5 forestillinger om sygdom

Er du til den komiske cancermonolog eller om, hvordan #metoo kan gøre én syg? Vi har fundet 5 forskellige forestillinger, der alle på den ene eller anden måde formidler det stærkt tabuiserede emne sygdom.

Foto: Mie Neel

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev, og få scenekunst direkte i din indbakke. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

 

I KRYDSET STÅR EN SOFA

‘I krydset får de ny sofa´ er baseret på forfatter Helle Helles anmelderroste roman ’de. En kvinde, spillet af Rosalinde Mynster, ser tilbage på sit liv som 16-årig. I flashbacks og brudstykker af hverdagsepisoder udfolder hendes mors terminale sygdomsforløb og hendes eget unge teenage-liv sig.

Spillesteder: Erikstruphallen i Stor Heddinge, Kulturværftet Helsingør og Teatret Svalegangen

Læs mere om “I krydset står en sofa”

 

HVORFOR MIG? 

En rammende, rå og livsbekræftende forestilling om kræft. Monologen HVORFOR MIG? handler om, hvordan det er at blive ramt af kræft. Om alt det man går igennem, skal forholde sig til og deale med.

Spillesteder: Teater V, Teatret Gruppe 38, Vendsyssel Teater og Randers Teater

Læs mere om “Hvorfor mig?”

THE SHOW MUST GO ON

En personlig fortælling om hvordan urimelige arbejdsvilkår og #metoo, sætter deres spor i kroppen, sten for sten, – og hvordan man som skuespiller og kvinde kan finde på at ignorere sygdom og voldsomme smerter, fordi The show must go on!

Forestilling Img

Spillested: Den Frie Udstillingsbygning i København

Læs mere om “The Show Must Go ON”

 

EN LILLE SMULE UBEHAG

I EN LILLE SMULE UBEHAG får en 55-årig professor konstateret den hyppigste cancerform blandt mænd. Tag med på en gribende one man mission, der kanaliserer frygten og sårbarheden, men som også er belagt med et tykt lag komisk guld, der vækker håbet.

Billede fra forestillingen En Lille Smule Ubehag

Spillesteder: Teatret Svalegangen, Folketeatret, Randers Teater m.fl.

Læs mere om “En Lille Smule Ubehag”

 

UD MED KNUD

En musikalsk familieforestilling om en dreng og hans bedste ven kræften. Efter Jesper Wung-Sungs anmelderroste roman af samme navn. Anbefales fra 10 år.

Spillesteder: Teaterhuset Filuren og Folketeatret

Læs mere om “Ud med Knud”

 

ARTIKLER DU OGSÅ VIL KUNNE LI

Guide: “Efterårets teater for de unge”

Guide: Børnebøger på teatret

Interview: “Rosalinde Mynster: Min scendebut”

Få scenekunst direkte i din indbakke

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og modtag nye artikler og guides fra scenen.dk om aktuelle teateroplevelser. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.