Shakespeare på Scenen

Familie tragedier, forbudt kærlighed og skæbnesvangre beslutninger. Vi har fundet 6 teateroplevelser til dig, der bare elsker en Shakespeare klassiker.

This is not Romeo & Juliet

Historien om Romeo og Julie kender næsten alle. I ”This is not Romeo and Juliet “ er det lidt anderledes. Her er der nemlig både Et meget ungt par – Et modent par – Og Et musikalsk par. Altså 4 dansere og to musikere. Læs mere om “This is not Romeo & Juliet”

Spillesteder: Musikhuset Aarhus og Teater V.

Læs mere om “This is not Romeo & Juliet”

Kong Lear – Aarhus Teater

Kong Lear er en af Shakespeares vildeste og stærkeste tragedier, et ubestridt mesterværk. En universel historie om en banal arvesag i en familie, som pludselig eksploderer i intriger og forræderi, magt, begær og grådighed. Læs mere om Kong Lear

Kong Lear med Jens Jørgen Spottag

Spillested: Aarhus Teater

Læs mere om Kong Lear

Richard II

Shakespeares Richard II magter ikke rollen som konge, men har i stedet travlt med at spille konge. Oplev Olaf Johannessen som Richard II – en elendig leder omgivet af dårlige rådgivere. Læs mere om “Richard II”

Spillested: Skuespilhuset, Det Kongelige Teater

Læs mere om “Richard II”

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og få scenekunst direkte i din indbakke. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Kong Lear – Husets Teater

Shakespeares fortælling om Kong Lear handler om en aldrende far, der gør sin yngste datter Cordelia arveløs. I denne version er Shakespeares tragedie skåret ind til far og datter på scenen, og går tæt på deres konflikt og længsel efter forsoning.

Spillested: Husets Teater

Læs mere om “Kong Lear”

Ekko fra Venedig

Nu kan du opleve William Shakespeares udødelige klassiker ‘Købmanden fra Venedig’ i en moderne gendigtning af en af landets skarpeste dramatikere. Læs mere om “Ekko fra Venedig”

Spillested: Hamletscenen

Læs mere om “Ekko fra Venedig”

Coriolanus

Oplev folkets menneskelighed, senatorernes bestikkelighed og adelens brutalitet vækket til live i denne solopræsentation af en både tidløs og tidssvarende klassiker. Læs mere om “Coriolanus”

Spillested: Laboratoriet, Musicon i Roskilde

Læs mere om “Coriolanus”

 

Læs også de her artikler

Interview med Lue Støvelbæk: “Romeo er en flødebolle”

Shakespeare-ekspert Niels Brunse: “De tre bedste Shakespeare-skuespil”

Shakespeare-ekspert Niels Brunse: “Shakespeare er historiens største dramatiker”

Få scenekunst direkte i din indbakke

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og modtag nye artikler og guides fra scenen.dk om aktuelle teateroplevelser. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.