Festivaler og børneteater i det fri

Få en masse spændende teateroplevelser med dine børn, når teaterfestivalerne skyller ind over landet. Tjek vores liste ud med sommerens og efterårets teaterfestivaler og børneteater i det fri.

HVIDOVRE TEATERFESTIVAL 

Hvidovre Teaterfestival byder på nyskabende, lærerige og fascinerende fortællinger for børn, unge og deres voksne. Hvidovre Teaterfestival er præsenteret i samarbejde med HvidovreBibliotekerne, Kultur&Fritid Hvidovre Kommune og Teater Vestvolden.

Sted: Hvidovre.

Dato: 6. – 14. maj 2023

Læs mere om Hvidovre Teaterfestival her 

BØRN! – SCENEKUNSTFESTIVAL

Pavillon K inviterer børnene og deres familier indenfor til en weekend med forestillinger, leg og hyggelige møder i Pavillon K! Scenekunstfestivalen er for børn i alderen 0-11 år.

Sted: Vordingborg

Dato: 13. – 14. maj 2023

Læs mere om Børn! Scenekunstfestival her

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Passage mini

Forkæl familien og tag med til mini-gadeteaterfestival, når PASSAGE Festival rykker ind på lystgården Flynderupgård ved Espergærde i Nordsjælland. En hel weekend i gårdens haver, lader og længer med både danske og internationale forestillinger, kreative værksteder, lege- og picnicområder for hele familien.

Sted: Flynderupgård, Espergærde

Dato: 28. & 29. maj 2023

Læs mere om Passage mini her

Marionetteatret – “Sol står op, fugl falder ned”

Marionet Teatret præsenterer publikum for dukketeater i et altid overraskende visuelt univers. Forestillingerne er gratis og bliver afholdt i Kongens Haves grønne omgivelser.

Sted: Kongens Have, København K

Dato: 20. maj – 23. juli 2023

Læs mere om Marionetteatrets sommerforestilling her

Copyright Tal R

Bedste Barnepiger

Kom forbi kiosken og sæt dig til rette under kastanjetræerne, for de bedste barnepiger deler gerne deres fortællinger, glæder og bekymringer med publikum.

Sted: Lorry Haven, Riddersalen, Frederiksberg

Dato: 2. juni – 9. juli 2023

Læs mere om “Bedste Barnepiger”

Springfestival

Springfestival samler det bedste børneteater fra ind- og udland under en festival i København. Springfestival arrangeres af børneteatret ZeBU i samarbejde med Børnekulturhus Ama’r og Amager Kulturpunkt.

Sted: Amager Kulturpunkt

Dato: 30. maj – 4. juni 2023

Læs mere om Springfestival her

Passage Festival

PASSAGE Festivalarrangeres af Helsingør Teater og Dunkers Kulturhus. Festivalen er en af Nordeuropas største internationale gadeteaterfestivaler.

Sted: Helsingør

Dato: 31. juli – 5. august 2023

Læs mere om Passage Festival her

 

Læs også vores guide: “Scenens gode råd til dit barns teatertur

DIG – DANMARKS INTERNATIONALE GADETEATER FESTIVAL

I Danmarks Internationale Gadeteater Festival er du og din familie med til at skabe en hyggelig familievenlig byfest. Alle kan nyde forestillingerne i fællesskab – ligegyldigt om man er 3 eller 99 år. DIG kan opleves i 10 byer i Danmark.

Steder: Esbjerg – Aabenraa – Randers – Silkeborg – Ikast Brande – Gentofte – Nykøbing Falster – Valby

Dato: 12. – 29. august 2023

Læs mere om DIG på Facebook

Street Cut – Næstveds Internationale Gadeteaterfestival. Foto: Jan Christensen

Street Cut

Street Cut er Næstveds Internationale Gadeteaterfestival byder på et program med artister og kompagnier fra det store udland kombineret med de bedste danske gadeteatre og ny-cirkus grupper. Street Cut arrangeres af Dansk Rakkerpak, Faster Cool og Grønnegades Kaserne Kulturcenter.

Sted: Næstved

Dato: 12. – 14. august 2023

Læs mere om Street Cut her 

Søg forestillinger til børn & unge

Horsens Teaterfestival

Horsens Teaterfestival er Danmarks største kuraterede scenekunstfestival for børn og unge. Den tredje weekend i september syder hele Horsens midtby af teater for alle fra 0-18 år og deres voksne. Horsens Teaterfestival er arrangeret af Horsens Kommune og co-finansieret af Kulturministeriet.

Sted: Horsens

Dato: 15 – 17. september 2023

Læs mere om Horsens Teaterfestival her

DANS BABY DANS 

Dans Baby Dans er Bora Boras interaktive dansefestival for babyer, småfolk og deres forældre. Forestillinger der vækker børnenes nysgerrighed, understøtter deres fantasi og skaber nærværende møder mellem dansen og børnene.  Tag din baby med eller lån én, hvis du ikke har en selv!

Sted:  Bora Bora, Aarhus C.

Dato: 27. september – 4. oktober 2023.

OBS! Festivalprogrammet offentliggøres først til juni – men læs bagom festivalen her

Grow op!

Grow op festivalen arrangeres af bl.a. Den Jyske Opera og er en operafestival med fokus på oplevelser, som kan deles af hele familien

Sted: Brobjergskolen i Aarhus

Dato: 27. september – 10. oktober 2023

Læs mere om Grow op! her

FESTIVALER, DU KAN GLÆDE DIG TIL I 2024

Aprilfestival

Til Aprilfestivalen kommer ca. 100 professionelle børne- og ungdomsteatre fra hele Danmark. Det er både en festival, hvor arrangører kan se, hvad der rører sig inden for scenekunst til børn og unge – og samtidig en mulighed for publikum at se en masse gratis teater med dine børn. Aprilfestivalen foregår hvert år i en ny kommune i Danmark.

Sted: værtskommune offentliggøres senere

Dato: 14. – 21. april

Læs mere om Aprilfestivalen her

 

Swop Festival

SWOP er en international dansefestival for børn og unge. De har et fantastisk og omfattende program med blandt andet dans i trætoppe og enhjørninge i gaderne. Fin foldekunst i papir og kroppe. Jonglering med græs, spande og bolde og 11 unge i et dansebrag på scenen hos Aaben Dans.

Sted: Roskilde

Dato: 2. – 6. maj 2024

Læs mere om Swop Festival her

 

Festival of Wonder

Festival of Wonder er Silkeborgs internationale teaterfestival for dukke-, objekt- og visuelt teater. Festivalen afholdes hvert andet år i november i Silkeborg. Hele byen pyntes op og mere end 11.000 mennesker kommer til byen for at opleve teater i verdensklasse. Der er både forestillinger for voksne, for børn og for hele familien.

Sted: Silkeborg

Dato: 7 – 10. november 2024

Læs mere om Festival of Wonder her

 

Senest opdateret d. 04. maj 2023

Skriv endelig til info@scenen.dk, hvis vi har overset en børneteaterfestival. Vi vil naturligvis gerne have alle med.

Læs også disse to artikler

Guide: De nye talenter

Guide: Det skal dit barn se – 5 børneforestillinger i maj

Få scenekunst direkte i din indbakke

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og få direkte besked om nye artikler, videoer, guides m.m. på sitet, og bliv opdateret om alle de forestillinger, der spiller netop nu.