaterfestivalerne skyller ind over landet. Tjek vores liste ud med sommerens og efterårets teaterfestivaler og børneteater i det fri.

KLAP – Teaterfestival for små og store

Til KLAP (tidligere Aprilfestival) kommer ca. 100 professionelle børne- og ungdomsteatre fra hele Danmark. Det er både en festival, hvor arrangører kan se, hvad der rører sig inden for scenekunst til børn og unge – og samtidig en mulighed for publikum at se en masse gratis teater med dine børn. Aprilfestivalen foregår hvert år i en ny kommune i Danmark.

Sted: Esbjerg kommune

Dato: 14. – 21. april 2024

Læs mere om KLAP – Teaterfestival for små og store her

Oplev Teater Minsks “Himmel” for børn i alderen 1,5 – 5 år på KLAP teaterfestival 2024. Foto: Søren Meisner

HVIDOVRE TEATERFESTIVAL 

Hvidovre Teaterfestival byder på nyskabende, lærerige og fascinerende fortællinger for børn, unge og deres voksne. Hvidovre Teaterfestival er præsenteret i samarbejde med HvidovreBibliotekerne, Kultur&Fritid Hvidovre Kommune og Teater Vestvolden.

Sted: Hvidovre

Dato: 28. april – 6. maj 2024

Læs mere om Hvidovre Teaterfestival her 

Enhjørning i det offentlige rum - Nordlys

Til SWOP kan du støde på disse søde enhjørninger i “Enhjørninger i det offentlige rum” af Nordlys.

Få scenekunst direkte i din indbakke. 

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og modtag nye artikler og guides fra Scenen.dk om aktuelle teateroplevelser. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Swop Festival

SWOP er en international dansefestival for børn og unge. De har et fantastisk og omfattende program med blandt andet dans i trætoppe og enhjørninger i gaderne. Fin foldekunst i papir og kroppe. Jonglering med græs, spande og bolde og 11 unge i et dansebrag på scenen hos Aaben Dans.

Sted: Roskilde

Dato: 2. – 6. maj 2024

Læs mere om Swop Festival her

 

Få scenekunst direkte i din indbakke. 

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og modtag nye artikler og guides fra Scenen.dk om aktuelle teateroplevelser. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Stille stemmer

Stille Stemmer kan du møde to agtværdige orkestermedlemmer fra Frederiksberg pigegarde, som går på jagt efter gamle og nye oversete anekdoter i vores by. De driver fortællinger frem i lyset, så personer fra glemmebogen bliver vakt til live og får stemme. Forestillingen er gratis.

Byg en Sprællemand i pap

Sted: Riddersalen (ved Kiosken), Frederiksberg

Spilleperiode: 31. maj – 30. juni 2024

Læs mere om “Stille Stemmer” her

Anbefales fra 5 år

Den forunderlige rejse

Et barn må forlade sit hjem. Med en fugl som sin følgesvend begiver barnet sig ud på en rejse, der byder på både udfordringer og venner. Den forunderlige rejse er en billedrig og musikalsk familieforestilling om det at høre til. Marionet Teatret i Kongens Have.

Sted: Marionetteatret, Kongens Have KBH

Spilleperiode: 2. juni – 21. juli 2024

Læs mere om “Den forunderlige rejse” her

Anbefales fra 2 år

 

Passage Festival

PASSAGE Festivalarrangeres af Helsingør Teater og Dunkers Kulturhus. Festivalen er en af Nordeuropas største internationale gadeteaterfestivaler.

Sted: Helsingør

Dato: 29. juli – 3. august 2024

Læs mere om Passage Festival her

 

Læs også vores guide: “Scenens gode råd til dit barns teatertur

Street Cut

Street Cut er Næstveds Internationale Gadeteaterfestival byder på et program med artister og kompagnier fra det store udland kombineret med de bedste danske gadeteatre og ny-cirkus grupper. Street Cut arrangeres af Dansk Rakkerpak, Faster Cool og Grønnegades Kaserne Kulturcenter.

Sted: Næstved

Dato: 9. – 11. august 2024

Læs mere om Street Cut her 

Søg forestillinger til børn & unge

Horsens Teaterfestival

Horsens Teaterfestival er Danmarks største kuraterede scenekunstfestival for børn og unge. Den tredje weekend i september syder hele Horsens midtby af teater for alle fra 0-18 år og deres voksne. Horsens Teaterfestival er arrangeret af Horsens Kommune og co-finansieret af Kulturministeriet.

Sted: Horsens

Dato: 20 – 22. september 2024

Læs mere om Horsens Teaterfestival her

Festival of Wonder

Festival of Wonder er Silkeborgs internationale teaterfestival for dukke-, objekt- og visuelt teater. Festivalen afholdes hvert andet år i november i Silkeborg. Hele byen pyntes op og mere end 11.000 mennesker kommer til byen for at opleve teater i verdensklasse. Der er både forestillinger for voksne, for børn og for hele familien.

Sted: Silkeborg

Dato: 7 – 10. november 2024

Læs mere om Festival of Wonder her

 

Senest opdateret d. 02. april 2024

Skriv endelig til info@scenen.dk, hvis vi har overset en børneteaterfestival. Vi vil naturligvis gerne have alle med.

Læs også

Scenens guide: 10 forestillinger for de mindste