Teater med bemærkelsesværdige titler

Hvad siger en titel om en forestilling? Find "Hold så kæft Lars", "Jagten på den løsslupne lørdagskylling", "Grauballemanden - the musical" og 8 andre titler, som vi ikke kunne undgå at lægge mærke til..

The Girl with the Hurricane Brain

… en nykomponeret opera om at nægte at se lyst på en fremtid, der er branket sort. Et forstummet samtalekøkken forvandles til orkanens øje, når verdens tilstand flytter ind i en ung piges bevidsthed.

Spillested: Teatret Svalegange og Sort/Hvid

Spilleperiode: august 2024

Læs mere om “The girl with the hurricane brain”

Grauballemanden the musical

Mosebunden er nået. Det lyder umiddelbart lidt støvet, men glem alt om, hvad du lærte i historietimerne. Det her er crazy musical-comedy på hæsblæsende niveau med komikeren Anders Grau i titelrollen. Velkommen til en rablende vanvittig fortælling om nationalklenodiets sidste dage, inden han blev kastet i en mose og ofret til jernalderens guder.

Spillested: Fredbogård – Græsted

Spilleperiode: august 2024

Læs mere om “Grauballemanden – the musical”

Flex trafik og slagtesvin

Drømmen om det simple og ukomplicerede liv på landet lever i bedste velgående. Frisk luft, ingen stress, man kommer hinanden ved. Men hvordan får virkelighedens landboere enderne til at nå sammen, når de store jordbrug overtager det hele, skolen og Brugsen lukker, og busruten nedlægges?

Spillesteder: Aalborg Teater

Spilleperiode: januar – marts 2025

Læs mere om “Flextrafik og slagtesvin” her

Signes sokker

Forestillingen lader en dør stå på klem til Halfdan Rasmussens farverige og grå univers på denne tidsrejse, der starter og slutter i Saunte, men også kigger forbi barndommen på Christianshavn, De unge kunstneres klub, skilsmisse, ny forelskelse, sygdom og alderdom. Eller med Halfdan egne ord: Alder Dom.

Spillested: på turné

Spilleperiode: januar 2025

Læs mere om “Signes sokker” her

Hold så kæft Lars

Den depressive Liv smider sit sidste engangsknald, den kiksede Lars, ud af sin lejlighed. For at lykkedes med endnu et selvmordsforsøg. Men Lars redder Liv og nægter at gå. Et absurd parforhold starter, hvor Lars kæmper for at få Livs livslyst tilbage og Liv kæmper for at få fred for den ubærlige smerte, som depressionen fastholder hende i.

Spillesteder: på turné

Spilleperiode: august – oktober 2024

Læs mere om “Hold så kæft Lars” og find flere spillesteder her

Jagten på den løsslupne lørdagskylling

Boris og Betina er bedste venner, selvom de er fuldstændig forskellige. Boris synes, at de er som hund og kat, men Betina synes at de er som nat og dag. En gang om ugen passer de deres nabos lørdagskylling, men i denne uge sker der noget… og lørdagskyllingen bliver sluppet ud af buret.

Spillested: Krudttønden/Teater Hund

Spilleperiode: januar – februar 2025

En børneforestilling anbefalet fra 5 år

Læs mere om “Jagten på den løsslupne lørdagskylling”

Vilde kaniner og underlige fisk

Med udgangspunkt i Gnags’ frontperson, Peter A.G. Nielsen’s, musikalske, kompositoriske og tekstfinurlige univers tegnes et portræt af den danske mand gennem de sidste 70 år.

Spilleperiode: februar – april 2025

Spillested: Randers Teater

Læs mere om “Vilde kaniner og underlige fisk”

INSEKTLIV

INSEKTLIV er et bidende blik på menneskets tilværelse og vores både lattervækkende og skræmmende besvær med at være noget så simpelt som et godt medmenneske. En fortælling om kærlighed, kapital, kaos og krig skrevet i tomrummet mellem to verdenskrige.

Spillested: Nørrebro Teater

Spilleperiode: marts – maj 2025

Læs mere om “INSEKTLIV” her

Noget om at undgå at få ting galt i halsen

En glad og bevægende forestilling om alle de forhindringer vi snubler over gennem livet – Der er dømt både Shakespeare og Pusjkin, Robert Burns, Longfellow og Scott Fitzgerald. Et par af Ebbe Rodes monologer er med i forestillingen og skøn musik i mange genrer:

Forestilling Img

Spillested: Taastrup Kulturhus

Spilleperiode: marts 2025

Læs mere om “Noget om at undgå at få ting i den gale hals”

Motherfucker med hat

MOTHERFUCKER MED HAT er en trykkoger af en komedie om kampen for forandring og et bedre liv. Fem rasende skuespillere fra Mungo Parks ensemble. En tredobbelt Reumertvindende instruktør. Et brandvarmt stykke fra New York. Intet kan gå galt!

Spillested: på turné

Spilleperiode: marts til maj 2025

Læs mere om “Motherfucker med hat” og find flere spillesteder her

Fem kvarter ved 200 grader

Hygge er udgangspunktet og spørgsmål om krydderisammensætning og stegetid finder svar gennem jokes og venskabelige drillerier. Men som forberedelserne skrider frem, viser det sig, at de tre gode mænd har vidt forskellige syn på klima, økologi, landbrug og ja… tilværelsen generelt.

Spillested: på turné

Spilleperiode: oktober til november 2024

Læs mere om “Fem kvarter ved 200 grader” og find flere spillesteder her

Andre guides til dig

Guide: Shakespeare på scenen

Årets Reumert nominerede forestillinger 2024

 

Få scenekunst direkte i din indbakke. 

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og modtag nye artikler og guides fra Scenen.dk om aktuelle teateroplevelser. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.