Efterårets teater for de unge

Tag din tween eller teenager med i teatret! Vi har nemlig fundet et par af de mange fede ungdomsforestillinger, som I har mulighed for at se i efteråret.

Foto: Robin Hart

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev, og få scenekunst direkte i din indbakke. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Min far kan flyve

”Min far kan flyve” handler om de vildeste manier og dybeste depressioner og om at overleve og leve med et vanvittigt menneske, som man er afhængig af og elsker.

Spillested: Bådteatret

Anbefalet fra 15 år

Læs mere om “Min far kan flyve”

THE GAME

Inspireret af fortællinger fra unge selv vil `Angst – THE GAME´ tage udgangspunkt i den præstations- og general angst flere og flere oplever. De unge vil få mulighed for at fremhæve, diskutere og forholde sig til forskellige former for pres og angst.

Spillested: Teaterhuset Filuren (Aarhus)

Anbefalet fra 10 år

Læs mere om “THE GAME”

Drøm Drøm Drøm

I Drøm drøm drøm undersøger Mærkværk drømmens væsen og værd. De unge bliver spurgt, hvad de drømmer om og er nysgerrige efter – alt fra de vilde visioner på verdens vegne over dagdrømmen, drømmeuddannelse og drømmerejsen til de søde drømme til de våde og de spirende.

Spillesteder: Teatret Nordkraft og Sønderborghus

Anbefalet fra 13 år

Læs mere om “Drøm Drøm Drøm”

På Bornholm må man græde over alt

På Bornholm må man græde overalt er blevet kaldt en historie i overlevelse, og teaterversionen er et livtag med det vigtige emne for unge fra 12 år og voksne.

Spillested: Teater Vestvolden

Anbefalet fra 12 år

Læs mere om “På Bornholm må man græde over alt”

Ping Pong

I PING-PONG møder vi de to unge mennesker, de to børn, som deler deres historier og hvis bedste venner måske bliver hinanden. For hvordan skaber man sin egen identitet i overgangen mellem barn og voksen, når man er anbragt?

Spillesteder: Folketeatret og Teatret Fair Play

Anbefalet fra 12 år

Læs mere om “Ping-Pong”

De Usynlige

Med ‘De Usynlige’ er Teatergrad og Røde Kors gået sammen om at skabe en interaktiv forestilling, der sætter fokus på ensomhedsfølelsen og skaber grobund for fællesskaber, der kan bekæmpe ensomhed hos børn.

Spillesteder: Teatergrad spiller på skoler i KBH og Randers Teater

Anbefalet fra 9 år

Læs mere om “De usynlige”

Til Ungdommen

TIL UNGDOMMEN er skabt ud fra biografiske historier fra unge menneskers egne liv, og handler om alt og intet, i en sær, sjov, spændende, vigtig og sårbar tid. Hvor længe er man barn? Hvordan bliver man voksen? Og længes vi i virkeligheden alle sammen, på tværs af aldre og generationer, efter det samme?

Spillesteder: Randers Teater, Team Teatret, Aveny-T, Morsø Teater m.fl.

Anbefalet fra 13 år

Læs mere om “Til ungdommen”

Dekameron

Pesten raser, og en gruppe unge flygter, da smitten når deres hjemby, Firenze.

Spillested: Republique

Anbefalet fra 15 år

Læs mere om “Dekameron”

En skæbnefortælling

Destiny drømmer stort. Hun drømmer om glamour. Hvis J-Lo kan klare den ud af The Bronx, så kan Destiny klare sig ud af Hill Rise Estate i Chippenham. Hun er desperat efter at komme væk fra den håbløshed, hun er vokset op med.

Spillested: Teatret Gruppe 38

Anbefalet fra 15 år

Læs mere om “En skæbnefortælling”

Artikler du vil kunne li´?

Scenens guide: Det skal du se – 10 forestillinger i september

Scenens guide: 10 teateroplevelser på turné

Få scenekunst direkte i din indbakke

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og få direkte besked om nye artikler, videoer, guides m.m. på sitet, og bliv opdateret om alle de forestillinger, der spiller netop nu.