Teater for de jyske børn i efterårsferien

Hvad skal du lave med dine børn i efterårsferien? Vi vil til hver en tid anbefale, at du går på opdagelse på scenen.dk. Her er et par af de børneforestillinger, som spiller på teatre i Jylland i efterårsferien.

Oplev den sjove forestilling "Home" med de to klovne på turné i hele Danmark. Foto: Ishka Michocka

FYRTØJET

“Der kom en soldat marcherende hen ad landevejen: én, to! én, to! Han havde sit tornyster på ryggen og en sabel ved siden, for han havde været i krigen, og nu skulle han hjem. Så mødte han en gammel heks på landevejen.” Aalborg spiller et af H.C. Andersens mest elskede eventyr i efterårsferien.

Spillested: Aalborg Teater

 

Læs også artiklen “Mød dit teater: Aalborg Teater”

HOME

En stor fortælling bliver med klovnenes poesi og et drys af humor og magi til en enkel historie om næstekærlighed og respekt, som kan fortælles på tværs af alder og geografiske grænser.

Foto: Ishka Michocka

Spillesteder: Kolding Egnsteater og Team Teatret (Herning)

 

 

DER VAR ENGANG

I “Der var engang” er sjovt og nyskabende teaterprojekt for de 3-6 årige. Her er børnene med til at styre forestillingens gang. Et improvisatorisk og interaktivt koncept med to medvirkende, som opmuntrer børnene til at lege videre med fortællinger og historier.

bamser og legetøj i en bunke

Foto: Teater Nordkraft

Spillested: Teater Nordkraft (Aalborg)

 

Søg børn og unge forestillinger

PINOCCHIO

Teater Patrasket har taget fat om Carlo Collodis fantastiske klassiker, og leverer den i ny version for de 8-12 årige. Det er historien om dukken, der skal lære at blive menneske og hans farefulde færd i en verden fuld af sære skikkelser, forunderlige hændelser, fristelser og bedrag.

Foto: Søren Meisner

Spillested: Teatret Gruppe 38 (Aarhus)

 

PIPPI LANGSTRØMPE

Astrid Lindgrens fortællinger om Pippi Langstrømpe, skabt i 1945, er kendt og elsket i hele verden bland mange generationer, og den vidunderlige Pippi er stadig mange børns heltinde. Hun tør vende de voksnes mærkelige regler på hovedet, og hun er verdens stærkeste pige, både fordi hun kan løfte en hest, og fordi hun kan finde ud af at bo helt alene.

Foto: Gudmund Thai

Spillested: Sønderborg Teater

 

Artikler, du måske vil kunne li’?

Guide: Trodsige børn på eventyr

Guide: Medbrig gerne et styks teenager

Mød dit teater: Limfjordsteatret