Det skal du se – 10 forestillinger i juni

En royal musical, en forestilling med de bedste barnepiger på Frederiksberg og en teateroplevelse i en partybus. Vi har fundet 10 af de mange teateroplevelser, som du kan glæde dig til i juni.

Margrethe

MUSICALEN MARGRETHE er en overdådig hyldestforestilling skabt i anledningen af Dronningens 50 år på den danske trone.  En ny dansk musical om et helt særligt menneske, hvor pligten altid er kommet i første række. Vores allesammens historie, fortalt igennem hende som samler os. Læs mere om “Musicalen Margrethe” her

Spillesteder: Det Kongelige Teater, Odeon i Odense og Musikhuset Aarhus

Læs mere om “Musicalen Margrethe” her

Bedste barnepigerne

Kom forbi kiosken og sæt dig til rette under kastanjetræerne, for de bedste barnepiger deler gerne deres fortællinger, glæder og bekymringer med publikum. Læs mere om “Bedste Barnepiger”

Sted: Lorry Haven, Riddersalen, Frederiksberg

Læs mere om “Bedste Barnepiger”

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og få scenekunst direkte i din indbakke. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Til de lyse morgener

Til de lyse morgener er en del af UDFLUGTEN, hvor Aarhus Teater skifter scene og tager dig med ind i dramatik, som udspiller sig uden for teatrets vægge. Ud i byens rum, så du får mulighed for at betragte verden fra et nyt sted. Læs mere om “Til de lyse morgener”

Spillested: Partybussen, København K

Læs mere om “Til de lyse morgener”

Den gerrige

Den stenrige Harpagon har kun én passion i livet: at forøge og værne om sin formue. Hans gerrighed er sygelig, og alle i hans hushold lider under det, – ja, selv hans heste må mangle mad, når han stjæler foderet fra dem om natten. Også sine børns fremtid skal der tjenes penge på. Læs mere om “Den Gerrige”

Spillested: Odd Fellow Palæet

Læs mere om “Den Gerrige” her

Oh Josephine

I juni 1928 lander verdensstjernen, sangerinden, danseren og det feministiske ikon Josephine Baker på dansk jord. Herfra eksploderer den danske kulturkamp og Danmark bliver aldrig det sammen igen. Oh, Josephine er et nyskrevet musikdramatisk portræt af Danmark i fortid og nutid … Læs mere om Oh Josephine her

Spillesteder: Sophieholmen Kongens Lyngby, Randers Teater, Sønderbog Slot

Læs mere om Oh Josephine her

Barselsstuen 2.0

En paranoid skuespiller, en nybagt mor, en morbid mormor, en nervøs veninde, hendes altid positive mand, en søster med en hemmelighed og en stuebirk er på barselsbesøg. Syv nyuddannede skuespillere fra Copenhagen Acting School er klar til deres afsluttende forestilling.

Spillesteder: Teatret Zeppelin og Teater Momentum

Læs mere om Barselsstuen 2.0 her

Hidden Spaces

Forestillingen er en undersøgelse af de rum vi har skabt i byen og hvilke rammer de skaber for liv. Igennem udvalgte steder i byens offentlige rum i henholdsvis Ørestaden og den omkransende Amager Naturpark, udforskes hvilke muligheder der er givet i rammerne for disse rum. Læs mere om “Hidden Spaces” her

Spillested: Metrostationen Vestamager

Læs mere om “Hidden Spaces” her

Den sidste Udflugt

Forestillingen handler om afsked. Vi følger den ældre mand Hans og hans hjælper på en sidste udflugt gennem byen til et gensyn med de steder Hans har levet. Vi ser hans liv i hverdagsrum, bakker af modgang, hjørner med strejf af lykke. Læs mere om “Den sidste Udflugt”

Spillested: Forsøgsstationen, KBH V.

Læs mere om “Den sidste Udflugt”

Ragnarok

Hvem og hvad vil overleve, når verden omsluttes af ragnaroks mørke i denne storslåede familieforestilling om det endelige slag mellem guder og jætter? Læs mere om “Ragnarok”

RAGNAROK - Spektakulært actionbrag for hele familien af Kim Fupz Aakeson

Spillested: Ulvedalene, Klampenborg

Læs mere om “Ragnarok”

Stormen

Stormen er Shakespeare på syre, en eventyrlig komedie, fyldt med visdom, grotesk humor og en masse forunderlige væsner. Læs mere om “Stormen” her

Sted: Ørstedparken, København

Spilleperiode: 30. maj – 28. juni 2023

Læs mere om “Stormen” her

Læs også disse artikler

Interview med billedkunstner Tal R: “Vi skal huske at fejre omvejen”

Guide: Festivaler og børneteater i det fri

Guide: Sommerens teaterfestivaler

Få scenekunst direkte i din indbakke

Tilmeld dig Scenen.dk’s nyhedsbrev og modtag nye artikler og guides fra scenen.dk om aktuelle teateroplevelser. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.